MozillaZine

Always show attachment pane not working

User Help for Mozilla Thunderbird
custom.firefox.lady
 
Posts: 397
Joined: February 28th, 2008, 3:48 am
Location: PA

Post Posted June 5th, 2020, 6:45 pm

Code: Select all
mailnews.attachments.display.start_expanded

used to automatically display the attachment pane (like you'd get with Alt-M) when opening a new compose window. Currently no effect here. Is this working for others?

WaltS48

User avatar
 
Posts: 4290
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted June 6th, 2020, 6:34 am

custom.firefox.lady wrote:
Code: Select all
mailnews.attachments.display.start_expanded

used to automatically display the attachment pane (like you'd get with Alt-M) when opening a new compose window. Currently no effect here. Is this working for others?


What do mean is it working and what version of Thunderbird are we talking about?

Alt+M works for me and the attachment pane stays open each time I go to compose a new message.

Code: Select all
mailnews.attachments.display.start_expanded;false


Name Thunderbird
Version 68.9.0
Build ID 20200602112704
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

custom.firefox.lady
 
Posts: 397
Joined: February 28th, 2008, 3:48 am
Location: PA

Post Posted June 6th, 2020, 6:57 am

WaltS48 wrote:
What do mean is it working and what version of Thunderbird are we talking about?

Alt+M works for me and the attachment pane stays open each time I go to compose a new message.


Alt+M works here, but the attachment pane is not open next time I go to compose a new message. Yet about:config setting remains set to true. Perhaps it's not using that setting anymore and the state is just not being saved properly?

Happening on both 77b3 and the current release version (68.9.0?)

WaltS48

User avatar
 
Posts: 4290
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted June 6th, 2020, 7:37 am

I think the setting you want is
Code: Select all
mail.compose.show_attachment_pane;true
.

Works in my 68.9.0, but not 77.0b3.

In my compose window on 77.0b3 the attachment pane is closed and the pref is "true". Alt+M will enable the attachment pane.

I think it is one of the UI/UX improvements they are working on for version 78.0.
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

morat
 
Posts: 3782
Joined: February 3rd, 2009, 6:29 pm

Post Posted June 6th, 2020, 7:42 am

The mailnews.attachments.display.start_expanded pref hides or shows the expanded attachment panel for me in the message pane in the 3pane window.

Thunderbird 68.9.0

WaltS48

User avatar
 
Posts: 4290
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted June 6th, 2020, 9:26 am

morat wrote:The mailnews.attachments.display.start_expanded pref hides or shows the expanded attachment panel for me in the message pane in the 3pane window.

Thunderbird 68.9.0


Same here using 68.9.0 or 77.0b3 as long as the message has an attachment.

Glad that's cleared up. =D>
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

custom.firefox.lady
 
Posts: 397
Joined: February 28th, 2008, 3:48 am
Location: PA

Post Posted June 6th, 2020, 10:26 am

WaltS48 wrote:I think the setting you want is
Code: Select all
mail.compose.show_attachment_pane;true

Works in my 68.9.0, but not 77.0b3.

Ah, yes that works on release version. Thanks.

WaltS48 wrote:In my compose window on 77.0b3 the attachment pane is closed and the pref is "true". Alt+M will enable the attachment pane.
I think it is one of the UI/UX improvements they are working on for version 78.0.

Alt+M enables on beta (and so does dragging a file near there), but I'd prefer it remembered state for next time.

custom.firefox.lady
 
Posts: 397
Joined: February 28th, 2008, 3:48 am
Location: PA

Post Posted June 15th, 2020, 8:39 am

IIUC this has been fixed for Tb 79 by Bug 1634946

WaltS48

User avatar
 
Posts: 4290
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted June 15th, 2020, 2:11 pm

custom.firefox.lady wrote:IIUC this has been fixed for Tb 79 by Bug 1634946


And approved for beta or users would have had to wait another year until TB 88 is released. The current 78.0beta becomes the next major release.

So you are using the Enigmail extension?
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

custom.firefox.lady
 
Posts: 397
Joined: February 28th, 2008, 3:48 am
Location: PA

Post Posted June 15th, 2020, 5:15 pm

WaltS48 wrote:
custom.firefox.lady wrote:IIUC this has been fixed for Tb 79 by Bug 1634946

So you are using the Enigmail extension?

No, I thought the bug meant that it was being built-in. :?

WaltS48

User avatar
 
Posts: 4290
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted June 16th, 2020, 6:54 am

custom.firefox.lady wrote:
WaltS48 wrote:
custom.firefox.lady wrote:IIUC this has been fixed for Tb 79 by Bug 1634946

So you are using the Enigmail extension?

No, I thought the bug meant that it was being built-in. :?


Okay, might be fixed in the next 78.0beta.
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

custom.firefox.lady
 
Posts: 397
Joined: February 28th, 2008, 3:48 am
Location: PA

Post Posted June 20th, 2020, 6:08 pm

Confirming fixed in 78.0b2.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests