MozillaZine

How to turn off the window under the search bar as you type?

User Help for Mozilla Firefox
tinker1234
 
Posts: 17
Joined: July 25th, 2014, 5:09 am

Post Posted May 13th, 2017, 5:42 am

Firefox 52.0.2

Linux Mint 17 Qiana Cinnamon

Hi,

When I type in the search bar, a window with search engine choices in it appears beneath.

How can I turn this off?

Thank you.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 115772
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted May 13th, 2017, 5:45 am

That drop down should only appear if you click on the down arrow at the far left of the search bar.

dickvl

User avatar
 
Posts: 51975
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted May 13th, 2017, 4:56 pm

You can close the drop-down list with the ESC key, but it will reopen as soon as you type more characters.

You can consider to move the search bar to the "3-bar" menu button drop-down list via Customization mode or via the right-click context menu of the magnifier icon (Move to Menu).

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 9918
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted May 16th, 2017, 9:28 am

.
Duplicate - locking

.
SeaMonkey 2.46 - FF 53.0.2 - TB 52.0.1 - Mac OSX 10.12.4 Quad-Core Intel Xeon 5500
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2017

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 9918
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted May 16th, 2017, 2:25 pm

.
Unlocking since not really a duplicate. :oops:

.
SeaMonkey 2.46 - FF 53.0.2 - TB 52.0.1 - Mac OSX 10.12.4 Quad-Core Intel Xeon 5500
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2017

kreemoweet
 
Posts: 683
Joined: December 30th, 2009, 11:25 pm

Post Posted May 16th, 2017, 9:35 pm

I would have preferred to do it with some lines in the userChrome.css file, but the FF extension "Old Search Fixed" seems so far to do the job. Sometimes, there's a strange line right under the search box
which pops up a gray text box saying "Change Search Settings" (or some such) when hovered over, but it's very inconsistent.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests