MozillaZine

Thunderbird works then crashes and its blank

User Help for Mozilla Thunderbird
gala1208
 
Posts: 3
Joined: June 29th, 2020, 3:46 am

Post Posted June 29th, 2020, 3:50 am

I did install the old hard drive in the laptop,used mozbackup to create a profile cvs file from thunderbird and saved it on an external hard drive. Then I did install the new ssd in the laptop,made a new thunderbird installation and used mozbackup to restore thunderbird. After this ive choosen the profile on which it restored it to and it worked perfectly, until the moment I shut down the program and when I started it again I get this message with a blank thunderbird which doesnt work at all. Any help please?
Also how can I post a photo here?any help is much appreciated.

tanstaafl
Moderator

User avatar
 
Posts: 46573
Joined: July 30th, 2003, 5:06 pm

Post Posted June 29th, 2020, 9:37 am

http://kb.mozillazine.org/Posting_a_scr ... _the_forum

Try launching Thunderbird in safe mode (temporarily disables all add-ons) by holding down the Shift key when clicking on the shortcut.

gala1208
 
Posts: 3
Joined: June 29th, 2020, 3:46 am

Post Posted June 29th, 2020, 7:08 pm


tanstaafl
Moderator

User avatar
 
Posts: 46573
Joined: July 30th, 2003, 5:06 pm

Post Posted June 30th, 2020, 5:15 am

I suspect Thunderbird didn't install cleanly due to the red error text at the bottom . I'm used to seeing that as a rare problem when auto-updating. Try uninstalling, downloading a new setup, and re-installing. It should automatically find and reuse your old profile, but I suggest you backup the profile first as a precaution.

Mozbackup creates a *.pcv file. I'm puzzled by your reference to a .cvs file. Typo? Mozbackup is no longer recommended, its been unmaintained for way too long and I'm not certain how well it can handle the format changes in profiles.ini for version 68.

gala1208
 
Posts: 3
Joined: June 29th, 2020, 3:46 am

Post Posted June 30th, 2020, 10:45 am

yeah was a typo the pcv file.I tried also to copy the profile from the old hard drive on an external device, then reinstall the new hard drive and paste it on the roaming profile area of the hard drive.The result is the same , thunderbird works once but then is blank like on the photo attached.Really confused on what to do here.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests