MozillaZine

Issues with thunderbird tags. [Mac.]

User Help for Mozilla Thunderbird
r0xana
 
Posts: 2
Joined: February 8th, 2018, 3:33 am

Post Posted February 8th, 2018, 3:37 am

Hi all,
I am experiencing problems with Thunderbird.
We normally use tags to mark the emails we need to reply or job applications etc. Yesterday I open thunderbird as usual and all the tags except for the default ones have disappear. My colleague (we obviously both use thunderbird and our emails and tags have been synchronized until yesterday) doesn't have this problem. We have no problems in read/unread emails, it's just that our tags don't communicate anymore.
Also, to partially solve the problem yesterday I have created a new "to do" tag and I marked some emails. When I launched thunderbird today, they have disappeared already. We receive tons of emails everyday and this is a huge problem.
Please help!
Last edited by LIMPET235 on February 8th, 2018, 3:40 am, edited 1 time in total.
Reason: Added [Mac] to the title.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120265
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted February 8th, 2018, 6:42 am

How is the account set up in Thunderbird, as POP or IMAP? Find out using menu path Tools->Account Settings->Server Settings->Server Type at the top right of the dialogue.
Who is the email provider?

r0xana
 
Posts: 2
Joined: February 8th, 2018, 3:33 am

Post Posted February 13th, 2018, 4:11 am

DanRaisch wrote:How is the account set up in Thunderbird, as POP or IMAP? Find out using menu path Tools->Account Settings->Server Settings->Server Type at the top right of the dialogue.
Who is the email provider?


Thank you. Our accounts are set up as IMAP. Our provider is gmail. I am now 70% sure my bosses messed up the settings, I am no good at thunderbird but they are an absolute disaster, do you think it's possible they have messed it up?
Thanks

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120265
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted February 13th, 2018, 6:43 am

I can't speak to that possibility but it is possible that the issue is that Gmail is not retaining the tags when the messages are stored on their servers.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests