Firefox process does not end

User Help for Mozilla Firefox

Post Posted May 21st, 2006, 7:26 pm

Hi! I've been encountering a little trouble with Firefox lately, and I was wondering if anyone knew what the problem was. I'm using Windows XP with Firefox 1.5.

Basically, my problem is that the Firefox process does not end, even when I close the browser window. I have to open the task manager and manually end the 'firefox.exe' process. If I close the window and try to open a new one without ending the process, another Firefox process appears in the process manager, but no window opens.

Does anyone know why this may be happening?

Old BushVenom
Posts: 0
Joined: December 31st, 1969, 5:00 pm

Post Posted May 21st, 2006, 7:30 pm

Does any of this apply to you: ?


Post Posted July 7th, 2009, 4:37 am

I'm running Firefox 3.0.4(english launguage) on windows XP(sp3), and as of yesterday i've noticed the same behaviour. The info in that article does apply to me, and like the OP i have to manualy go into taskmanager to shut down Firefox. When i close the firefox browser it gives me the normal prompt i set it to, to clear cookies etc, but then when i try to open firefox again i just get a blank browser page(no bookmarks etc) and looking in taskmanager shows it already running from the previous session(so i have two instances of firefox now). There were some updates recently i think, but maybe that was for my add-ons only(No-script and Flashblock) and not firefox itself.
Any help appriciated(over what that linked suggested, which is basicaly what i'm doing - going into taskmanager to make sure firefox has actualy quit), and would an un-install/re-install be a good idea maybe?


User avatar
Posts: 2615
Joined: April 23rd, 2003, 11:47 am

Post Posted July 7th, 2009, 4:41 am


If you need more help after reading the above you should start a new topic as this one is three years old!
Alice Wyman


User avatar
Posts: 34918
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted July 7th, 2009, 4:57 am

Further to Alice's post,
this old thread is now locked.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/IntelĀ® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-30.0-36.0.1-38/T-bird-
RadioYachting. Conficker Test.

Return to Firefox Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 14 guests