MozillaZine

Problem with playing streaming video

User Help for Mozilla Firefox
JerGid
 
Posts: 9
Joined: March 31st, 2015, 1:54 am

Post Posted January 20th, 2020, 3:29 pm

I recently updated my windows 7 64 computer to windows 10. Since the upgrade I am having trouble playing streaming video. Regardless of the site the videos will not load or play. After a few minutes of waiting a message appears saying, "If playback doesn't begin shortly, try restarting your device." If I shutdown Firefox and then restart and restore the session, video will play without a problem. I have tested videos with Microsoft Edge and they always play without a problem.

I am using Firefox 72.0.1 64 bit Portable.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 122677
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted January 20th, 2020, 5:03 pm

Moving to Firefox Support as no specific bug has yet been identified here.

therube

User avatar
 
Posts: 20256
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted January 22nd, 2020, 9:29 pm

streaming video

Some URLs?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

dickvl

User avatar
 
Posts: 53040
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted January 23rd, 2020, 8:43 pm

Did you check the Web Console for possible related messages ?
https://developer.mozilla.org/en-US/Tools/Web_Console

JerGid
 
Posts: 9
Joined: March 31st, 2015, 1:54 am

Post Posted January 27th, 2020, 7:14 pm

therube wrote:
streaming video

Some URLs?


No videos play. I tried uninstalling and reinstalling but it still didn't work. I tried installing the non portable version and it didn't work, either. I tried the console and got this message.

MouseEvent.mozPressure is deprecated. Use PointerEvent.pressure instead. base.js:1132:334
Autoplay is only allowed when approved by the user, the site is activated by the user, or media is muted. base.js:5247:33
<empty string>
<empty string>
Source map error: Error: request failed with status 404
Resource URL: https://www.youtube.com/yts/jsbin/custo ... adapter.js
Source Map URL: fast-shim.js.sourcemap

Source map error: Error: request failed with status 404
Resource URL: https://www.youtube.com/yts/jsbin/webco ... ents-sd.js
Source Map URL: webcomponents-sd.js.sourcemap

Source map error: Error: request failed with status 404
Resource URL: https://www.youtube.com/yts/jsbin/web-a ... ite.min.js
Source Map URL: web-animations-next-lite.min.js.map



The video keeps trying to load, but will never play.

therube

User avatar
 
Posts: 20256
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted January 28th, 2020, 5:42 am

404 is a "not there" kind of message.
Now I don't know if that means that (seemingly) the particular video clip is not there, or if this .js is not there, or just what?

Does this video play for you (open it in a new tab), http://mirrors.standaloneinstaller.com/ ... /small.mp4?
Or this, http://mirrors.standaloneinstaller.com/ ... /grb_2.mp4?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

JerGid
 
Posts: 9
Joined: March 31st, 2015, 1:54 am

Post Posted January 28th, 2020, 4:54 pm

therube wrote:404 is a "not there" kind of message.
Now I don't know if that means that (seemingly) the particular video clip is not there, or if this .js is not there, or just what?

Does this video play for you (open it in a new tab), http://mirrors.standaloneinstaller.com/ ... /small.mp4?
Or this, http://mirrors.standaloneinstaller.com/ ... /grb_2.mp4?


No. No videos from anywhere will play. If I try to play a video it will not load. If I close the browser, open it up again, and restore the previous session the video that I was trying to play previously will play just fine, but the next video that I try to watch will not play until I close, open, and restore the session again. It is the same with both the portable, stand-alone version of Firefox and the standard version. Microsoft Edge has no problem. I have not tried any other browsers.

dickvl

User avatar
 
Posts: 53040
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted January 28th, 2020, 5:25 pm

Do you see the auto-play icon on the location bar ?

Do you allow auto-play for the YouTube website (Tools -> Page Info -> Permissions) ?

JerGid
 
Posts: 9
Joined: March 31st, 2015, 1:54 am

Post Posted January 28th, 2020, 6:49 pm

dickvl wrote:Do you see the auto-play icon on the location bar ?

Do you allow auto-play for the YouTube website (Tools -> Page Info -> Permissions) ?


Autoplay is set to default. There is no auto-play icon showing in the location bar.

makaiguy

User avatar
 
Posts: 16827
Joined: November 18th, 2002, 6:44 pm
Location: Somewhere in SE USA

Post Posted January 29th, 2020, 5:05 am

When a video won't play what happens if you refresh the page (F5) instead of exiting and reloading FFox?
Doug Wilson, "The Makai Guy"
Win10 (64bit): FF 73.0.1 (64bit), TB 68.6.0 (32-bit) ║ Android 8.0/7.1.1: FF Mobile 68.6.0, No TB for Android available, dammit!
What a fool believes he sees, no wise man has the power to reason away - Doobie Brothers

JerGid
 
Posts: 9
Joined: March 31st, 2015, 1:54 am

Post Posted January 29th, 2020, 3:53 pm

makaiguy wrote:When a video won't play what happens if you refresh the page (F5) instead of exiting and reloading FFox?


It reloads the page. When I click the play button it spins and spins but never plays. It doesn't even look like the video is loading.

therube

User avatar
 
Posts: 20256
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted January 29th, 2020, 6:47 pm

If I close the browser, open it up again, and restore the previous session the video that I was trying to play previously will play just fine

Call it what you want, but to me, it plays.


Create a new, clean Profile - make no changes.
Load this page, try to open the two video links pointed to.

Do they play?
Play repeatedly.
After starting.
After clearing cache.
In a new tab.
In a new window.
After opening other sites. ...
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

JerGid
 
Posts: 9
Joined: March 31st, 2015, 1:54 am

Post Posted January 30th, 2020, 12:13 am

therube wrote:
If I close the browser, open it up again, and restore the previous session the video that I was trying to play previously will play just fine

Call it what you want, but to me, it plays.


Create a new, clean Profile - make no changes.
Load this page, try to open the two video links pointed to.

Do they play?
Play repeatedly.
After starting.
After clearing cache.
In a new tab.
In a new window.
After opening other sites. ...


I created a new, clean profile. I tried to open the two videos.
1. They do not play.
2. They do not play repeatedly.
3. They do not play after starting.
4. They do no play after clearing cache.
5. They do not plan in a new tab.
6. They do not play in a new window.
7. I tried closing the browser, reopening it and restoring tabs and they still would not play.
8. I opened the links in Microsoft Edge and they both played perfectly.

dickvl

User avatar
 
Posts: 53040
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted January 30th, 2020, 3:01 pm

You can create a new profile to test if your current profile is causing the problem.

See "Creating a profile":
https://support.mozilla.org/en-US/kb/pr ... x-profiles
https://support.mozilla.org/en-US/kb/re ... ld-profile

JerGid
 
Posts: 9
Joined: March 31st, 2015, 1:54 am

Post Posted January 30th, 2020, 3:33 pm

dickvl wrote:You can create a new profile to test if your current profile is causing the problem.

See "Creating a profile":
https://support.mozilla.org/en-US/kb/pr ... x-profiles
https://support.mozilla.org/en-US/kb/re ... ld-profile



I created a new profile yesterday as instructed by "therube" (above) and it didn't help any. Do you really want me to do it again?

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests