MozillaZine

The first official 20180111 builds are out

Discussion about official Mozilla Firefox builds
faulty_fox

User avatar
 
Posts: 421
Joined: April 20th, 2010, 10:25 am

Post Posted January 11th, 2018, 1:17 pm

Just a heads up:
Milan Sreckovic wrote:As of the latest nightly, you just need gfx.webrender.all set to true.
You can leave the other preferences ( gfx.webrender.enabled,
gfx.webrender.blob-images, image.mem.shared,
layers.acceleration.force-enabled, which are still meaningfull for
developers) as default.

Source [1] [2]

winapp2
 
Posts: 1393
Joined: March 31st, 2013, 10:31 pm
Location: Long Island, New York

Post Posted January 11th, 2018, 1:20 pm

HiggsBoson wrote:Good morning; could you please confirm bug 1429672, especially on platforms different from the one posted? TIA...


related? https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1135533

Omega X

User avatar
 
Posts: 8006
Joined: October 18th, 2007, 2:38 pm
Location: A Parallel Dimension...

Post Posted January 11th, 2018, 1:28 pm

faulty_fox wrote:Just a heads up:
Milan Sreckovic wrote:As of the latest nightly, you just need gfx.webrender.all set to true.
You can leave the other preferences ( gfx.webrender.enabled,
gfx.webrender.blob-images, image.mem.shared,
layers.acceleration.force-enabled, which are still meaningfull for
developers) as default.

Source [1] [2]


They've finally drilled it down to one pref.
Latest: Firefox/58.0 *ESR/52.6.0 - Mobile/58.0 - Thunderbird/52.6.0 - SeaMonkey/2.49.1
Nightly: Nightly/60.0a1 - Mobile/60.0a1 - Daily/60.0a1 - SeaMonkey/2.56a1

Grantius

User avatar
 
Posts: 1539
Joined: June 28th, 2011, 4:14 pm

Post Posted January 11th, 2018, 1:36 pm

ashleylai87 wrote:
Grantius wrote:Is the webrender red flashing still happening?


Yes. The random red flashing still happens.
As well as black box and black scrollbox.


Thanks!
Micro gaming box: AMD A10-7800 APU, 8gb RAM M350 ITX case (size of a book), Windows 10/Ubuntu
Tablet/Laptop: Asus Transformer T100, Intel Atom 2GB RAM, Windows 10 x86
Mobile:Xiaomi Redmi Note 3 Pro

streetwolf

User avatar
 
Posts: 2185
Joined: August 21st, 2011, 8:07 am
Location: NJ (USA)

Post Posted January 11th, 2018, 3:50 pm

Grantius wrote:
ashleylai87 wrote:
Grantius wrote:Is the webrender red flashing still happening?


Yes. The random red flashing still happens.
As well as black box and black scrollbox.


Thanks!


Below is the bug report for the red flashing. Finally someone is assigned to it.

1421696 – regression: flickering ui (ANGLE?)
Intel Core i7-8700K @ 5GHz | Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7 | Corsair 1000W PSU | Corsair H115i CPU Cooler | Corsair 32GB RAM @ 3.9GHz | EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 11GB | Dual ASUS PA249Q 24" LCDs | 2-512GB Samsung 960 PRO M.2 | 4TB WD Black | 2TB Seagate | Windows 10 Pro x64 | FIOS 1Gb

winapp2
 
Posts: 1393
Joined: March 31st, 2013, 10:31 pm
Location: Long Island, New York

Post Posted January 11th, 2018, 5:44 pm

WebRender is working great for me with the single perf. So far nothing jumping out as seriously broken (compared to the flickering mess I've been seeing the last few weeks) besides a long pause at the start of the session during which the whole window is white

streetwolf

User avatar
 
Posts: 2185
Joined: August 21st, 2011, 8:07 am
Location: NJ (USA)

Post Posted January 11th, 2018, 6:24 pm

winapp2 wrote:WebRender is working great for me with the single perf. So far nothing jumping out as seriously broken (compared to the flickering mess I've been seeing the last few weeks) besides a long pause at the start of the session during which the whole window is white


There aren't any sites that have the flashing red thingy going on for you? Do you have 'gfx.webrender.force-angle = false'? That gets rid of the flashing but it screws up some other sites in a different way.
Intel Core i7-8700K @ 5GHz | Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7 | Corsair 1000W PSU | Corsair H115i CPU Cooler | Corsair 32GB RAM @ 3.9GHz | EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 11GB | Dual ASUS PA249Q 24" LCDs | 2-512GB Samsung 960 PRO M.2 | 4TB WD Black | 2TB Seagate | Windows 10 Pro x64 | FIOS 1Gb

winapp2
 
Posts: 1393
Joined: March 31st, 2013, 10:31 pm
Location: Long Island, New York

Post Posted January 11th, 2018, 8:15 pm

force-angle = true

Maybe I'm just having an unusually stable day. I did recently update my graphics drivers...

ashleylai87
 
Posts: 141
Joined: December 13th, 2013, 7:40 pm

Post Posted January 11th, 2018, 10:18 pm

Grantius wrote:
ashleylai87 wrote:
Grantius wrote:Is the webrender red flashing still happening?


Yes. The random red flashing still happens.
As well as black box and black scrollbox.


Thanks!


https://github.com/servo/webrender/pull/2280
Status on the fix....

Omega X

User avatar
 
Posts: 8006
Joined: October 18th, 2007, 2:38 pm
Location: A Parallel Dimension...

Post Posted January 11th, 2018, 11:42 pm

winapp2 wrote:WebRender is working great for me with the single perf. So far nothing jumping out as seriously broken (compared to the flickering mess I've been seeing the last few weeks) besides a long pause at the start of the session during which the whole window is white


The claim for the white screen is that Webrender has to compile shaders before its initialized. They want to fix that with precompiled or cached shaders.
Latest: Firefox/58.0 *ESR/52.6.0 - Mobile/58.0 - Thunderbird/52.6.0 - SeaMonkey/2.49.1
Nightly: Nightly/60.0a1 - Mobile/60.0a1 - Daily/60.0a1 - SeaMonkey/2.56a1

winapp2
 
Posts: 1393
Joined: March 31st, 2013, 10:31 pm
Location: Long Island, New York

Post Posted January 12th, 2018, 12:15 am

Omega X wrote:
winapp2 wrote:WebRender is working great for me with the single perf. So far nothing jumping out as seriously broken (compared to the flickering mess I've been seeing the last few weeks) besides a long pause at the start of the session during which the whole window is white


The claim for the white screen is that Webrender has to compile shaders before its initialized. They want to fix that with precompiled or cached shaders.


aren't they doing that already? I have this folder on my machine

..\AppData\LocalLow\Mozilla\Temp-{...}\NVIDIA Corporation\NV_Cache

I'm not sure when the temp-{..} folders first appeared, but I've seen them there for a while now.

HiggsBoson
 
Posts: 9
Joined: July 13th, 2017, 8:32 am
Location: Laniakea Supercluster

Post Posted January 12th, 2018, 12:26 am

Thanks Alice0775, streetwolf, winapp2.

Not really. As Alice0775 said in the bug it's (even more) fallout from bug 1379338 solved one week ago; since it hasn't been reopened/backed out I guess this was kind of expected.

The developer found it to be a condition triggered by font selectors which missed current automated tests; patch landed, maybe in today's first Nightly.

Lurtz
 
Posts: 251
Joined: June 12th, 2016, 12:25 pm

Post Posted January 12th, 2018, 12:55 am

winapp2 wrote:aren't they doing that already? I have this folder on my machine

..\AppData\LocalLow\Mozilla\Temp-{...}\NVIDIA Corporation\NV_Cache

I'm not sure when the temp-{..} folders first appeared, but I've seen them there for a while now.

I think they have to, that's why opening the adress bar pulldown etc. is much faster already. I guess the shader cache for startup is more difficult to implement.

Lurtz
 
Posts: 251
Joined: June 12th, 2016, 12:25 pm

Post Posted January 12th, 2018, 1:57 am

Can you confirm smudged fonts with WebRender on this site?

https://www.e-reader-forum.de/

Edit:
And I'm getting permaspinners with WebRender now.

sciguyryan
Folder@Home

User avatar
 
Posts: 2169
Joined: November 10th, 2004, 1:33 pm
Location: Wales

Post Posted January 12th, 2018, 9:44 am

What... in the world is wrong with the latest nightly and WebRender enabled? I'm seeing flashing, all sorts of odd visual artifices... is anyone else seeing this?
Cheers!

Ryan Jones

Return to Firefox Builds


Who is online

Users browsing this forum: smsmith and 4 guests