MozillaZine


Direct2D/DirectWrite Accelerated Rendering For Firefox

Discussion about official Mozilla Firefox builds
Omega X

User avatar
 
Posts: 8197
Joined: October 18th, 2007, 2:38 pm
Location: A Parallel Dimension...

Post Posted March 2nd, 2010, 2:02 pm

I can't reproduce that at all.
Latest: Firefox/84.0 *ESR/78.6.0 - Mobile/81.1.5 - Thunderbird/78.5.0
Nightly: Nightly/86.0a1 - Mobile/GV 86.0a1 - Daily/85.0a1

iceccold

User avatar
 
Posts: 661
Joined: February 24th, 2010, 10:53 am
Location: Subotica, Serbia

Post Posted March 2nd, 2010, 2:57 pm

Can't get Firefox 3.7 alpha 2 preview build to work with Direct 2D.
On Bas build Direct2D work good. But on this build i can't.
Also WebGL is not working.
I went to about:config and did all things like in instructions and it's not working.
ABP is disabled.
Graphic card is GeForce 8400GS with 196.34 drivers. (beta) on Windows 7.
Also I have WDDM 1.1
"We cannot have homeland security unless we understand that the whole planet is our homeland "

Omega X

User avatar
 
Posts: 8197
Joined: October 18th, 2007, 2:38 pm
Location: A Parallel Dimension...

Post Posted March 2nd, 2010, 3:12 pm

Disable all of your addons. Figure out which one is causing D2D to deactivate.

I have no idea what's going on with WebGL. That is a separate project.
Latest: Firefox/84.0 *ESR/78.6.0 - Mobile/81.1.5 - Thunderbird/78.5.0
Nightly: Nightly/86.0a1 - Mobile/GV 86.0a1 - Daily/85.0a1

a;skdjfajf;ak

User avatar
 
Posts: 17002
Joined: July 10th, 2004, 8:44 am

Post Posted March 2nd, 2010, 3:21 pm

Errr, I didn't think D2D/DW was in 3.7a2, I thought it landed after the branch off...

iceccold

User avatar
 
Posts: 661
Joined: February 24th, 2010, 10:53 am
Location: Subotica, Serbia

Post Posted March 2nd, 2010, 3:49 pm

Still not working.
Bas build works with all add-ons that I have.
"We cannot have homeland security unless we understand that the whole planet is our homeland "

Omega X

User avatar
 
Posts: 8197
Joined: October 18th, 2007, 2:38 pm
Location: A Parallel Dimension...

Post Posted March 2nd, 2010, 6:14 pm

Littlemutt wrote:Errr, I didn't think D2D/DW was in 3.7a2, I thought it landed after the branch off...


Was it? When did it branch?
Latest: Firefox/84.0 *ESR/78.6.0 - Mobile/81.1.5 - Thunderbird/78.5.0
Nightly: Nightly/86.0a1 - Mobile/GV 86.0a1 - Daily/85.0a1

a;skdjfajf;ak

User avatar
 
Posts: 17002
Joined: July 10th, 2004, 8:44 am

Post Posted March 2nd, 2010, 6:26 pm

Omega X wrote:
Littlemutt wrote:Errr, I didn't think D2D/DW was in 3.7a2, I thought it landed after the branch off...


Was it? When did it branch?


well, I could be totally off track here, but I thought it branched for a2, when when we were bumped to a3 a couple of days ago, it was after that I thought that DW landed.

A2 branch occured here: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=548093 in the 3/1 nightly it seems
Direct2D https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=527707 landed on 2/27 nightly - so I guess DW/D2D could be in A2 branch.

squall_leonhart

User avatar
 
Posts: 885
Joined: March 17th, 2008, 5:32 am
Location: Australia

Post Posted March 2nd, 2010, 8:15 pm

iceccold wrote:Still not working.
Bas build works with all add-ons that I have.


Disable addons, switch to different theme restart, switch back to usual theme, restart x2.

GDT78
 
Posts: 8
Joined: February 9th, 2010, 11:35 am

Post Posted March 3rd, 2010, 2:31 am

How can I be sure that D2D is enabled/working or not?

trieste
 
Posts: 617
Joined: September 4th, 2003, 4:15 am
Location: Singapore

Post Posted March 3rd, 2010, 2:50 am

Toggle your settings and make use of the rendering benchmarks provided in the original post.

If D2D is working, your V's and W's should look faded..?

GDT78
 
Posts: 8
Joined: February 9th, 2010, 11:35 am

Post Posted March 3rd, 2010, 3:44 am

Ok, it wasn't working... due to strata40 theme I'm currently using. Disabled right now.

a;skdjfajf;ak

User avatar
 
Posts: 17002
Joined: July 10th, 2004, 8:44 am

Post Posted March 3rd, 2010, 5:39 am

Omega X wrote:I can't reproduce that at all.


Open a few tabs, then use Ctrl+tab to open the select panel, use the arrow keys to navigate through the displayed tab, note that the highlight does not clear on previous tabs.
this is what I see:
Image

EDIT: This only happens when D2D is enabled.
Last edited by a;skdjfajf;ak on March 3rd, 2010, 6:41 am, edited 1 time in total.

GDT78
 
Posts: 8
Joined: February 9th, 2010, 11:35 am

Post Posted March 3rd, 2010, 5:51 am

The same here.

Littlemutt wrote:
Omega X wrote:I can't reproduce that at all.


Open a few tabs, then use Ctrl+tab to open the select panel, use the arrow keys to navigate through the displayed tab, note that the highlight does not clear on previous tabs.

Omega X

User avatar
 
Posts: 8197
Joined: October 18th, 2007, 2:38 pm
Location: A Parallel Dimension...

Post Posted March 3rd, 2010, 5:56 am

Littlemutt wrote:
Omega X wrote:I can't reproduce that at all.


Open a few tabs, then use Ctrl+tab to open the select panel, use the arrow keys to navigate through the displayed tab, note that the highlight does not clear on previous tabs.
this is what I see:
Image


Ahh, that thing. Ok. It was turned off.

That is most likely related to the other issue where Aero Glass becomes all black.
Latest: Firefox/84.0 *ESR/78.6.0 - Mobile/81.1.5 - Thunderbird/78.5.0
Nightly: Nightly/86.0a1 - Mobile/GV 86.0a1 - Daily/85.0a1

a;skdjfajf;ak

User avatar
 
Posts: 17002
Joined: July 10th, 2004, 8:44 am

Post Posted March 3rd, 2010, 6:32 am

Starting with today's nightly trunk its no longer necessary to add the pref in about:config for D2D: mozilla.widget.render-mode

Its now added by default and set to off with a value of -1, to enable it you need to set the value to '6'
Those that have manually added the pref and set the value to enable D2D need do nothing.

Return to Firefox Builds


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests