MozillaZine

Newbie : All my icons on desktop are the same Firefox logo..

User Help for Mozilla Firefox
cheapread
 
Posts: 3
Joined: December 13th, 2007, 3:16 pm

Post Posted December 13th, 2007, 3:23 pm

sorry guys , bet you are blue in the face from this - I did try search forum first but no joy ....

I'm new to Firefox - trouble so far is that all my icons are the same - e.g. if I browse to yahoo - the normal icon is a big red Y - If I drag this to my desktop - it changes to the little fox Icon - and so do all others , so that I end up with a Desktop full of lil ol' foxes - Likewise if I drag an icon to the address bar, it is of a plain dull A4 sheet icon - and so are all other I drop to this Address bar -
There is a huge amount of gumf about downloading suite of icons related to Firefox and complicated instructions on how to use them ....surely that's not what I am after , is it....all that is beyond my ken -
any simple answer please guys ?

thanks :cry:

dickvl

User avatar
 
Posts: 51376
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted December 13th, 2007, 3:34 pm

The only way to do that would be to download the favicon (Tools > Page Info > Media) and change the icon in the Properties of that shortcut.

cheapread
 
Posts: 3
Joined: December 13th, 2007, 3:16 pm

Post Posted December 14th, 2007, 3:44 am

MANY THANKS for replying, much appreciated - I will do that -
happy christmas!

dmck5
 
Posts: 1
Joined: December 14th, 2007, 8:50 am

Post Posted December 14th, 2007, 9:18 am

dickvl wrote:The only way to do that would be to download the favicon (Tools > Page Info > Media) and change the icon in the Properties of that shortcut.


Thanks for this info. But if that's the only way, surely this has to be considered a Firefox bug!

At least I found a faster method than this when using Firefox. To get a properly decorated link on my desktop I drag it from the Firefox address box to an Internet Explorer window. I then drag it from there to the desktop. The favicon then appears as you would expect.

cheapread
 
Posts: 3
Joined: December 13th, 2007, 3:16 pm

Post Posted December 14th, 2007, 12:37 pm

'fraid I agree - I've tried the above tip from dickvl and find it ....not easy...to figure out- and as for dragging it to IE and back again to desktop, can't be bothered - pity - I like my foray into firefox but
IF it cannot do simple yet supremely useful little gui helps like the right icon for URLs then back I go to IE with cap in hand - all the support software is for geeks who are severely into code and stuff - what about 'keep it simple stupid' or is firefox an eclectic taste.

dickvl

User avatar
 
Posts: 51376
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted December 14th, 2007, 12:47 pm

IE is part of the Windows operating system and knows how to set that icon.
Firefox is a multi platform application and the only way to do that is to drag an url on the desktop or create the internet shortcut yourself.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] and 17 guests