MozillaZine

Connection to server pop3.live.com timed out

User Help for Mozilla Thunderbird
aashomlo
Guest
 

Post Posted August 23rd, 2009, 3:49 pm

I have installed TB with the two add-ons Webmail and Webmail-Hotmail. I keep getting the error message "Connection to server pop3.live.com timed out". I am using Outlook Express with Windows Live Hotmail. Please help me correct this error.

SK.
Moderator

User avatar
 
Posts: 20750
Joined: October 18th, 2007, 1:28 pm
Location: Third Rock From The Sun

Post Posted August 23rd, 2009, 3:59 pm

You do not need the Webmail extensions any longer to be able to send and receive via a Hotmail/Live account. Go ahead and remove them. Then make sure your account settings are:

Incoming (POP)
Server name: pop3.live.com
Port: 995
User Name: Your full e-mail address
Security: [*] SSL (do not check "Use secure authentication")

Outgoing (SMTP)
Server Name: smtp.live.com
Port: 587
User Name: Your full e-mail address
Secure Connection: TLS
John 3:16 and Philippians 4:13

aashomlo
Guest
 

Post Posted August 23rd, 2009, 7:00 pm

SK wrote:You do not need the Webmail extensions any longer to be able to send and receive via a Hotmail/Live account. Go ahead and remove them. Then make sure your account settings are:

Incoming (POP)
Server name: pop3.live.com
Port: 995
User Name: Your full e-mail address
Security: [*] SSL (do not check "Use secure authentication")

Outgoing (SMTP)
Server Name: smtp.live.com
Port: 587
User Name: Your full e-mail address
Secure Connection: TLS


I uninstalled the two add-ons, restarted TB and I am still getting this error. TB doesn't read my emails from the pop3 hotmail account. The timed out error comes about 15 seconds after starting TB or clicking on Get Mail.

Daifne
Moderator

User avatar
 
Posts: 122757
Joined: July 31st, 2005, 9:17 pm
Location: Where the Waters Meet, Wisconsin

Post Posted August 23rd, 2009, 7:09 pm

Did you check your settings to see if they match what SK gave you?
“If you make people think they're thinking, they'll love you; but if you really make them think, they'll hate you.” ― Harlan Ellison
Please do not PM me for personal support. Keep posts here in the Forums instead and we all learn.

aashomlo
Guest
 

Post Posted August 23rd, 2009, 7:57 pm

Daifne wrote:Did you check your settings to see if they match what SK gave you?


Absolutely. I tried to copy them and paste here to show you, but TB server settings won't let you sellect more than one parameter at the time. I don't see a way to attach a JPEG or TIF file here for you to see either. This forum facility is very limited. I am ready to give up on TB. It supposed to be the best but I am dissappointed.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 107730
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the East Coast

Post Posted August 23rd, 2009, 8:02 pm

See this link for instructions on post a screenshot -- http://kb.mozillazine.org/Posting_a_scr ... _the_forum

Mizo
Guest
 

Post Posted October 9th, 2009, 1:20 am

I don't know about uninstall the xpi packeages but the rest of your instructions were the best
thanks a lot


SK wrote:You do not need the Webmail extensions any longer to be able to send and receive via a Hotmail/Live account. Go ahead and remove them. Then make sure your account settings are:

Incoming (POP)
Server name: pop3.live.com
Port: 995
User Name: Your full e-mail address
Security: [*] SSL (do not check "Use secure authentication")

Outgoing (SMTP)
Server Name: smtp.live.com
Port: 587
User Name: Your full e-mail address
Secure Connection: TLS

Chroni
Guest
 

Post Posted June 22nd, 2010, 10:38 am

I put settings exactly as posted .... still pop3.live.com is timed out.

Chroni
Guest
 

Post Posted June 22nd, 2010, 10:41 am

Nevermind, I put port 955, instead of 995... apperantly thats a big deal lol.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] and 8 guests