MozillaZine

TB drops out while typing

User Help for Mozilla Thunderbird
jenpen25
 
Posts: 14
Joined: December 29th, 2014, 11:16 pm

Post Posted March 4th, 2018, 4:38 pm

When I open TB and write my first email, it will stop typing after a few words (I keep typing but I don't notice because I'm (shame) looking at the keyboard, not the screen). Then it picks up again. When I check my email there will be five or six words missing. What's happening?

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 119215
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted March 5th, 2018, 4:37 am

What version of Thunderbird?
Does the same thing occur if you launch the application in Mozilla Safe Mode? http://kb.mozillazine.org/Safe_mode

jenpen25
 
Posts: 14
Joined: December 29th, 2014, 11:16 pm

Post Posted March 13th, 2018, 6:22 pm

Sorry, I keep forgetting to launch in Safe Mode. I'll try to remember tomorrow! Thanks.

jenpen25
 
Posts: 14
Joined: December 29th, 2014, 11:16 pm

Post Posted March 13th, 2018, 9:30 pm

I shut TBird down and reopened it, started writing a new email and had no problems. Then I put the computer to 'sleep'. Later came back, woke it up, went to write a new email, and it skipped a few words like before.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 119215
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted March 14th, 2018, 4:04 am

jenpen25 wrote:Sorry, I keep forgetting to launch in Safe Mode. I'll try to remember tomorrow! Thanks.

And have you tried Safe Mode?

jenpen25
 
Posts: 14
Joined: December 29th, 2014, 11:16 pm

Post Posted March 14th, 2018, 3:34 pm

Yes, should have said above when I said I shut down and reopened it, I reopened it in Safe Mode.

jenpen25
 
Posts: 14
Joined: December 29th, 2014, 11:16 pm

Post Posted March 14th, 2018, 3:37 pm

I THINK I opened it in Safe mode ... I held down Shift and clicked on the icon and it opened but looked just the same.

The Tinsmith
 
Posts: 801
Joined: December 24th, 2011, 10:29 am

Post Posted March 14th, 2018, 3:42 pm

jenpen25 wrote:I THINK I opened it in Safe mode ... I held down Shift and clicked on the icon and it opened but looked just the same.


If you held down the shift key the startup would have paused with a popup window and asked you what you wanted to do. So? My 'guess' is that you did not.

Try again.

jenpen25
 
Posts: 14
Joined: December 29th, 2014, 11:16 pm

Post Posted March 14th, 2018, 3:55 pm

You're right, it wasn't in safe mode. I tried again and it worked. And no problems writing an email. I closed and reopened in normal mode - no problems again. I'll keep investigating ...

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests