MozillaZine

no focus on new tab

User Help for Mozilla Firefox
Suze

User avatar
 
Posts: 444
Joined: January 14th, 2004, 5:58 pm

Post Posted January 11th, 2018, 7:06 pm

when I click on link & get a new tab it is blank I have to click on the tab to get it to focus
Suze

Suze

User avatar
 
Posts: 444
Joined: January 14th, 2004, 5:58 pm

Post Posted January 12th, 2018, 10:26 am

I guess I didn't state it right
it opens in background I must click on it to open in foreground to view it
Suze

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10549
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted January 12th, 2018, 10:46 am

.
Preferences > General > Tabs > When you open a link in a new tab switch to it immediately

.
FF 60.0.1 - FF 61b8 - FF 62a - Palemoon 27.8.1 - TB 52.7 - Mac OSX 10.13.4
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2018

Suze

User avatar
 
Posts: 444
Joined: January 14th, 2004, 5:58 pm

Post Posted January 12th, 2018, 11:53 am

I have that checked still doesn't help
also when I open new tab and want to go back I have to click on that also it use to be in the good old days just put your mouse on a tab and it comes to the front
Suze

RobertJ
Moderator

User avatar
 
Posts: 10549
Joined: October 15th, 2003, 7:40 pm
Location: Chicago IL/Oconomowoc WI

Post Posted January 12th, 2018, 11:59 am

.
Strange,

Preferences > General > Tabs > When you open a link in a new tab switch to it immediately

WFM

Suze wrote:when I open new tab and want to go back I have to click on that also it use to be in the good old days just put your mouse on a tab and it comes to the front

I don't remember that unless you were using some type of extension involving tabs

.
FF 60.0.1 - FF 61b8 - FF 62a - Palemoon 27.8.1 - TB 52.7 - Mac OSX 10.13.4
Computers I've used: IBM 7094/UNIVAC 1108/IBM 360/DEC PDP11/DEC VAX-11 780/DEC VAXstation 8000/Sun SPARCstation 2/Mac from 1984 to 2018

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 119436
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted January 12th, 2018, 12:31 pm

unless you were using some type of extension involving tabs

Yup, that would have been a function added by an extension.

Suze

User avatar
 
Posts: 444
Joined: January 14th, 2004, 5:58 pm

Post Posted January 12th, 2018, 1:40 pm

could have been in tab mix plus
but why wont a new tab come into focus without my having to click o it?
Suze

smsmith
Moderator

User avatar
 
Posts: 19711
Joined: December 7th, 2004, 8:51 pm
Location: Indiana

Post Posted January 12th, 2018, 2:18 pm

Suze wrote:it use to be in the good old days just put your mouse on a tab and it comes to the front

That may be true on a *nix system, but not for Windows. That would have been something you added via extension, like TMP.
Give a man a fish, and he eats for a day. Teach a man to fish, and he eats for a lifetime.
I like poetry, long walks on the beach and poking dead things with a stick.
Please do not PM me for personal support. Keep posts here in the Forums instead and we all learn.

fxfan313
 
Posts: 334
Joined: November 2nd, 2005, 4:12 am

Post Posted January 12th, 2018, 8:52 pm

Go to about:config and set the "browser.tabs.loadBookmarksInBackground" preference to false.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests