MozillaZine

Address entries not saving properly

User Help for Mozilla Thunderbird
tommyzulu
 
Posts: 8
Joined: July 27th, 2014, 1:58 pm

Post Posted June 14th, 2017, 9:25 am

Since I updated to 52.1.1 (32-bit) on Windows 10 the address book is not saving new entries properly.
When I add or amend any address book entry the screen doesn't change. Actually my new address book data is recorded but there is no way of telling that it is without closing the address book opening it again and checking the item...
This was not a problem until the latest update to the version above!

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 116736
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted June 14th, 2017, 12:50 pm

Moving to Thunderbird Support.

Does the same thing occur if you launch the application in Mozilla Safe Mode? http://kb.mozillazine.org/Safe_mode

tommyzulu
 
Posts: 8
Joined: July 27th, 2014, 1:58 pm

Post Posted June 16th, 2017, 2:38 am

Just tried that, Dan, and the problem does not occur in Safe Mode...

So does that mean that I need to disable the add-ons one by one and see which one causes the conflict?

tommyzulu
 
Posts: 8
Joined: July 27th, 2014, 1:58 pm

Post Posted June 16th, 2017, 2:42 am

Update: removed the mail merge add-on and now no problems with address book.
Thank you for your help, Dan!

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 116736
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted June 16th, 2017, 3:58 am

You're welcome.

Moving to Thunderbird Support.

sfhowes
 
Posts: 244
Joined: April 1st, 2012, 10:21 am

Post Posted June 16th, 2017, 12:55 pm

Same problem if MoreFunctionsForAddressBook is installed: clicking OK in the Contact Properties window after Add Contact does add the contact, but does not close the window.

Edit: This is fixed in TB 52 with MFFAB 1.0b3.
Last edited by sfhowes on June 29th, 2017, 4:24 pm, edited 2 times in total.

Mulinoo
 
Posts: 2
Joined: June 29th, 2017, 1:08 pm

Post Posted June 29th, 2017, 1:58 pm

Disabling contact photo did not work for me. Not only is my reply recipient field not getting filled in, but on all my drafts on every single account, recipients are being lost. ](*,) Very frustrating. Any ideas what else could be the problem?
Everything is fine in safe mode. Now I'll start disabling one by one to see which is the culprit.

Mulinoo
 
Posts: 2
Joined: June 29th, 2017, 1:08 pm

Post Posted June 30th, 2017, 12:31 am

PROBLEM RESOLVED. Disabling contact photo did not work. I shut down and tried safe mode again. Then I restarted and disable the last extension I had installed (in my case 'autosave drafts folder'). Restarted, didn't work. I started in safe mode again. Restarted normal and VoilĂ  everything was perfect. I then re-enabled autosave drafts) and guess what? Everything works fine.
So- maybe the problem has to do with extensions not installing correctly. Or perhaps, you simply need to uninstall and reinstall after a recent TB update.
Be persistent. Keep trying with additional safe mode starts. My installation works perfect with, in the end, NO CHANGE.
Who knows, I could try reneabling contact photos as well, but It is useless anyway (or maybe my friends and colleagues just aren't that pretty :lol: :P )
summary: 1) safe mode; 2) retart; 3) disable last extension; 4) safe mode; 5) restart; 6) renable last extension- check

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests