MozillaZine

Certain videos (HTML5?) not loading on Firefox

User Help for Mozilla Firefox
gorillion
 
Posts: 8
Joined: January 20th, 2015, 11:28 am

Post Posted January 20th, 2015, 11:31 am

I've recently encountered a problem with Firefox, where certain videos, such as those in the embedded tumblr video player, and vines refuse to load or play on Firefox, I tested them with chrome,and they work there. I updated Flash, restarted my comp; but nothing seems to work. Help?

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10823
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted January 20th, 2015, 11:34 am

.
Example URL?

.
FF 69.0.1 - FF 70b6 - FF 71a - TB 60.8 - Mac OSX 10.13.6
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2019

gorillion
 
Posts: 8
Joined: January 20th, 2015, 11:28 am

Post Posted January 20th, 2015, 11:59 am

RobertJ wrote:.
Example URL?

.

if you mean a page where the video won't load, here's a vine...
https://vine.co/v/OpTxd3vagzJ

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10823
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted January 20th, 2015, 12:05 pm

.
That video works for me using FF35.

Note that you must accept cookies from the site and allow JavaScript.

.
FF 69.0.1 - FF 70b6 - FF 71a - TB 60.8 - Mac OSX 10.13.6
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2019

JayhawksRock

User avatar
 
Posts: 10433
Joined: October 24th, 2010, 8:51 am

Post Posted January 20th, 2015, 12:14 pm

Works on WinXP for me, but only with Flash Plugin enabled (not ask) and OpenH264 disabled...
"The trouble with quotes on the internet is you never know if they are genuine" ...Abraham Lincoln

TheVisitor
 
Posts: 4951
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted January 20th, 2015, 12:17 pm

WFM, and seems to be playing HTML5 here...

gorillion
 
Posts: 8
Joined: January 20th, 2015, 11:28 am

Post Posted January 20th, 2015, 12:48 pm

RobertJ wrote:.
That video works for me using FF35.

Note that you must accept cookies from the site and allow JavaScript.

.

this shows up on my plugins page,
> http://i.gyazo.com/74b47e458f86179218ce9185e8679fbf.png
and it doesn't give me an option to enable it?
Last edited by LIMPET235 on February 19th, 2016, 8:24 am, edited 1 time in total.
Reason: Image tags removed to restore the forum layout.

TheVisitor
 
Posts: 4951
Joined: May 13th, 2012, 10:43 am

Post Posted January 20th, 2015, 1:05 pm

gorillion wrote:
RobertJ wrote:.
That video works for me using FF35.

Note that you must accept cookies from the site and allow JavaScript.

*snip image*
and it doesn't give me an option to enable it?


Java is NOT Javascript.

Check about:config (enter in address bar)
Look for pref: javascript.enabled
Make sure its set to True

gorillion
 
Posts: 8
Joined: January 20th, 2015, 11:28 am

Post Posted January 20th, 2015, 1:08 pm

TheVisitor wrote:
gorillion wrote:
RobertJ wrote:.
That video works for me using FF35.

Note that you must accept cookies from the site and allow JavaScript.

*snip image*
and it doesn't give me an option to enable it?


Java is NOT Javascript.

Check about:config (enter in address bar)
Look for pref: javascript.enabled
Make sure its set to True

Image
it was already enabled, so this doesnt seem to go anywhere...

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10823
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted January 20th, 2015, 1:10 pm

.
Are you allowing cookies from the site?

.
FF 69.0.1 - FF 70b6 - FF 71a - TB 60.8 - Mac OSX 10.13.6
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2019

mightyglydd

User avatar
 
Posts: 9516
Joined: November 4th, 2006, 7:07 pm
Location: Hollywood Ca.

Post Posted January 20th, 2015, 1:20 pm

TheVisitor wrote:WFM, and seems to be playing HTML5 here...


+1
#KeepFightingMichael

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10823
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted January 20th, 2015, 1:26 pm

.
Also HTML5 for me.

.
FF 69.0.1 - FF 70b6 - FF 71a - TB 60.8 - Mac OSX 10.13.6
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2019

gorillion
 
Posts: 8
Joined: January 20th, 2015, 11:28 am

Post Posted January 20th, 2015, 1:33 pm

RobertJ wrote:.
Are you allowing cookies from the site?

.

i have cookies enabled, and my exceptions are empty, so it would be safe to assume "yes"

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10823
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted January 20th, 2015, 1:37 pm

See what happens in FF safe-mode.

On the menu bar, click the Help menu and select Restart with Add-ons Disabled.... Firefox will start up with the Firefox Safe Mode dialog. Click continue in Safe Mode and don't check any items.

FYI - What safe-mode does and doesn't do

  • The status of plug-ins is not affected.
  • Custom preferences are not affected.
  • All extensions are disabled.
  • The default theme is used, without a persona.
  • userChrome.css and userContent.css are ignored.
  • The default toolbar layout is used.
  • Hardware acceleration is disabled.
  • JIT JavaScript compiler is disabled.

.
FF 69.0.1 - FF 70b6 - FF 71a - TB 60.8 - Mac OSX 10.13.6
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2019

gorillion
 
Posts: 8
Joined: January 20th, 2015, 11:28 am

Post Posted January 20th, 2015, 1:54 pm

i just put it in safe mode, and the problem persists.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests