MozillaZine


Content process limit option disappeared from setting page

User Help for Mozilla Firefox
rotmex
 
Posts: 2
Joined: December 3rd, 2021, 10:55 pm

Post Posted December 3rd, 2021, 11:20 pm

Excessive memory usage 10GB, over 50 content processes

Hello,
Since last of firefox updates, the option 'Content Process Limit' totally disappeared. I get over 50 processes and 10GB RAM usage, all because I previously used to override electrolysis with browser.tabs.remote.autostart -> false in about:config.
It wont appear even after resetting this configuration back. Then I searched every entry that i thought might be related to the situation and reset to default (or delete if it wasn't there in the first place), but the option 'Content Process Limit' wont show:

browser.tabs.remote.autostart
browser.tabs.remote.autostart.2
browser.tabs.remote.force-enable
dom.ipc.processCount
browser.launcherProcess.enabled
layers.acceleration.disabled
browser.preferences.defaultPerformanceSettings.enabled

(all of them I reset or deleted if they weren't there at first)

I posted in mozilla support some days ago, but currently there's no much answer there. (https://support.mozilla.org/en-US/questions/1359856)

I'll appreciate if you try to solve it.

morat
 
Posts: 4952
Joined: February 3rd, 2009, 6:29 pm

Post Posted December 4th, 2021, 4:48 am

Do you have fission enabled?

More info: viewtopic.php?p=14911089#p14911089

rotmex
 
Posts: 2
Joined: December 3rd, 2021, 10:55 pm

Post Posted December 4th, 2021, 5:35 am

It solves the problem. I just read in a post here and changed fission.autostart to false and it solves the problem.

There's other issue - containers tabs can't be enabled (the option is greyed). I don't know to attach a screenshot here. Multiple Tab Handler (add-on) requires Containers Tabs to be enabled.

morat
 
Posts: 4952
Joined: February 3rd, 2009, 6:29 pm

Post Posted December 4th, 2021, 5:52 am

Use an image sharing service like...

http://imgur.com/

To display a pic just post the url or use the BBCode [img] tag.

morat
 
Posts: 4952
Joined: February 3rd, 2009, 6:29 pm

Post Posted December 4th, 2021, 5:58 am

Are you talking about the Multi Account Containers addon?

Multi Account Containers
http://addons.mozilla.org/firefox/addon/782160
http://support.mozilla.org/kb/containers
http://github.com/mozilla/multi-account-containers/issues

There is a support site available.

dickvl

User avatar
 
Posts: 53598
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted December 4th, 2021, 11:45 am


Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], LIMPET235 and 8 guests