MozillaZine

RC2 Firefox will not display favicon.ico as an inage

User Help for Mozilla Firefox
Guest100906
Guest
 

Post Posted October 9th, 2006, 8:47 pm

When I'm at my favorite website and I want to display their favicon.ico I cannot with RC2 2.0. For example, I type

http://www.domain.com/favicon.ico

I expect the favicon.ico image to display as an image, but it only display a bunch of characters.

dickvl

User avatar
 
Posts: 51507
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted October 9th, 2006, 11:00 pm

Not every site has a favicon and that site apparently is one of them.

Guest
Guest
 

Post Posted October 10th, 2006, 4:01 pm

dickvl wrote:Not every site has a favicon and that site apparently is one of them.


No this is my own website and the favicon display just fine using IE. Could you verify if RC2 2.0 displays a favicon.ico as described in my first post? If your nit running the RC2 then could you verify it displays in any other version.

a;skdjfajf;ak

User avatar
 
Posts: 17002
Joined: July 10th, 2004, 8:44 am

Post Posted October 10th, 2006, 4:05 pm

Since when did IE show Favicons? I just checked in IE and ther is nothing there but the 'boring' folder with an E on it.

dickvl

User avatar
 
Posts: 51507
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted October 10th, 2006, 4:22 pm

If that link is correct then that icon should show in any Fx version by clicking that link.
Live Http Headers:http://www.domain.com/favicon.ico wrote:GET /favicon.ico HTTP/1.1
Host: www.domain.com

HTTP/1.x 200 OK
Date: Tue, 10 Oct 2006 23:08:27 GMT
Server: Apache
X-Powered-By: PHP/4.3.11
Status: 200
Keep-Alive: timeout=15, max=100
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html
----------------------------------------------------------
http://www.domain.com/_css/ddc-style.css.php
So that url redirects to http://www.domain.com/_css/ddc-style.css.php

Southbayriders
 
Posts: 60
Joined: October 10th, 2006, 4:04 pm

Post Posted October 10th, 2006, 4:30 pm

So here is my dilemma. Lets say that I want to display the favicon.ico at google, I can type:

http://www.google.com/favicon.ico

the favicon is displayed. But on my forum when I try that with Firefox RC2 all I see is a bunch of characters. If I try it with IE on my forum no problem. Another bit of information, Firefox displays the favicon on other websites correctly as with my example on Google.

dickvl

User avatar
 
Posts: 51507
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted October 10th, 2006, 4:41 pm

"But on my forum when I try that with Firefox RC2 all I see is a bunch of characters"
So what is the (complete) url of your forum?

Southbayriders
 
Posts: 60
Joined: October 10th, 2006, 4:04 pm

Post Posted October 10th, 2006, 8:26 pm

dickvl wrote:"But on my forum when I try that with Firefox RC2 all I see is a bunch of characters"
So what is the (complete) url of your forum?


Now try it on your forum with IE and it will show the favicon.

Perhaps there is a server setting to fix this? I'm running CentOS Linux 4.1.

dickvl

User avatar
 
Posts: 51507
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted October 10th, 2006, 8:31 pm

You didn't give the forum url, so could you please do that?
It is possible to specify the favicon in the source code.

Southbayriders
 
Posts: 60
Joined: October 10th, 2006, 4:04 pm

Post Posted October 10th, 2006, 9:09 pm

dickvl wrote:You didn't give the forum url, so could you please do that?
It is possible to specify the favicon in the source code.


I prefer not to give out my forum, but I think I have narrowed it down to a centos problem. Try this:

http://www.centos.org/favicon.ico

notice that with firefox all you get are a bunch of characters, but with IE it displays the favicon correctly.

dickvl

User avatar
 
Posts: 51507
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted October 10th, 2006, 9:31 pm

http://www.centos.org/favicon.ico
That icon is send as text/plain and Fx displays it as text.
You can save it (File > Save Page as) and then it will display correct if you open in Fx or an image viewer.

GET /favicon.ico HTTP/1.1
Host: www.centos.org

HTTP/1.x 200 OK
Date: Wed, 11 Oct 2006 04:26:38 GMT
Server: Apache/2.0.52 (CentOS)
Last-Modified: Fri, 17 Dec 2004 03:11:36 GMT
Etag: "8ab1-e36-20e26a00"
Accept-Ranges: bytes
Vary: Accept-Encoding
Content-Encoding: gzip
Content-Length: 2065
Keep-Alive: timeout=15, max=10000
Connection: Keep-Alive
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8

See: http://web-sniffer.net/

Southbayriders
 
Posts: 60
Joined: October 10th, 2006, 4:04 pm

Post Posted October 11th, 2006, 12:04 am

Thanks dickvl.

What change would I make on my centos server so that the favicon.ico would be sent as an image instead of plain text if I type:

http://www.mydomain.com/favicon.ico

dickvl

User avatar
 
Posts: 51507
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted October 11th, 2006, 12:21 am


Southbayriders
 
Posts: 60
Joined: October 10th, 2006, 4:04 pm

Post Posted October 11th, 2006, 12:52 am

Thanks again dickvl,

I really appreciate the time you spent helping me resolve this problem. Adding this to my htaccess file did the trick:

# Favicons
AddType image/vnd.microsoft.icon .ico

dickvl

User avatar
 
Posts: 51507
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted October 11th, 2006, 1:31 am

You're welcome.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests