MozillaZine

Menu bar / Customize "grayed out"

User Help for Mozilla Firefox
Mattroid
 
Posts: 69
Joined: January 31st, 2005, 6:05 pm
Location: Houston, TX

Post Posted September 23rd, 2006, 2:38 am

I just recently noticed a problem in 1.5.0.7. It's probably caused by an extension, but I haven't gone through one by one to figure out which yet. I was hoping someone would know of the bug or conflict already and help me out before I go through all that trouble. In safe mode, this problem isn't present.

Anyway, here's what's up. If I go to customize my toolbars and then close out the dialog, my menu bar is totally grayed out and I can't access anything in it anymore (just like it is when the customize dialog is open). Also, if I right click on a toolbar, the Customize option is also grayed out.

Here's a list of my extensions. If anyone notices any possible causes, please let me know. Thanks.

*** Extensions (enabled: 48, disabled: 0; total: 48)
Adblock Filterset.G Updater 0.3.0.4
Adblock Plus 0.7.1.2
Auto Copy 0.6.2
BBCode 0.4.1.3
Biet-O-Zilla 0.8.0
Bookmark Backup 0.4.1
BugMeNot 1.3
Calculator 1.1.2
ChatZilla 0.9.75
ColorZilla 0.8.3.1
CookieSafe 1.0.8
DOM Inspector 1.8.0.7
Download Manager Tweak 0.7.1
Download Sort 2.5.5
Download Statusbar 0.9.4.1
DownloadHelper 1.91
DownThemAll! 0.9.9.6.5
EM Menu 1.1
Fasterfox 1.0.3
FileFisher 0.4
FireFTP 0.94.3
Forecastfox Enhanced 0.9.3
FoxyTunes 2.0.1
Greasemonkey 0.6.5.20060727
IE Tab 1.1.1
Image Zoom 0.2.6
InfoLister 0.9e
Link Widget 1.3
Map+ 1.1.0
MeasureIt 0.3.5
MR Tech Link Wrapper 2.0.4
NextPlease 0.6.6
PDF Download 0.7.5
Popup ALT Attribute 1.3.2005092701
ReloadEvery 2.0
Resurrect Pages 1.0.3
Sage 1.3.6
Search Engine Ordering 0.9.6
SearchPluginHacks 0.1.3
Simple EMbuttons 1.0.09
Slim Extension List 0.3.1
SpellBound Development 0.9.8.20060108
Tab Mix Plus 0.3.0.5
Talkback 1.5.0.7
Text Link 1.3.2006032801
Translate 0.6.0.9
User Agent Switcher 0.6.9
Web Developer 1.0.2

Underwood 5

User avatar
 
Posts: 357
Joined: October 21st, 2004, 9:38 am

Post Posted September 23rd, 2006, 3:26 am

Mattroid wrote:It's probably caused by an extension, but I haven't gone through one by one to figure out which yet.
If no one comes up with an answer as to which extension is the likely culprit, don't go through them one by one. Narrow it down by halves.

Disable the first half. If the problem is fixed, turn on half the extensions you turned off, and keep this up until you narrow it down to the bad extension. If it isn't fixed, the problem extension is in the second half.

It's still tedious but not as bad as turning each off one by one. Don't forget to quit Firefox and restart it after turning off each half.
Running a Mac.

Mattroid
 
Posts: 69
Joined: January 31st, 2005, 6:05 pm
Location: Houston, TX

Post Posted September 23rd, 2006, 1:47 pm

Good idea. I feel like an idiot for never thinking of that myself :P

That should make thins easier for sure :)

Underwood 5

User avatar
 
Posts: 357
Joined: October 21st, 2004, 9:38 am

Post Posted September 23rd, 2006, 1:56 pm

Mattroid wrote:Good idea. I feel like an idiot for never thinking of that myself
Nah. I did it for years when running pre-OS X Mac systems. The OSes were set up the same way, with each new thing down the pike added on to the basic OS with an extension. The conflicts could be nightmarish.
Running a Mac.

Mattroid
 
Posts: 69
Joined: January 31st, 2005, 6:05 pm
Location: Houston, TX

Post Posted September 23rd, 2006, 1:59 pm

Yeah, I've heard stories before. I suppose you learn a few things like that through experience :)

Mattroid
 
Posts: 69
Joined: January 31st, 2005, 6:05 pm
Location: Houston, TX

Post Posted September 26th, 2006, 2:41 pm

For those interested, it seems to be an issue with Tab Mix Plus 0.3.0.5.

Will research and see if this is an existing bug or not. If not, I'll disable everything but TMP and see if it's a compatibility issue with another extension. If so...I guess I'll start by disabling the extensions I know have been installed in the last few days.

I'll let you know my findings.

Mattroid
 
Posts: 69
Joined: January 31st, 2005, 6:05 pm
Location: Houston, TX

Post Posted September 26th, 2006, 2:45 pm

Sure enough. It's a conflict with IE Tab 1.1.1.1 as referenced in the TMP forums:

http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.ph ... 214791afdf

Disabling IE Tab corrects this problem for the time being. I can get by without IE Tab better than I can without TMP :)

Underwood 5

User avatar
 
Posts: 357
Joined: October 21st, 2004, 9:38 am

Post Posted September 26th, 2006, 3:19 pm

Welcome to OS 9. :lol:
Running a Mac.

jw25
 
Posts: 221
Joined: January 3rd, 2006, 1:10 am
Location: Lawrenceville, GA USA

Post Posted September 27th, 2006, 4:37 pm

If you uninstall IE T 1.1.1.1 and reinstall 1.1.0.6 the problem will go away. Then disable the automatic update check for IE Tab. No more problems!

http://forums.mozillazine.org/viewtopic ... 76#2506276

CindyN
Guest
 

Post Posted June 2nd, 2011, 8:29 pm

Ok, I've got the same issue... but don't have the IE tabs plugin. Eek!

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 34508
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted June 2nd, 2011, 10:44 pm

CindyN...
Please start a new thread & leave these oldies to R.I.P.
Thank you.

Locking.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/IntelĀ® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-30.0-36.0.1-38/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.5.0.
RadioYachting. Conficker Test.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 19 guests