MozillaZine

filter for automatic replies

User Help for Mozilla Thunderbird
fibrolan
 
Posts: 17
Joined: January 29th, 2018, 8:10 pm

Post Posted February 12th, 2018, 7:43 pm

Hi,

I have set a template for automatic out of office replies and have told Mozilla to run now. Yet it does not want to send out the automatic replies as the emails come in.

What am I missing ?

Robert.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 119745
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted February 13th, 2018, 6:23 am

What are the details of the filter set up? That is, what criteria are used in the filter?

fibrolan
 
Posts: 17
Joined: January 29th, 2018, 8:10 pm

Post Posted February 13th, 2018, 6:42 am

thanks for the reply.

how do I post a screen shot to show you or attach a file ?

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 119745
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted February 13th, 2018, 6:44 am


fibrolan
 
Posts: 17
Joined: January 29th, 2018, 8:10 pm

Post Posted February 13th, 2018, 6:52 am

I hope this works

Image

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 119745
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted February 13th, 2018, 7:02 am

Well, for one thing, that filter is not checked as "Enabled", but perhaps you knew that.
Second, the additional conditions are probably not useful. Filters only run automatically for new messages, so testing for "New" and "Isn't"+"Replied" seems redundant. This might not be causing problems but the simpler the filter the less likely to be errors and the easier to "debug" if necessary.

fibrolan
 
Posts: 17
Joined: January 29th, 2018, 8:10 pm

Post Posted February 13th, 2018, 7:05 am

ok I will remove it and try it. I also know I unchecked the filter.

fibrolan
 
Posts: 17
Joined: January 29th, 2018, 8:10 pm

Post Posted February 13th, 2018, 7:13 am

Thanks for the help I removed and I also found that I had a filter set to only rpely to priority set to high. I am not sure how it got in there but I removed it and it now works. Thanks for the help.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 119745
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted February 13th, 2018, 7:17 am

You're welcome. Glad to hear that you have it working. Filters can be a real challenge to debug. Sometimes it's easier to delete and recreate.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 6 guests