MozillaZine

Printing problem

Discussion about official Mozilla Thunderbird builds
Gone Postal
 
Posts: 73
Joined: December 2nd, 2008, 1:00 pm

Post Posted March 29th, 2020, 3:19 pm

On the beta channel currently running v75.0b2 (32-bit). When I try and print an e-mail, it will preview OK if I select that option, it will allow me to set the printer preferences, then when I press the Print button nothing goes to the printer. The status bar in the bottom left shows "Printing message . . " but I don't see the pop-up window showing the progress of the print and nothing shows at the printer.

Same thing is also happening when I select "print to PDF".

However, if I select "Edit as a New Message" then go through the print routine the text of the message prints (although nothing from the address block).

Any ideas what might need re-setting? I've already done the usual of starting in Safe Mode, starting with a new profile, resetting the print.printer config options and I've re-created the addons.json file but none of that has made any difference.

All other programs are sending to the printer without any problems and I can print a Test Page.

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 39254
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted March 30th, 2020, 2:07 am

Moving this to the Builds forum...
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/Intel® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-62.0-70.0/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.12.
W.M.Y.C.
(Always choose the "Custom" Install.)

WaltS48

User avatar
 
Posts: 4418
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted March 30th, 2020, 6:47 am

Any ideas what might need re-setting?


The bug fix needs to be applied to a 75.0b3, or you need to wait for the 76.0b1 with the bug fix.

Printing a message isn't working in Daily 75.0a1
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

Gone Postal
 
Posts: 73
Joined: December 2nd, 2008, 1:00 pm

Post Posted March 30th, 2020, 8:17 am

WaltS48 wrote:
Any ideas what might need re-setting?


The bug fix needs to be applied to a 75.0b3, or you need to wait for the 76.0b1 with the bug fix.

Printing a message isn't working in Daily 75.0a1


Thanks for the update. Possible to work round by printing from "Edit as new message" or by saving as HTML so not the end of the world.

tigro11
 
Posts: 3
Joined: March 30th, 2020, 12:23 pm

Post Posted March 30th, 2020, 12:26 pm

i have a big problem, i can't print with the latest update.
Is there a patch to do right away?

thanks

Valerio

Gone Postal
 
Posts: 73
Joined: December 2nd, 2008, 1:00 pm

Post Posted March 30th, 2020, 2:06 pm

tigro11 wrote:i have a big problem, i can't print with the latest update.
Is there a patch to do right away?

thanks

Valerio


You can work round by opening the message then going to File > Save As and selecting the "File" option. That opens a Windows Explorer type pop-up so that you can navigate to where you wish to save the file. At the bottom of that pop-up there is a drop-down to select the file type rather than the default .eml. Select HTML as the file type and you can then open the saved file in your browser and print from that. Bit long-winded and PITA but at least you can get hard copy output.

WaltS48

User avatar
 
Posts: 4418
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted March 30th, 2020, 3:02 pm

tigro11 wrote:i have a big problem, i can't print with the latest update.
Is there a patch to do right away?

thanks

Valerio


Be specific.

Latest 68.6.0, 75.0b2, or 76.0a1?

Printing is fixed in 76.0a1, working in 68.6.0, but still broken in 75.0b2.

If you really need to print use version 68.6.0.

If you need to export address books and/or used Fixed Width font use version 68.6.0.

If you need to edit a contact in 75.0b2 don't select the contact from "All Address Books".
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

tigro11
 
Posts: 3
Joined: March 30th, 2020, 12:23 pm

Post Posted March 31st, 2020, 12:29 am

for now I have solved set the message as "edit as new message"
from there the printing works.
To install version 68, it tells me that it cannot load the profile. It would have to be converted, but I have no idea.
Valerio

WaltS48

User avatar
 
Posts: 4418
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted March 31st, 2020, 6:29 am

tigro11 wrote:for now I have solved set the message as "edit as new message"
from there the printing works.
To install version 68, it tells me that it cannot load the profile. It would have to be converted, but I have no idea.
Valerio


See https://support.mozilla.org/en-US/kb/un ... on-profile
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

tigro11
 
Posts: 3
Joined: March 30th, 2020, 12:23 pm

Post Posted March 31st, 2020, 6:56 am

WaltS48 wrote:
tigro11 wrote:for now I have solved set the message as "edit as new message"
from there the printing works.
To install version 68, it tells me that it cannot load the profile. It would have to be converted, but I have no idea.
Valerio


See https://support.mozilla.org/en-US/kb/un ... on-profile


tried to install the 68 x64bit version, started the profile manager and selected the default one.
nothing does not work, he always asks me to create a new profile

Gone Postal
 
Posts: 73
Joined: December 2nd, 2008, 1:00 pm

Post Posted April 2nd, 2020, 9:31 am

WaltS48 wrote:
Any ideas what might need re-setting?


The bug fix needs to be applied to a 75.0b3, or you need to wait for the 76.0b1 with the bug fix.

Printing a message isn't working in Daily 75.0a1


Now got v75.0b3. Printing from the Print menu OK but not printing from Print Preview. Now waiting for v76.0b1!

WaltS48

User avatar
 
Posts: 4418
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted April 2nd, 2020, 11:10 am

Gone Postal wrote:
WaltS48 wrote:
Any ideas what might need re-setting?


The bug fix needs to be applied to a 75.0b3, or you need to wait for the 76.0b1 with the bug fix.

Printing a message isn't working in Daily 75.0a1


Now got v75.0b3. Printing from the Print menu OK but not printing from Print Preview. Now waiting for v76.0b1!


Gah! That stinks. ](*,)
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

Gone Postal
 
Posts: 73
Joined: December 2nd, 2008, 1:00 pm

Post Posted April 10th, 2020, 12:54 am

And now on v76.0b1 and still no print from the Print Preview window.

Printing OK from the main File > Print route and can set printer preferences from there so PITA rather than show stopper.

Gone Postal
 
Posts: 73
Joined: December 2nd, 2008, 1:00 pm

Post Posted April 12th, 2020, 6:35 am

@WaltS48

Thanks for following up Print Preview problem on Bugzilla.

Gone Postal
 
Posts: 73
Joined: December 2nd, 2008, 1:00 pm

Post Posted May 12th, 2020, 12:04 pm

Still not printing from Print Preview on v77.0b2.

Edit: Have found a fudge. Reset print.show_print_progress from true (default) to false and am now printing from "Print Preview".

Return to Thunderbird Builds


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests