MozillaZine

Message body blank

User Help for Mozilla Thunderbird
jaimez
 
Posts: 4
Joined: October 24th, 2017, 4:20 am

Post Posted October 25th, 2017, 12:36 am

Hi all,
I've found an issue in Thunderbird. In certain email messages - sent from icloud.com, containing image embedded in email body (Content-Disposition: inline) - message body is blank. I only see the header and attachments that have "Content-Disposition: attachment". So, it looks like sender sent only attachment without text. Text could be viewed only by looking to the source code of message. And that's very bad option for inexperienced users within our organization.

Code: Select all
Received: from icloud.com ([127.0.0.1]) by st14p31im-asmtp003.me.com
 (Oracle Communications Messaging Server 8.0.1.2.20170607 64bit (built Jun  7
 2017)) with ESMTPSA id <0OY000CCUCA7UM@st14p31im-asmtp003.me.com>; Wed,
 18 Oct 2017 07:19:21 +0000 (GMT)
X-Proofpoint-Virus-Version: vendor=fsecure engine=2.50.10432:,,
 definitions=2017-10-18_02:,, signatures=0
X-Proofpoint-Spam-Details: rule=notspam policy=default score=0 spamscore=0
 clxscore=1015 suspectscore=0 malwarescore=0 phishscore=0 adultscore=0
 bulkscore=0 classifier=spam adjust=0 reason=mlx scancount=1
 engine=8.0.1-1707230000 definitions=main-1710180104
From: xxxxx@icloud.com>
Content-type: multipart/mixed;
 boundary="Apple-Mail=_430A146B-7C74-41AB-9DA8-BADD287C90F0"
X-Priority: 1
Subject: xxxxxxxxx
Date: Wed, 18 Oct 2017 09:18:06 +0200
Message-id: <56325A86-93CF-4283-B558-DB8B84F93C0B@icloud.com>
Cc: xxxx@xxxx
To: xxxx@xxxx
MIME-version: 1.0 (Mac OS X Mail 11.0 \(3445.1.7\))
X-Mailer: Apple Mail (2.3445.1.7)
Delivered-to: xxxx@xxxxx

--Apple-Mail=_430A146B-7C74-41AB-9DA8-BADD287C90F0
Content-Type: multipart/related;
   type="multipart/alternative";;
   boundary="34342A4E01CC380C7FdEbBFf79b_097B82B89_BD9Da778AcE0B3aF3fa834C"


--34342A4E01CC380C7FdEbBFf79b_097B82B89_BD9Da778AcE0B3aF3fa834C
Content-Type: multipart/alternative;
   boundary="_E98b5F88b290E9CA26Cfe839d_51F_0095Da0Dc57dcca5dB7bcffb5F992f"


--_E98b5F88b290E9CA26Cfe839d_51F_0095Da0Dc57dcca5dB7bcffb5F992f
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Content-Type: text/plain;
   charset=utf-8


However, if I save message as EML file and I delete one semicolon from line:

Code: Select all
   type="multipart/alternative";;


Thunderbird renders whole message correctly.

I know that's mainly icloud's fault, but other email clients like Outlook or Windows Mail renders the same message without any trouble.

Any ideas how to fix this ? Thank you in advance.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120431
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted October 25th, 2017, 4:10 am

Have you tried switching display formats by using menu path View->Message body as->Simple HTML or Plain Text?

jaimez
 
Posts: 4
Joined: October 24th, 2017, 4:20 am

Post Posted October 25th, 2017, 5:13 am

Yes, I have already tried all options in View->Message body as. Also, I have tried to switch off View->Show attachments in message (not sure if this is correct translation from my native language)

tanstaafl
Moderator

User avatar
 
Posts: 44468
Joined: July 30th, 2003, 5:06 pm

Post Posted October 26th, 2017, 10:10 am

I suggest you file a bug report at https://bugzilla.mozilla.org/ . If you do that please post a link to the bug report.

jaimez
 
Posts: 4
Joined: October 24th, 2017, 4:20 am

Post Posted October 26th, 2017, 11:57 pm


Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests