MozillaZine

fail to login

User Help for Mozilla Thunderbird
reguspatoff
 
Posts: 13
Joined: August 13th, 2013, 4:04 pm

Post Posted June 5th, 2018, 9:27 pm

I am using Windows 10 with new a install of Thunderbird. Thunderbird will not login. I know that the password is correct and the servers are correctly named; i.e. mail.somocowireless.net and smtp.somocowireless.net. The password is correct because Windows mail & Em client both will login and download mail. Any suggestions to remedy this problem would be greatly appreciated.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120104
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted June 6th, 2018, 4:11 am

What security software is running on that Win 10 system?

reguspatoff
 
Posts: 13
Joined: August 13th, 2013, 4:04 pm

Post Posted June 6th, 2018, 2:24 pm

Windows Defender Security. Incidentally, this computer is a completely new install, it replaced one that died.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120104
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted June 6th, 2018, 3:52 pm

What is happening when TB tries to connect to the server? What error message, if any, are you seeing?
What results do you get if activate session logging? http://kb.mozillazine.org/Session_logging_for_mail/news

reguspatoff
 
Posts: 13
Joined: August 13th, 2013, 4:04 pm

Post Posted June 7th, 2018, 7:55 am

I get the following:
login to somocowireless.net failed
retry enter password cancel

The password is correct. It works with Windows Mail and EmClient.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120104
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted June 7th, 2018, 10:54 am

* Without posting your full email address, what settings do you have under menu path Tools->Account Settings Server Settings:
Server name:
Port # :
User name : (Is it your full name or just the bit before the @ symbol)
Connection Security:
Authentication Method:

reguspatoff
 
Posts: 13
Joined: August 13th, 2013, 4:04 pm

Post Posted June 7th, 2018, 12:24 pm

Thunderbird: 52.8.0 (32-bit)

Server Type: IMAP Mail Server port: 143 default: 143
Server Name: mail.somoco ---etc.
User Name: uci-mom

Security Settings
Connection security: STARTTLS
Authentication method: Normal password

This is my wife's computer, I use Linux on mine; so I am trying to get hers going the way she wants
Thanks for your help

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120104
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted June 7th, 2018, 12:29 pm

User Name: uci-mom

Try entering the entire email address for the user name.

reguspatoff
 
Posts: 13
Joined: August 13th, 2013, 4:04 pm

Post Posted June 7th, 2018, 2:04 pm

That seems to have taken care of the problem. Thunderbird now connects.

Thanks again for your help.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120104
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted June 7th, 2018, 3:50 pm

You're welcome.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests