MozillaZine

Thunderbird freezes when adding attachment

User Help for Mozilla Thunderbird
stuart44
 
Posts: 2
Joined: December 18th, 2007, 6:14 am

Post Posted December 18th, 2007, 6:26 am

Today I find that, in "Compose", whenever I click on the "attach" icon the icon greys out and Thunderbird freezes. I have to close the application and relaunch but the same happens every time.

I've been using Thunderbird for about a year without problems. I last sent an email with an attachment on 14th December, again without problems.

I'm using Thunderbird version 2.0.0.9 (20071031) with Windows XP SP2.
If it's relevant I have Thunderbird installed via Portable Apps. It's on my hard drive but I've set it up that way so that I can move my email onto a flash drive and take it with me when I go on holiday.

I would be grateful for any suggestions.

Rod Whiteley

User avatar
 
Posts: 11480
Joined: December 6th, 2004, 3:41 am
Location: UK

Post Posted December 18th, 2007, 6:57 am

Filter the Config Editor for attach.dir, and reset the preference.
Rod

Guest
Guest
 

Post Posted December 18th, 2007, 2:02 pm

Sorted!

Many thanks, Rod, for your very prompt response.

VVS
Guest
 

Post Posted September 9th, 2010, 2:09 pm

Thanks for the advice! Mine was trying to use network drive folder which was inaccessible. TB froze because of this. Setting mail.compose.attach.dir setting to a local folder fixed the problem. Interestingly, this stores the path the file was attached the last time. Unfortunately, it doesn't check whether the folder exists. Probably, that causes the problem.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 122027
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted September 9th, 2010, 2:49 pm

Thanks for the input, VVS, but you're replied to a thread that died out three years ago.

Locking this topic due to the age of the original posts.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 6 guests