MozillaZine

word wrap in Compose windows

User Help for Mozilla Thunderbird
karenanne
 
Posts: 509
Joined: September 18th, 2004, 5:16 am

Post Posted February 11th, 2018, 7:39 am

In the last week or two, suddenly sometimes tbird is not word wrapping in Compose windows.

I haven't been able to figure out what happens reproducibly, but it sort of seems write works but reply or forward loses word wrapping (or maybe tbird thinks the pane is larger than it is.)

All I have done lately that I recall is delete some email accounts, from 4 (3 ISP 1 gmail) to 2 (1 ISP 1 gmail). Also the ISP required some messing with ports and security settings.

Any clues? Thanks.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120593
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted February 11th, 2018, 1:21 pm

How are you formatting your outgoing messages, as plain text or HTML? Check under Tools->Account Settings->Composition & Addressing.
Are the messages you are replying to or forwarding in HTML format or plain text?

karenanne
 
Posts: 509
Joined: September 18th, 2004, 5:16 am

Post Posted February 11th, 2018, 2:32 pm

Outgoing messages are in html.

No idea about incoming messages. They look like text, no images, etc. but then my compositions look like text. I am writing to frequent senders so I have sent these people email before.

sfhowes
 
Posts: 317
Joined: April 1st, 2012, 10:21 am

Post Posted February 11th, 2018, 4:37 pm

If replies or forwards are unwrapped, it's probably due to the formatting introduced by the original sender's email program. Edit/Rewrap (Ctrl+R) usually fixes it.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests