MozillaZine


FF 107.0 / FF 107.0.1 Flicker ...

User Help for Mozilla Firefox
sean97
 
Posts: 71
Joined: December 24th, 2007, 2:45 pm

Post Posted November 15th, 2022, 8:45 am

Am noting a flicker after upgrade from FF 106.0.3 to FF 107.0.
While scrolling and with video.
Win7 / Intel E8400 CPU / Intel G33/G31 Express Chipset Family.
Last edited by sean97 on November 30th, 2022, 9:45 am, edited 1 time in total.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 125884
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted November 15th, 2022, 1:25 pm

Does the same thing occur if you launch the application in Mozilla Safe Mode? http://kb.mozillazine.org/Safe_mode

sean97
 
Posts: 71
Joined: December 24th, 2007, 2:45 pm

Post Posted November 15th, 2022, 1:42 pm

Yes, the flicker also happens in safe mode.
It only lasts a very small fraction of a second.
Most noticeable when on some news site like CNN, ABCNEWS, NBCNEWS.
It seems to be repainting the website page (or parts) when it happens.
Have never seen this happen before.

tpaulr
 
Posts: 551
Joined: June 22nd, 2004, 8:01 am

Post Posted November 16th, 2022, 7:07 am

Sean97,

I am experiencing the same issue - worse, a lot of sites now seem "fuzzy". I noticed the page reloading over and over again, looking at the reload icon, which seems to never just stop on these sites.

Been through the usual diagnostics, and yes, it happens in safe mode.

This just started after the update to 107 yesterday.

sean97
 
Posts: 71
Joined: December 24th, 2007, 2:45 pm

Post Posted November 16th, 2022, 8:01 am

tpaulr:
I'm not seeing any fuzziness, but the flicker seems to happen mostly with pages that have embedded video; like the news websites I follow.

sean97
 
Posts: 71
Joined: December 24th, 2007, 2:45 pm

Post Posted November 30th, 2022, 9:10 am

Flicker first noted with FF 107.0 also exists with FF 107.0.1 in normal and safe mode.

therube

User avatar
 
Posts: 21317
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted November 30th, 2022, 10:33 am

@tpaulr, what graphics on your end?

And URLs where you see the issue?
Fire 750, bring back 250.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

tpaulr
 
Posts: 551
Joined: June 22nd, 2004, 8:01 am

Post Posted November 30th, 2022, 11:35 am

I have an NVIDIA GeForce, early GTX series...

It started on Reddit, then Shorpy.com, Oil Price.com, Business Insider.com, so many others with a lot of heavy video pages.

I don't see much flicker any more, if at all.

What I do have now is so much trouble playing videos.

You Tube is a mess, many of the sites I had flicker issues with have video playback issues now. Reddit, especially.

Does that help?

TheVisitor
 
Posts: 5378
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted November 30th, 2022, 11:38 am

tpaulr wrote:I have an NVIDIA GeForce, early GTX series...

It started on Reddit, then Shorpy.com, Oil Price.com, Business Insider.com, so many others with a lot of heavy video pages.

I don't see much flicker any more, if at all.

What I do have now is so much trouble playing videos.

You Tube is a mess, many of the sites I had flicker issues with have video playback issues now. Reddit, especially.

Does that help?


Have a link to a Reddit video that you have trouble with ?

tpaulr
 
Posts: 551
Joined: June 22nd, 2004, 8:01 am

Post Posted November 30th, 2022, 1:07 pm


TheVisitor
 
Posts: 5378
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted November 30th, 2022, 2:01 pm




No flicker here even at full-screen. Pretty low res at 240p, but did not notice anything here. Latest Nightly here on win11 22h2, HD630 graphic chip on
i5 10400 cpu.

tpaulr
 
Posts: 551
Joined: June 22nd, 2004, 8:01 am

Post Posted November 30th, 2022, 2:07 pm

OK.

sean97
 
Posts: 71
Joined: December 24th, 2007, 2:45 pm

Post Posted November 30th, 2022, 5:42 pm

tpaulr:
No flicker, no problem watching that video, no problem scrolling through that website.

tpaulr
 
Posts: 551
Joined: June 22nd, 2004, 8:01 am

Post Posted December 1st, 2022, 4:39 am

I'm having video issues with the last 3 or 4 releases of FF.

I've done all the diagnostics and I tried a new profile - same thing, video issues.

redwolfe_98
 
Posts: 354
Joined: September 26th, 2008, 2:13 am
Location: South Carolina, USA

Post Posted December 1st, 2022, 6:35 am

try to make sure that your video drivers are up-to-date.
find answers at "Mozilla Support":
https://support.mozilla.org/en-US/products/firefox

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests