MozillaZine

The Official 20170728 builds are out

Discussion about official Mozilla Firefox builds
streetwolf

User avatar
 
Posts: 2035
Joined: August 21st, 2011, 8:07 am
Location: NJ (USA). Home of the fat guy on the beach.

Post Posted July 27th, 2017, 2:31 pm

I used target.zip and extracted it to my firefox folder. Everything works fine. The build is 36f95aeb4c77f7cf3b3366583008cd6e4b6b1dba
i7 Quad 3770K @ 5Ghz|ASUS P8Z77-V Deluxe|Corsair 1050W PSU|Corsair H100iV2 CPU Cooler|Corsair 16GB RAM|Sapphire Nitro R9 390 8GB|DUAL ASUS PA249Q IPS 24" LCDs|Samsung SSD 830, 840 256GB|2TB Seagate|Windows 10 Pro x64 (v1703)|AMD Crimson 17.7.2|FIOS 1Gb/1Gb

TheVisitor
 
Posts: 4252
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted July 27th, 2017, 2:40 pm

streetwolf wrote:I used target.zip and extracted it to my firefox folder. Everything works fine. The build is 36f95aeb4c77f7cf3b3366583008cd6e4b6b1dba


I just did that - really convoluted compared to just downloading from FTP and running .exe Bleh!

Running the zip however does not update the start icon in Windows... still launches the old build.

EDIT: Never used zip builds so no idea what I'm doing... Do you have launch for Explorer all the time and not use a Start Icon from Menu ?

Grantius

User avatar
 
Posts: 1521
Joined: June 28th, 2011, 4:14 pm

Post Posted July 27th, 2017, 2:54 pm

GHM113 wrote:I decided to figure out where all free space on my C: drive went. The result surprised me. Ladies and gentlemen, the Father of all caches:
Image
Yep, 20 gigs of cache data :shock: [-X In case anyone is wondering: I had cache size manually set to 1024 mb at least for a couple of months (I didn't modify any other settings or about:config entries), and the free space started to vanish around two weeks ago. It looks like Nightly update broke something. I don't know if this bug is reproducible.


Wait

Is that 1.125 million entries?
Micro gaming box: AMD A10-7800 APU, 8gb RAM M350 ITX case (size of a book), Windows 10/Ubuntu
Tablet/Laptop: Asus Transformer T100, Intel Atom 2GB RAM, Windows 10 x86
Mobile:Xiaomi Redmi Note 3 Pro

TheVisitor
 
Posts: 4252
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted July 27th, 2017, 3:01 pm

Why when I close the extracted file Win10 is throwing the blue box asking me if I want to run this file ?

Ahhh BS, its the f*ing Pingsender crap

Is there no way to just grab the full installer ?

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2531
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted July 27th, 2017, 3:06 pm

TheVisitor wrote:
Alice0775 wrote:Now, build bot is using "taskcluster"..

You can find win32 and win64 tinderbox build and nightly build.

Open treeherder https://treeherder.mozilla.org/#/jobs?repo=mozilla-central&filter-searchStr=windows%202012%20opt
Click tc in Windows 2012 opt and Windows 2012 x64 opt.
Click B or N
You can find the build as target.zip, setup.exe and setup-stub.exe


Thanks but now I'm more confused. the setup.exe file is only showing as 241kb ? I donwloaded that file and on disk its only 636kb

I ran that file and nothing is installed Windows says can't find firefox.exe - I did not see any other download taking place like it might be a stub or something....


Oops, sorry,
target.installer.exe and target.installer-stub.exe in Nr

TheVisitor
 
Posts: 4252
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted July 27th, 2017, 3:14 pm

Alice0775 wrote:
TheVisitor wrote:
Alice0775 wrote:Now, build bot is using "taskcluster"..

You can find win32 and win64 tinderbox build and nightly build.

Open treeherder https://treeherder.mozilla.org/#/jobs?repo=mozilla-central&filter-searchStr=windows%202012%20opt
Click tc in Windows 2012 opt and Windows 2012 x64 opt.
Click B or N
You can find the build as target.zip, setup.exe and setup-stub.exe


Thanks but now I'm more confused. the setup.exe file is only showing as 241kb ? I donwloaded that file and on disk its only 636kb

I ran that file and nothing is installed Windows says can't find firefox.exe - I did not see any other download taking place like it might be a stub or something....


Oops, sorry,
target.installer.exe and target.installer-stub.exe in Nr


Thanks Alice I just found that for myself after doing more careful reading of tc (taskcluster)

The Tinsmith
 
Posts: 608
Joined: December 24th, 2011, 10:29 am

Post Posted July 27th, 2017, 4:21 pm

TheVisitor wrote:
The Tinsmith wrote:
TheVisitor wrote:I have no idea what's going on but there are still no tinderbox builds or Nightly for Windows that I can find for today.



I got a Win 64 Nightly update about one hour ago. Or at the very least it said it was. :-)


What changeset is that build ?



I am a newbie at this. So where, or how, do i find this information? All I know is that Nightly told me there was an update and it did it.

TheVisitor
 
Posts: 4252
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted July 27th, 2017, 4:32 pm

The Tinsmith wrote:
I am a newbie at this. So where, or how, do i find this information? All I know is that Nightly told me there was an update and it did it.


In the address bar enter: about:buildconfig

bjherbison
 
Posts: 661
Joined: October 6th, 2003, 5:40 am
Location: Bolton, MA, US

Post Posted July 27th, 2017, 4:42 pm

From an earlier thread:
keztrel wrote:
Code: Select all
File not found
Firefox can’t find the file at about:debugging.

Anyone else seeing this for about:debugging?

I don't see the message. about:debugging works for me.

The Tinsmith
 
Posts: 608
Joined: December 24th, 2011, 10:29 am

Post Posted July 27th, 2017, 4:53 pm

TheVisitor wrote:
The Tinsmith wrote:
I am a newbie at this. So where, or how, do i find this information? All I know is that Nightly told me there was an update and it did it.


In the address bar enter: about:buildconfig



You mean this?

https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/36f95aeb4c77f7cf3b3366583008cd6e4b6b1dba

TheVisitor
 
Posts: 4252
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted July 27th, 2017, 4:58 pm

The Tinsmith wrote:
TheVisitor wrote:
The Tinsmith wrote:
I am a newbie at this. So where, or how, do i find this information? All I know is that Nightly told me there was an update and it did it.


In the address bar enter: about:buildconfig



You mean this?

https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/36f95aeb4c77f7cf3b3366583008cd6e4b6b1dba


Yes... your on the latest from what I've been able to figure out. They changed around the way builds are sent it seems from an ftp to taskcluster. Hard to break 14 yrs of habits LOL

1for-matik

User avatar
 
Posts: 87
Joined: August 9th, 2006, 5:05 am
Location: France

Post Posted July 27th, 2017, 5:10 pm

Someone has, like me, the same problem for "recent history" not showing in the history button?

Pic of the problem (shows recent history in the history panel, but not in the history button) :

Image

TheVisitor
 
Posts: 4252
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted July 27th, 2017, 5:19 pm

I'm also seeing the same as above. Looks like another update that is still a WIP - work in progress - cart-before-horse again.

This is a pretty silly change - they don't seem to know there are still Desktop systems in use, we are not all using Mobile devices, and I don't use Firefox on my iphone anyhow as its just a shell on top of Safari as I've been told.

Omega X

User avatar
 
Posts: 7817
Joined: October 18th, 2007, 2:38 pm
Location: A Parallel Dimension...

Post Posted July 27th, 2017, 5:19 pm

"Recommended by Pocket". Just, no. Reminds me of predatory Outbrain/Taboola articles and takes up too much space.
Latest: Firefox/55.0.2 *ESR/52.3.0 - Mobile/55.0.2 - Thunderbird/52.3.0 - SeaMonkey/2.46
Nightly: Nightly/57.0a1 - Mobile/57.0a1 - Daily/52.0a1 - SeaMonkey/2.49a1

TheVisitor
 
Posts: 4252
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted July 27th, 2017, 5:38 pm

Anyone notice in today's builds that the 'loading halo' is not there now during browser startup ?

Return to Firefox Builds


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests