MozillaZine

0.2 Windows, GTK2 Linux and OSX Candidate builds

Discussion about official Mozilla Thunderbird builds
R@F

User avatar
 
Posts: 1000
Joined: August 3rd, 2003, 12:53 pm
Location: The Netherlands

Post Posted August 27th, 2003, 10:32 am

Excellent build. Thanks Scott!

jedbro

User avatar
 
Posts: 1899
Joined: November 10th, 2002, 12:35 pm
Location: Mexico / Boulder Co.

Post Posted August 27th, 2003, 11:47 am

After messing with it for a few hours I definitally see, not only a huge start-up improvmente, but the
responsiveness of the UI is so much quicker (No delay for a compose window now) ;)

Funny thing is, I'm on a P4 2.6, and even at this speed I can feel the diference. I can't imagine on an older system ;)

Awesome work Scott.

mscott wrote:1) Windows just got a huge performance boost and fooprint boost (shaved almost 1.5 MB from the download size) by changing some build flags. You should notice a big improvement in this week's build. This follows up the big improvement in last week's windows build too. Woo Hoo!

Can you provide us with more info on your secret build flags? ;)

csogilvie

User avatar
 
Posts: 89
Joined: November 20th, 2002, 6:35 am
Location: Stirling, Scotland, UK

Post Posted August 27th, 2003, 1:13 pm

Anyone able to view source on newsgroup messages? Emails work but Newsgroups give me an empty window.
Colin S. Ogilvie

sboulema
 
Posts: 6615
Joined: May 20th, 2003, 12:34 am
Location: Amstelveen, The Netherlands

Post Posted August 27th, 2003, 1:16 pm

rivalbo wrote:Just wondering.. does Thunderbird have a feature (or an extension) to delete mail after it's been on the server for X days? Of all the things, THAT's the only thing keeping me from killing my OE shortcut..


Not yet implemented but there is alot going on at the bug in bugzilla about this, i dont think it will take long for this feature will be available...

pbrunschwig
 
Posts: 42
Joined: June 16th, 2003, 11:10 am
Location: Switzerland

Post Posted August 27th, 2003, 1:56 pm

csogilvie wrote:Anyone able to view source on newsgroup messages? Emails work but Newsgroups give me an empty window.


Confirmed. The window to display the source of newsgroup messages seems always to be empty.

bytemaster

User avatar
 
Posts: 1264
Joined: August 18th, 2003, 11:34 pm

Post Posted August 27th, 2003, 2:18 pm

Great Build! Very noticible performance increase on XP SP1, Athlon XP 1800+, 256Mb. Again, it must really help those with slower systems.

As for a splash screen, I think it is a great idea, as long as you put an option to disable it. This would let people on slower systems (or systems with 5000 background tasks running) to know that the application is loading.

If you put in a clock delay of a second or two before the splash screen came up, people with really fast systems would never see it, so they wouldn't have extra interruptions.

mscott

User avatar
 
Posts: 2516
Joined: April 2nd, 2003, 4:10 pm
Location: Thunderbird Research Center, CA

Post Posted August 27th, 2003, 2:25 pm

glime wrote:
csogilvie wrote:Anyone able to view source on newsgroup messages? Emails work but Newsgroups give me an empty window.


Confirmed. The window to display the source of newsgroup messages seems always to be empty.


I see this too. Can one of you file a bugzilla bug in thunderbird for me?
Thunderbirds are Go!

mscott

User avatar
 
Posts: 2516
Joined: April 2nd, 2003, 4:10 pm
Location: Thunderbird Research Center, CA

Post Posted August 27th, 2003, 2:32 pm

jedbro wrote:Can you provide us with more info on your secret build flags? ;)


No big secret. I was not using --enable-optimize on my windows build. I just didn't notice that I should be building with that.

I updated the build instructions to inlcude that for other windows folks.

Don is already using this flag for OSX builds. Likewise for Andre on linux.
Thunderbirds are Go!

csogilvie

User avatar
 
Posts: 89
Joined: November 20th, 2002, 6:35 am
Location: Stirling, Scotland, UK

Post Posted August 27th, 2003, 3:18 pm

mscott wrote:
glime wrote:
csogilvie wrote:Anyone able to view source on newsgroup messages? Emails work but Newsgroups give me an empty window.


Confirmed. The window to display the source of newsgroup messages seems always to be empty.


I see this too. Can one of you file a bugzilla bug in thunderbird for me?

http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=217503
Colin S. Ogilvie

AlexIhrig
 
Posts: 239
Joined: May 23rd, 2003, 5:47 am
Location: Germany

Post Posted August 27th, 2003, 3:49 pm

There are a few "bugs" in the new build 2003-08-26:

1) The file "contents.rdf" in "en-US-mail\locale\en-US\mozapps\" shows the locale-version "1.5a". But all the rest of Thunderbird is at "1.5b".

This "bug" causes problems with MozillaTranslator-generated translations!

2) some strings out of mozapps are not shown with the translated strings:
- open with
- save to disk

I can remember the same bug some times ago in preferences-extensions: there was (is) a button "disable extension". A few weeks ago, this button was not shown with the translated string....now it es shown translated. I think it could be the same with "open with / save to disk"...
Last edited by AlexIhrig on August 27th, 2003, 4:37 pm, edited 1 time in total.
Thunderbird Mail DE: http://www.thunderbird-mail.de
Enigmail OpenPGP [de]: http://enigmail.thunderbird-mail.de/

XeF6

User avatar
 
Posts: 225
Joined: May 27th, 2003, 5:58 pm
Location: uk.eu

Post Posted August 27th, 2003, 4:06 pm

SharonL wrote:Unfortunately with this build, we are still unable to view images in html messages in news - we get a blank with a red dot in place of the image, with no way to view


Yup its stated on page 1 in known issues that that bug hasnt been sorted yet.

FWIW best build yet, quick and the basic functionality is there.

[Edit] Now seeing some flakyness with the adaptive spam filters which seem not to be working now.
Last edited by XeF6 on August 27th, 2003, 4:45 pm, edited 2 times in total.

cyber-ops
 
Posts: 12
Joined: June 25th, 2003, 9:36 pm

Post Posted August 27th, 2003, 4:34 pm

still no 'send junk to trash' right click - but i know there are other things more important.

yendor
 
Posts: 13
Joined: August 20th, 2003, 4:32 pm

Post Posted August 27th, 2003, 5:24 pm

I am having problems with this build. Whenever I reply or forward an email It crashes. This happens every time for me so I have to go back to the 20-8 build. If I compose an email from scratch it is fine. When I replied it let me type a word or two before crashing and when I tried forwarding it crashed right away. It sounds like 1 or two other people here are having a similar problem to this. This is on WinXP SP1

offmdan

User avatar
 
Posts: 179
Joined: November 9th, 2002, 5:53 am
Location: Lac-Etchemin, QC

Post Posted August 27th, 2003, 6:22 pm

I suppose this could be number 4

http://forums.mozillazine.org/viewtopic ... highlight=

The problem doesn't appear in Mozilla 1.4 but only in post versions on which TBird is built.
DaComboMan

brianlmoon
 
Posts: 22
Joined: May 12th, 2003, 1:45 pm

Post Posted August 27th, 2003, 7:55 pm

I can not send mail from my default account. I can send anything from my other two accounts. All use the same SMTP server.

I am going to remove my account and readd it to see what happens.
Brian.

Return to Thunderbird Builds


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests