MozillaZine

Login to server failed

User Help for Mozilla Thunderbird
Larry McNurty
Guest
 

Post Posted April 28th, 2008, 5:08 pm

I have been using IMAP to connect to our mail server at work and this has worked flawlessly all this while. As of late last week, I get "Login to server <server> failed". I know the user name and password are valid as I can access my mail via the Outlook web interface.

I spent the whole day tracking this down (even uninstalled and reinstalled Thunderbird) but to no avail :(

My server settings are:

incoming IMAP: mail.<domain>
port: 993
SSL enabled

outgoing IMAP: mail.<domain>
port: 25
TLS enabled

Can somebody please help?

Daifne
Moderator

User avatar
 
Posts: 122913
Joined: July 31st, 2005, 9:17 pm
Location: Where the Waters Meet, Wisconsin

Post Posted April 28th, 2008, 5:32 pm

What firewall are you using?

Larry McNurty
Guest
 

Post Posted April 28th, 2008, 5:35 pm

I'm trying this from my desktop at work (as before when it was working), so there is no firewall.

Daifne
Moderator

User avatar
 
Posts: 122913
Joined: July 31st, 2005, 9:17 pm
Location: Where the Waters Meet, Wisconsin

Post Posted April 28th, 2008, 5:39 pm

Then the server firewall may be blocking Thunderbird. For that, you need to get your IT department involved.

Larry McNurty
Guest
 

Post Posted April 28th, 2008, 8:18 pm

Perhaps I am missing something? I am trying this out when I'm in the office ... so, shouldn't I be behind the firewall and therefore be unaffected by any changes to the firewall?

In any event, I will check with our IT folks tomorrow.

Daifne
Moderator

User avatar
 
Posts: 122913
Joined: July 31st, 2005, 9:17 pm
Location: Where the Waters Meet, Wisconsin

Post Posted April 28th, 2008, 8:31 pm

Not if they changed a setting on the firewall or the firewall doesn't recognize TB for some other reason.

Return to Thunderbird Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests