MozillaZine

Why Is FF Blocking Adobe Air Download?

User Help for Mozilla Firefox
Wiggam72
 
Posts: 211
Joined: July 30th, 2013, 9:05 am

Post Posted July 14th, 2017, 10:58 am

I've had numerous scans notify me that Adobe Air needs to be updated. When I click on the Adobe Air DL button it takes me to some page that shows something about their Cloud app.

I finally tried IE to see if something on my PC was causing it. As it turned out, I was able to DL the latest version so that means it isn't my security software or a glitch on my PC, but appears that it has something to do with FF.

I haven't installed it yet to find out here whether or not it will cause a problem with FF.

Here are the links. https://get.adobe.com/air/

After clicking on the above link and clicked on Download now, it instead takes me to this page. http://www.adobe.com/#

JayhawksRock

User avatar
 
Posts: 10403
Joined: October 24th, 2010, 8:51 am

Post Posted July 14th, 2017, 12:55 pm

FWIW
Adobe and others will all be Nagging you and other Nightly users to update to the "Cloud" versions of their Apps and Extensions before it actualy happens.
https://www.mozilla.org/en-US/privacy/firefox-cloud/
"The trouble with quotes on the internet is you never know if they are genuine" ...Abraham Lincoln

Happy112

User avatar
 
Posts: 299
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted July 14th, 2017, 1:02 pm

May I suggest you try this :

https://helpx.adobe.com/support/air.html
You can keep your diamonds - they're just shiny stones; love is the only precious thing and doesn't cost a dime.

Wiggam72
 
Posts: 211
Joined: July 30th, 2013, 9:05 am

Post Posted July 14th, 2017, 2:11 pm

I tried using their instructions and it sent me to that page again. Is anyone else having this problem when they click on the Download now button?

Happy112

User avatar
 
Posts: 299
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted July 14th, 2017, 2:22 pm

Wiggam72 wrote:I tried using their instructions and it sent me to that page again. Is anyone else having this problem when they click on the Download now button?

I'm sorry, but I don't want to try and wind up with Adobe Air on my system - I'd have to uninstall it again, which can be a pain in the toosh.
You can keep your diamonds - they're just shiny stones; love is the only precious thing and doesn't cost a dime.

mightyglydd

User avatar
 
Posts: 8828
Joined: November 4th, 2006, 7:07 pm
Location: Hollywood Ca.

Post Posted July 14th, 2017, 2:24 pm

Hmm...What do you use Adobe Air for?
Isn't that just an annoyance that gets installed with Adobe's updater installed?
#KeepFightingMichael

Wiggam72
 
Posts: 211
Joined: July 30th, 2013, 9:05 am

Post Posted July 15th, 2017, 1:10 am

Happy112 wrote:
Wiggam72 wrote:I tried using their instructions and it sent me to that page again. Is anyone else having this problem when they click on the Download now button?

I'm sorry, but I don't want to try and wind up with Adobe Air on my system - I'd have to uninstall it again, which can be a pain in the toosh.

No one has to install it. After clicking on Download now, a dialog box is supposed to pop up asking if you want to DL or Run, then the dialog box can be cancelled without DL or running it. So, all I want to find out is if the link sends others to the page it sends me to, or if the dialog box will pop up.

mightyglydd wrote:Hmm...What do you use Adobe Air for?
Isn't that just an annoyance that gets installed with Adobe's updater installed?

It was some time ago so I don't remember exactly, but I think the reason was that a few things weren't playing correctly and searched for a solution and found that using Adobe Air would solve it. After I installed it the problem went away.

Happy112

User avatar
 
Posts: 299
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted July 15th, 2017, 1:28 am

Wiggam72 wrote:No one has to install it. After clicking on Download now, a dialog box is supposed to pop up asking if you want to DL or Run, then the dialog box can be cancelled without DL or running it. So, all I want to find out is if the link sends others to the page it sends me to, or if the dialog box will pop up.

Okay, I took a deep breath, kept my fingers crossed and did it .....
It started to download immediately, I almost panicked and pressed 'cancel'.

I'll try and see if I can find out some more about this.
You can keep your diamonds - they're just shiny stones; love is the only precious thing and doesn't cost a dime.

Happy112

User avatar
 
Posts: 299
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted July 15th, 2017, 1:44 am

This is what I found :

https://forums.adobe.com/thread/2127926

You'll have to scroll all the way down !

Any good ?

Another thing you could try :

3-bar menu => Options => Advanced => General tab => under 'Accessibility'
check : 'Warn me when websites try to redirect or reload a page'
You can keep your diamonds - they're just shiny stones; love is the only precious thing and doesn't cost a dime.

mightyglydd

User avatar
 
Posts: 8828
Joined: November 4th, 2006, 7:07 pm
Location: Hollywood Ca.

Post Posted July 15th, 2017, 6:40 am

Wiggam72 wrote:It was some time ago so I don't remember exactly, but I think the reason was that a few things weren't playing correctly and searched for a solution and found that using Adobe Air would solve it. After I installed it the problem went away.

Never heard of that, AFAIK it has nothing to do with playing Flash or we'd all have it installed, even our IT guys (I believe we're Adobe $$ 'customers') have no idea why the damn thing appears unannounced..it's for developers.
https://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_AIR
#KeepFightingMichael

Wiggam72
 
Posts: 211
Joined: July 30th, 2013, 9:05 am

Post Posted July 15th, 2017, 8:16 am

mightyglydd wrote:
Wiggam72 wrote:It was some time ago so I don't remember exactly, but I think the reason was that a few things weren't playing correctly and searched for a solution and found that using Adobe Air would solve it. After I installed it the problem went away.

Never heard of that, AFAIK it has nothing to do with playing Flash or we'd all have it installed, even our IT guys (I believe we're Adobe $$ 'customers') have no idea why the damn thing appears unannounced..it's for developers.
https://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_AIR


I can't remember. I'm obviously not a developer, but I'm certain there was some important reason I installed it. I've had it for a couple of years. As far as an update notification, Adobe AIR didn't notify me. I ran a scan with my security software and it showed me several programs on my PC that needed updating. Most of them were able to update by simply clicking on Update. AIR obviously was not one of them, hence the reason I went to their site.

BTW, AIR has never notified me of a new update. My version was several updates behind.

Wiggam72
 
Posts: 211
Joined: July 30th, 2013, 9:05 am

Post Posted July 15th, 2017, 8:22 am

Happy112 wrote:This is what I found :

https://forums.adobe.com/thread/2127926

You'll have to scroll all the way down !

Any good ?'


YES!! It worked! Thanks a lot! I have uBlock Origin and it turns out it was the culprit. Why I didn't think it was the problem was because Adobe is not a rogue or unknown site and it didn't let me know it was blocking the popup/dialog box.

After reading the link you posted, I disabled uBlock Origin via the toolbar feature but it didn't work. I wasn't sure if it would make a difference, but I disabled it via the Add-ons Manager refreshed the page and then the dialog box appeared after clicking on Download now.

Thanks again Happy122!! =D>
Last edited by Wiggam72 on July 15th, 2017, 8:24 am, edited 1 time in total.

Happy112

User avatar
 
Posts: 299
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted July 15th, 2017, 8:29 am

Yay !!!

Well done, you !!!

I'm sooo relieved and glad that it worked - enjoy the rest your weekend (I know that I will now !) :D
You can keep your diamonds - they're just shiny stones; love is the only precious thing and doesn't cost a dime.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests