MozillaZine

Need some help with diagnosing and analyzing bug #782311

Discussion about official Mozilla Firefox builds
Virtual_ManPL

User avatar
 
Posts: 1037
Joined: July 24th, 2008, 5:52 am
Location: Gdańsk, Poland

Post Posted October 15th, 2012, 2:13 am

Hello

I need some help with diagnosing and analyzing Bug #782311 - Scrolling causes artifacts

If you want to help:
1. Open this link https://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=123284
2. Scroll to down completely, and up, when reach.

If you see some strange artifacts (missing text and images) like I shown it on screenshot artefacts.png and screencast screencast.mp4
please reply with info about your:
-system (Win,Lin,Mac and how many bits)
-GPU (NVIDIA, ATI, Intel, S3 and info if SLI/CrossFireX/MultiChrome or Vistu/Optimus/Hybrid CrossFire/PowerXpress are used)
-GPU driver version
-Graphics section from about:support

Thank you!

kilara1988

User avatar
 
Posts: 355
Joined: July 1st, 2011, 2:57 am

Post Posted October 15th, 2012, 7:46 am

Can't reproduce it with mouse wheel/middle click scroll or slider dragging.Im on Win7 64bit,ATI mobility radeon hd5650,driver cat 12.8.Btw i am forcing my HWA trough the about:config preffs.

Adapter Description:AMD Radeon HD 6500M/5600/5700 Series
Adapter Drivers:aticfx64 aticfx64 aticfx64 aticfx32 aticfx32 aticfx32 atiumd64 atidxx64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64
Adapter RAM:1024
ClearType Parameters:Gamma: 2200 Pixel Structure: RGB ClearType Level: 50 Enhanced Contrast: 100
Device ID:0x68c1
Direct2D Enabled:true
DirectWrite Enabled:true (6.1.7601.17789)
Driver Date:7-27-2012
Driver Version:8.982.0.0
GPU #2 Active:false
GPU Accelerated Windows:1/1 Direct3D 10
Vendor ID:0x1002
WebGL Renderer:no information


AzureCanvasBackend:direct2d
AzureContentBackend:direct2d
AzureFallbackCanvasBackend:cairo

Gandharva
 
Posts: 37
Joined: September 18th, 2010, 2:19 am

Post Posted October 15th, 2012, 8:47 am

I'm able to reproduce it.

- Win7 x64
- Sparkle GTX 460
- 306.97 WHQL (branch: r306_41-13)

Image

Copy and paste out of about:support is so crappy... This should be formated to fit into code tags properly and not provide craptastic formating like this:
Code: Select all
Adapter DescriptionNVIDIA GeForce GTX 460Adapter Driversnvd3dumx,nvwgf2umx,nvwgf2umx nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2umAdapter RAM1023Device ID0x0e22Direct2D EnabledtrueDirectWrite Enabledtrue (6.1.7601.17789)Driver Date10-2-2012Driver Version9.18.13.697GPU #2 ActivefalseGPU Accelerated Windows1/1 Direct3D 10Vendor ID0x10deWebGL Rendererno information

       
        AzureCanvasBackenddirect2dAzureContentBackenddirect2dAzureFallbackCanvasBackendcairo

smsmith
Moderator

User avatar
 
Posts: 18848
Joined: December 7th, 2004, 8:51 pm
Location: Illinois

Post Posted October 16th, 2012, 12:37 pm

I, too can reproduce this, with today's Nightly.

http://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/8f145599e4bf

Code: Select all
Adapter Description NVIDIA NVS 3100M
Adapter Drivers nvd3dumx,nvwgf2umx,nvwgf2umx nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
Adapter RAM 512
ClearType Parameters Gamma: 2200 Pixel Structure: RGB ClearType Level: 100 Enhanced Contrast: 400
Device ID0x0a6c
Direct2D Enabled true
DirectWrite Enabled true (6.1.7601.17789)
Driver Date 4-27-2012
Driver Version 8.17.12.9670
GPU #2 Active false
GPU Accelerated Windows 1/1 Direct3D 10
Vendor ID 0x10de
WebGL Renderer no information
AzureCanvasBackend direct2d
AzureContentBackend direct2d
AzureFallbackCanvasBackend cairo


I would be more than happy to see if there is a driver update to see if that fixes anything, but this is a work machine, and a replacement is coming tomorrow. I expect it will also have nVidia graphics. If that's the case, I will update the driver as soon as I can and test again.

Looks to me like the fixed background on that page is causing the problem.
Give a man a fish, and he eats for a day. Teach a man to fish, and he eats for a lifetime.
I like poetry, long walks on the beach and poking dead things with a stick.
Please do not PM me for personal support. Keep posts here in the Forums instead and we all learn.

Virtual_ManPL

User avatar
 
Posts: 1037
Joined: July 24th, 2008, 5:52 am
Location: Gdańsk, Poland

Post Posted October 22nd, 2012, 1:29 pm

smsmith wrote:...
I would be more than happy to see if there is a driver update to see if that fixes anything, but this is a work machine, and a replacement is coming tomorrow. I expect it will also have nVidia graphics. If that's the case, I will update the driver as soon as I can and test again.
...

Yes, there's a driver update for your NVIDIA Quadro NVS 3100M. You have 296.79 drivers and the newest are 305.93.
Could you please retest it with new drivers?
Last edited by Virtual_ManPL on October 23rd, 2012, 1:29 am, edited 1 time in total.

smsmith
Moderator

User avatar
 
Posts: 18848
Joined: December 7th, 2004, 8:51 pm
Location: Illinois

Post Posted October 22nd, 2012, 2:13 pm

I can probably try on Thursday or Friday. I still see it on the new machine. It may have the same driver as the other machine did. GPU driver version is reported as 8.17.12.9679 for GPU 1. This machine has a GPU 2, but it doesn't appear to be active.
Give a man a fish, and he eats for a day. Teach a man to fish, and he eats for a lifetime.
I like poetry, long walks on the beach and poking dead things with a stick.
Please do not PM me for personal support. Keep posts here in the Forums instead and we all learn.

Ver Greeneyes
 
Posts: 804
Joined: June 28th, 2008, 4:57 am

Post Posted October 22nd, 2012, 7:37 pm

8.17.12.9679 would correspond with 296.79 (take the last five numbers and shift the radix point), which is pretty close to 296.70.

Virtual_ManPL

User avatar
 
Posts: 1037
Joined: July 24th, 2008, 5:52 am
Location: Gdańsk, Poland

Post Posted October 23rd, 2012, 1:29 am

Yes, I mean .79 not .70 ;)
I pressed wrong key ;d

speciesx
 
Posts: 287
Joined: March 24th, 2011, 10:38 am

Post Posted October 23rd, 2012, 11:46 am

I can also reproduce this.

Windows 7 32 bit
NVIDIA GeForce 8600M GT
306.97 WHQL

Image

Image
sry for my bad english.

My real user agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv: current nightly) Gecko/20100101 Firefox/current nightly

Gandharva
 
Posts: 37
Joined: September 18th, 2010, 2:19 am

Post Posted October 24th, 2012, 10:49 am

Bug still present with new drivers:

Nvidia GeForce 310.33 Beta

Terepin

User avatar
 
Posts: 1064
Joined: March 11th, 2009, 2:35 am
Location: Košice, Slovakia

Post Posted October 28th, 2012, 3:39 am

Is this the same issue?
Hope dies penultimate. What remains till the end is sarcasm. And I have plenty of it.

Dingler

User avatar
 
Posts: 1214
Joined: November 14th, 2011, 4:41 am

Post Posted October 28th, 2012, 3:51 am

Terepin, post the URL of your website, please.

Xetmes

User avatar
 
Posts: 527
Joined: December 7th, 2011, 8:54 am
Location: Poland/Germany

Post Posted October 28th, 2012, 4:33 am

Dingler wrote:Terepin, post the URL of your website, please.

http://www.shmu.sk/sk/?page=1 ;)
No glitches here, GTX 670, driver 306.23 HWA on.

Virtual_ManPL

User avatar
 
Posts: 1037
Joined: July 24th, 2008, 5:52 am
Location: Gdańsk, Poland

Post Posted October 28th, 2012, 4:39 am

Terepin wrote:Is this the same issue?

nope

Xetmes wrote:
Dingler wrote:Terepin, post the URL of your website, please.

http://www.shmu.sk/sk/?page=1 ;)
No glitches here, GTX 670, driver 306.23 HWA on.

with my issue or Terepin issue ?

Xetmes

User avatar
 
Posts: 527
Joined: December 7th, 2011, 8:54 am
Location: Poland/Germany

Post Posted October 28th, 2012, 4:48 am

Virtual_ManPL wrote:with my issue or Terepin issue ?

No problems with Your and Terpin site :) Pozdrawiam.

Return to Firefox Builds


Who is online

Users browsing this forum: b.pwned and 2 guests