MozillaZine

Bookmark Toolbar is messed up again

User Help for Mozilla Firefox
roninx
 
Posts: 73
Joined: May 25th, 2017, 3:07 pm

Post Posted March 12th, 2020, 1:51 pm

The latest update screwed up my bookmarks toolbar again.

All of the bookmarks are now stacked on top of each other in a single column (see below). How can I fix?

Image

malliz
Folder@Home

User avatar
 
Posts: 44011
Joined: December 7th, 2002, 4:34 am
Location: Australia

Post Posted March 12th, 2020, 1:53 pm

How did you fix it last time?
What sort of man would put a known criminal in charge of a major branch of government? Apart from, say, the average voter.
"Terry Pratchett"

jscher2000

User avatar
 
Posts: 10920
Joined: December 19th, 2004, 12:26 am
Location: Silicon Valley, CA USA

Post Posted March 12th, 2020, 2:44 pm

Did you put rules in a userChrome.css file to create a multi-line bookmarks toolbar? The old rules don't work properly in Firefox 74, they create a bookmarks toolbar that takes up the entire height of the browser.

Possible solution in the following thread:

https://www.reddit.com/r/firefox/comments/fgozre/multiple_bookmark_toolbar_rows_in_ff_74/

Any luck?

roninx
 
Posts: 73
Joined: May 25th, 2017, 3:07 pm

Post Posted March 13th, 2020, 1:32 pm

jscher2000 wrote:Did you put rules in a userChrome.css file to create a multi-line bookmarks toolbar? The old rules don't work properly in Firefox 74, they create a bookmarks toolbar that takes up the entire height of the browser.

Possible solution in the following thread:

https://www.reddit.com/r/firefox/comments/fgozre/multiple_bookmark_toolbar_rows_in_ff_74/

Any luck?

I can't see the solution on the link.

????????????

jscher2000

User avatar
 
Posts: 10920
Joined: December 19th, 2004, 12:26 am
Location: Silicon Valley, CA USA

Post Posted March 13th, 2020, 3:18 pm

roninx wrote:
jscher2000 wrote:Did you put rules in a userChrome.css file to create a multi-line bookmarks toolbar? The old rules don't work properly in Firefox 74, they create a bookmarks toolbar that takes up the entire height of the browser.

Possible solution in the following thread:

https://www.reddit.com/r/firefox/comments/fgozre/multiple_bookmark_toolbar_rows_in_ff_74/

Any luck?

I can't see the solution on the link.

????????????

I assume it's the first comment which links to a code repository.

roninx
 
Posts: 73
Joined: May 25th, 2017, 3:07 pm

Post Posted March 13th, 2020, 3:31 pm

jscher2000 wrote:I assume it's the first comment which links to a code repository.

It doesn't work.

roninx
 
Posts: 73
Joined: May 25th, 2017, 3:07 pm

Post Posted March 13th, 2020, 3:52 pm

roninx wrote:
jscher2000 wrote:I assume it's the first comment which links to a code repository.

It doesn't work.

I went back and trashed my userchrome file (I thought there may be some conflict).

It turns out I was right. The multirows are now back. However, there are other problems.

I reinserted the code for the font to be used on the bookmarks toolbar. That does not work. The font weight works fine, but not the actual font.

Anyone got a new code to make the font consolas?

dickvl

User avatar
 
Posts: 53086
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted March 14th, 2020, 10:49 pm

What code in userChrome.css are you using for the font on the Bookmarks Toolbar ?

roninx
 
Posts: 73
Joined: May 25th, 2017, 3:07 pm

Post Posted March 15th, 2020, 5:53 am

dickvl wrote:What code in userChrome.css are you using for the font on the Bookmarks Toolbar ?

Code: Select all
#PersonalToolbar .bookmark-item {
  font-family: consolas !important;
}

dickvl

User avatar
 
Posts: 53086
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted March 15th, 2020, 2:21 pm

I think that code should still work.

Did you make sure that there are no errors in userChrome.css ?
You can possibly move this code up

roninx
 
Posts: 73
Joined: May 25th, 2017, 3:07 pm

Post Posted March 17th, 2020, 2:27 pm

dickvl wrote:I think that code should still work.

Did you make sure that there are no errors in userChrome.css ?
You can possibly move this code up

I had completely trashed my userchrome and started over with a small amount of code that someone else on here said would work, and I never thought of actually checking. Anyhow, I moved the font snippet to the top and it worked. However, the rest of my code (below) did have errors (below the code). I don't really know much about CSS, so hopefully, someone can point out the problems:

Code: Select all
/* Makes bookmarks toolbar span multiple rows */

#PersonalToolbar{
  --multirow-bmb-n-rows: 3; /* Control how many rows are shown before scrolling */
  --multirow-bmb-row-margin: 2px; /* Control how much spacing is between rows */
  max-height: none !important;
}

#PlacesToolbar > hbox{
  display: block;
  width: 100vw;
}

#PlacesToolbarItems{
  display: flex;
  flex-wrap: wrap;
  /* --uc-bm-padding is defined in autohide_bookmarks_toolbar.css */
  max-height: calc(var(--multirow-bmb-n-rows) * (5px + 1em + (2 * (var(--multirow-bmb-row-margin) + var(--uc-bm-padding,2px))))) !important;
  overflow-y:auto;
  scrollbar-color: var(--lwt-accent-color) var(--toolbar-bgcolor) ;
  scrollbar-width: thin;
}

/* Add some spacing between rows */
{
#PlacesToolbarItems > .bookmark-item margin: var(--multirow-bmb-row-margin) 3px !important;
}


https://funkyimg.com/i/33bfd.png
Last edited by DanRaisch on March 17th, 2020, 3:54 pm, edited 1 time in total.
Reason: Image tags removed to restore page formatting.

roninx
 
Posts: 73
Joined: May 25th, 2017, 3:07 pm

Post Posted March 22nd, 2020, 3:44 am

Anyone?

jscher2000

User avatar
 
Posts: 10920
Joined: December 19th, 2004, 12:26 am
Location: Silicon Valley, CA USA

Post Posted March 22nd, 2020, 8:24 am

What editor are you using? The line breaks seem to be messed up compared with the source:

https://github.com/MrOtherGuy/firefox-csshacks/blob/master/chrome/multi-row_bookmarks.css

roninx
 
Posts: 73
Joined: May 25th, 2017, 3:07 pm

Post Posted March 22nd, 2020, 3:51 pm

jscher2000 wrote:What editor are you using? The line breaks seem to be messed up compared with the source:

https://github.com/MrOtherGuy/firefox-csshacks/blob/master/chrome/multi-row_bookmarks.css

I did a cut & paste into Notepad.

jscher2000

User avatar
 
Posts: 10920
Joined: December 19th, 2004, 12:26 am
Location: Silicon Valley, CA USA

Post Posted March 22nd, 2020, 4:22 pm

Notepad doesn't understand "Unix-style" line breaks and sometimes runs lines together when copy/pasted from a website. You may want to use a different editor such as Notepad++, Atom, or VSCode.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests