MozillaZine

desktop icons move constantly

Discuss various technical topics not related to Mozilla.
i_am_jim
 
Posts: 262
Joined: June 15th, 2006, 9:19 am

Post Posted July 6th, 2018, 6:43 am

My desktop icons have begun to change around and the taskbar gets thicker and thicker. The only thing i can remember installing recently is the firefox update, thus i suspect it.

Anyone else having this problem?

Windows 10

Brummelchen
 
Posts: 3846
Joined: March 19th, 2005, 10:51 am

Post Posted July 6th, 2018, 6:53 am

firefox nor update cant do this.

Dartman
Moderator

User avatar
 
Posts: 11996
Joined: February 9th, 2006, 9:43 pm

Post Posted July 6th, 2018, 7:07 am

Alcohol and Calculus don't mix. Never drink and derive.

i_am_jim
 
Posts: 262
Joined: June 15th, 2006, 9:19 am

Post Posted July 6th, 2018, 8:52 am

Thanks, but no. That's not happening.

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10679
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted July 6th, 2018, 10:13 am

.
Sounds like either an OS issue or malware.

.
FF 63.0.1 - FF 64b9 - FF 65a - TB 60.3 - Mac OSX 10.13.6
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2018

i_am_jim
 
Posts: 262
Joined: June 15th, 2006, 9:19 am

Post Posted July 6th, 2018, 10:49 am

I'd been assuming it was an operating system error, but best i can tell my OS has not updated for a couple of weeks and this just started 3-4 days ago.

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10679
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted July 6th, 2018, 10:50 am

i_am_jim wrote:I'd been assuming it was an operating system error, but best i can tell my OS has not updated for a couple of weeks and this just started 3-4 days ago.


Malware?

.
FF 63.0.1 - FF 64b9 - FF 65a - TB 60.3 - Mac OSX 10.13.6
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2018

i_am_jim
 
Posts: 262
Joined: June 15th, 2006, 9:19 am

Post Posted July 6th, 2018, 11:21 am

I've run Malware Bytes, Adaware, and my normal virus checker Avast. Nothing.

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10679
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted July 6th, 2018, 11:27 am

.
I know nothing about WIN. On Mac you can reset the Finder which controls the Desktop. Is there a similar thing in WIN?

.
FF 63.0.1 - FF 64b9 - FF 65a - TB 60.3 - Mac OSX 10.13.6
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2018

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120437
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted July 6th, 2018, 11:38 am

Has that computer been rebooted since this issue was noted?

Dartman
Moderator

User avatar
 
Posts: 11996
Joined: February 9th, 2006, 9:43 pm

Post Posted July 6th, 2018, 11:41 am

I'm not sure if it would work, but you could try rebuilding the icon cache.

Also, I did some searching and it could be the display drivers need updating if you have updated Windows to the "Creators" version.

Moving this to Tech since it's not a Firefox issue.
Alcohol and Calculus don't mix. Never drink and derive.

i_am_jim
 
Posts: 262
Joined: June 15th, 2006, 9:19 am

Post Posted July 6th, 2018, 11:56 am

Dartman wrote:I'm not sure if it would work, but you could try rebuilding the icon cache.

Also, I did some searching and it could be the display drivers need updating if you have updated Windows to the "Creators" version.


I don't know what the creators version is but this began sometime after what I think was the last Windows update.

I found the comment about the video drivers too. I'm using the video drivers on the motherboard

Dartman
Moderator

User avatar
 
Posts: 11996
Joined: February 9th, 2006, 9:43 pm

Post Posted July 6th, 2018, 12:06 pm

That would likely be the "Creators" version. See if those drivers need updates.
Alcohol and Calculus don't mix. Never drink and derive.

i_am_jim
 
Posts: 262
Joined: June 15th, 2006, 9:19 am

Post Posted July 6th, 2018, 12:07 pm

DanRaisch wrote:Has that computer been rebooted since this issue was noted?

Yes, but it was a good suggestion.

Dartman
Moderator

User avatar
 
Posts: 11996
Joined: February 9th, 2006, 9:43 pm

Post Posted July 6th, 2018, 8:19 pm

Did you try resetting the icon cache or updating your drivers?

Do you play games on your computer?
Alcohol and Calculus don't mix. Never drink and derive.

Return to MozillaZine Tech


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests