MozillaZine

Clicking on New Mail Notification Freezes TB -- Help!

User Help for Mozilla Thunderbird
zlaer
 
Posts: 32
Joined: June 29th, 2018, 11:11 am

Post Posted November 2nd, 2018, 2:25 pm

When a notification pops up notifying that new email arrived and I click on the notification to view the mail, TB freezes. How do I fix it?

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120454
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted November 2nd, 2018, 2:26 pm

What version of Thunderbird?
Does the same thing occur if you launch the application in Mozilla Safe Mode? http://kb.mozillazine.org/Safe_mode

zlaer
 
Posts: 32
Joined: June 29th, 2018, 11:11 am

Post Posted November 8th, 2018, 12:19 pm

DanRaisch wrote:What version of Thunderbird?
Does the same thing occur if you launch the application in Mozilla Safe Mode? http://kb.mozillazine.org/Safe_mode


Apologies for not getting back to you sooner. To answer your question, the same thing occurs in safe mode. I got the latest version, 60.3. What do you suggest?

wsmwk
 
Posts: 2532
Joined: December 7th, 2004, 6:52 am

Post Posted November 8th, 2018, 7:56 pm

Change to the default sound file

zlaer
 
Posts: 32
Joined: June 29th, 2018, 11:11 am

Post Posted November 9th, 2018, 12:16 pm

wsmwk wrote:Change to the default sound file


What sound? What are you talking about?

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120454
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted November 9th, 2018, 3:36 pm

Menu path Tools->Options->General->When a new message arrives->If "Play a sound" is checked, try changing the selecting sound file.

zlaer
 
Posts: 32
Joined: June 29th, 2018, 11:11 am

Post Posted November 10th, 2018, 12:40 pm

DanRaisch wrote:Menu path Tools->Options->General->When a new message arrives->If "Play a sound" is checked, try changing the selecting sound file.


I never opted for sound before and I never had this issue. This issue just started last week. I'm very confused as to why you'd suggest sound as the culprit. I dont get it. Anyway what do you suggest?

wsmwk
 
Posts: 2532
Joined: December 7th, 2004, 6:52 am

Post Posted November 10th, 2018, 1:37 pm

I suggest you do what was asked, unless the sound was not enabled

zlaer
 
Posts: 32
Joined: June 29th, 2018, 11:11 am

Post Posted November 10th, 2018, 4:38 pm

wsmwk wrote:I suggest you do what was asked, unless the sound was not enabled


You dont read too well do you?

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120454
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted November 10th, 2018, 4:45 pm

A) Don't get snarky if you are serious about seeking support here.

B) Why are you resistant to trying the suggested adjustment?

zlaer
 
Posts: 32
Joined: June 29th, 2018, 11:11 am

Post Posted November 10th, 2018, 5:22 pm

DanRaisch wrote:A) Don't get snarky if you are serious about seeking support here.

B) Why are you resistant to trying the suggested adjustment?


A) tell that to the person who started it.

B) Why didnt you read the part where I said I never enabled sound?

wsmwk
 
Posts: 2532
Joined: December 7th, 2004, 6:52 am

Post Posted November 10th, 2018, 5:25 pm

> I never opted for sound before

This doesn't tell us that the feature is not enabled

> I'm very confused as to why you'd suggest sound as the culprit.

Because each of us answers hundreds of questions a year, of the various 20some million users, and we tend to know what the current/hot issues are.

zlaer
 
Posts: 32
Joined: June 29th, 2018, 11:11 am

Post Posted November 10th, 2018, 5:40 pm

wsmwk wrote:> I never opted for sound before

This doesn't tell us that the feature is not enabled

.


Ohhh boy... anyways

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120454
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted November 10th, 2018, 8:23 pm

I never opted for sound before

You didn't have to enable it. As noted by wsmwk it's the default settings. Sound enabled with a specific .wav file specified.

And you did come here for support so why not defer to those trying to provide it?

zlaer
 
Posts: 32
Joined: June 29th, 2018, 11:11 am

Post Posted November 10th, 2018, 8:31 pm

DanRaisch wrote:
I never opted for sound before

You didn't have to enable it. As noted by wsmwk it's the default settings. Sound enabled with a specific .wav file specified.

And you did come here for support so why not defer to those trying to provide it?


Exactly it was never enabled.

So youre saying you dont have a solution from general settings. Since thats the case is there a possible solution in config editor?

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests