MozillaZine

Firefox could not download the search plugin from

Talk about add-ons and extension development.
cscs
 
Posts: 20
Joined: November 2nd, 2006, 3:26 pm

Post Posted November 12th, 2006, 4:29 pm

Does anyone else get this error when trying to install a search plugin in Firefox 2? Is this a known issue? After the plugin I coded by hand gave me the error, I used http://www.searchplugins.net/generate.aspx to generate the same thing, and it gave me the exact same error.

The actual .xml is 777 with the correct chown. I don't know what the problem could be. I do have Console^2 installed and it's not giving me any JS/XML errors.

Any ideas? Here is the xml.

supernova_00
 
Posts: 4832
Joined: June 24th, 2004, 8:03 pm
Location: Maryland, USA

Post Posted November 12th, 2006, 6:06 pm

cscs wrote:Does anyone else get this error when trying to install a search plugin in Firefox 2?
What error?

cscs
 
Posts: 20
Joined: November 2nd, 2006, 3:26 pm

Post Posted November 12th, 2006, 8:37 pm

The error is the subject of this thread:

Firefox could not download the search plugin from

cscs
 
Posts: 20
Joined: November 2nd, 2006, 3:26 pm

Post Posted November 13th, 2006, 8:27 am

I enabled browser.search.log, but the output isn't too clear on what I've done wrong. Can anyone else hazard a guess/suggestion?

--- Output

addEngine: Adding "http://www.basilmarket.com/basilmarket.xml".
----------
_initFromURI: Downloading engine from: "http://www.basilmarket.com/basilmarket.xml".
----------
_setIcon: Setting icon url "http://www.basilmarket.com/favicon.ico" for engine "null".
----------
_setIcon: Downloading icon: "http://www.basilmarket.com/favicon.ico" for engine: "null"
----------
loadListener: Starting request: http://www.basilmarket.com/basilmarket.xml
----------
loadListener: Stopping request: http://www.basilmarket.com/basilmarket.xml
----------
bytesToString: converting using charset: UTF-8
----------
http://www.basilmarket.com/basilmarket.xml is not a valid search plugin.
----------
_onLoad: Failed to init engine!
2147500037
----------
loadListener: Starting request: http://www.basilmarket.com/favicon.ico
----------
loadListener: Stopping request: http://www.basilmarket.com/favicon.ico
----------
NOTIFY: Engine: "null"; Verb: "engine-changed"
----------
getVisibleEngines: getting all visible engines

cscs
 
Posts: 20
Joined: November 2nd, 2006, 3:26 pm

Post Posted November 13th, 2006, 8:31 am

I tried adding a image/x-icon as well, but that didn't help.

Philip Chee

User avatar
 
Posts: 6406
Joined: March 1st, 2005, 3:03 pm

Post Posted November 14th, 2006, 1:56 am

cscs wrote:I tried adding a image/x-icon as well, but that didn't help.
http://developer.mozilla.org/en/docs/Creating_OpenSearch_plugins_for_Firefox
I think your image URL should be a base64 encoded dataURI.

Phil

cscs
 
Posts: 20
Joined: November 2nd, 2006, 3:26 pm

Post Posted November 14th, 2006, 7:57 am

I know, it initially was. What I was saying is that I _also_ tried doing just a x-icon instead of the base64 image. Neither method worked. Regardless of whether I use base64 or x-icon, I get the "FireFox could not download the search plugin" error.

cscs
 
Posts: 20
Joined: November 2nd, 2006, 3:26 pm

Post Posted November 14th, 2006, 8:15 am

Seems to be working now, wish I knew what the problem was.

Philip Chee

User avatar
 
Posts: 6406
Joined: March 1st, 2005, 3:03 pm

Post Posted November 14th, 2006, 8:35 am

cscs wrote:Seems to be working now, wish I knew what the problem was.
Must be a cache problem (You did clear your cache before [re]testing didn't you?).

Phil

cscs
 
Posts: 20
Joined: November 2nd, 2006, 3:26 pm

Post Posted November 14th, 2006, 1:50 pm

Perhaps that was it. I did close the browser and right-click/refreshed, but I didn't reset the cache via Tools/Options.

Thanks Philip.

Return to Extension Development


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest