MozillaZine

Firefox no longer plays WebM video (HTML 5)

Discuss how to use and promote Web standards with the Mozilla Gecko engine.
LoRd_MuldeR

User avatar
 
Posts: 204
Joined: January 21st, 2007, 2:26 pm

Post Posted November 1st, 2015, 1:37 pm

Hello.

Can anybody explain to me why Firefox (latest version) suddenly refuses to play the WebM video on my site? :?:
http://lamexp.sourceforge.net/demo.html

All I get is this:
Image

The crazy thing is that it used to work a while ago. Also, the exactly same code works fine on another server!
http://muldersoft.com/temp/video_test/demo.html

The code is just standard HTML 5 video tag:
Code: Select all
<video width="710" height="526" controls autoplay loop style="border-style:solid;border-collapse:collapse;border-color:#202020;border-width:2px;margin:auto" preload="none">
    <source src="img/mov/lamexp.webm" type="video/webm">
    <source src="img/mov/lamexp.mp4" type="video/mp4">
</video>


Somewhere I read that it might be a server issue, because the server is sending a wrong MIME type for the WebM file.

But that's definitely not the case here! I can see, in Wireshark, that Firefox doesn't even try to GET the WebM file, so we don't even get to the point where the server could send anything. It's almost certainly not a server issue :roll:

Any help would be appreciated...
Last edited by LoRd_MuldeR on November 1st, 2015, 2:12 pm, edited 1 time in total.

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10245
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted November 1st, 2015, 1:49 pm

.
I'm moving this to Web Development where you are more likely to get help with your issue.

.
FF 57.0 - FF 58b4 - Palemoon 27.3.0 - TB 52.4 - Mac OSX 10.13.1
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2017

Dom1953
 
Posts: 52
Joined: July 24th, 2014, 6:02 am
Location: Australia

Post Posted November 1st, 2015, 5:30 pm

I can only report it works for me: 58 seconds of encoding files video, URL http://lamexp.sourceforge.net/demo.html, video file http://lamexp.sourceforge.net/img/mov/lamexp.webm, Firefox 41.02, Windows 7, win32

dickvl

User avatar
 
Posts: 52279
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted November 1st, 2015, 6:40 pm

Did you check prefs like media.*enabled on the about:config page?

You can try to use the Live Http Headers extension to check the request and response headers.
https://addons.mozilla.org/firefox/addo ... p-headers/

You can also check the Web Console and the Network Monitor.
https://developer.mozilla.org/Tools/Network_Monitor

LoRd_MuldeR

User avatar
 
Posts: 204
Joined: January 21st, 2007, 2:26 pm

Post Posted November 2nd, 2015, 1:09 pm

dickvl wrote:Did you check prefs like media.*enabled on the about:config page?

They are all on default. Also, as said before, on the other server the exactly same code work just fine...


dickvl wrote:You can try to use the Live Http Headers extension to check the request and response headers.
https://addons.mozilla.org/firefox/addo ... p-headers/

Okay, the output of Live Http Headers looks like this:
http://i.imgur.com/De5mrxf.jpg

But in Wireshark we can see that Firefox doesn't actually request the file from the server:
http://i.imgur.com/cL6Clr9.png

On the other server, it does request the WebM file...

What makes the difference :-k

johnmacd
 
Posts: 33
Joined: June 13th, 2013, 4:27 am

Post Posted April 18th, 2016, 5:47 am

Hi,

Firefox supposedly also plays .webm files but I found it works best with .ogg/.ogv video files.
<video id='video' autoplay controls>
<source src='videos/my-file.mp4' type='video/mp4' />
<source src='videos/my-file.ogg' type='video/ogv' />
</video>

Thanks

Return to Web Development / Standards Evangelism


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests