MozillaZine

SeaMonkey 2.48 barely crawls downloading emails after latest

User Help for Seamonkey and Mozilla Suite
89Flames
 
Posts: 20
Joined: January 27th, 2016, 2:11 pm

Post Posted September 16th, 2017, 4:53 pm

It works just fine when Windows is in Safe Mode. Must be a Windows 10 Home 64 bit problem.

89Flames
 
Posts: 20
Joined: January 27th, 2016, 2:11 pm

Post Posted September 17th, 2017, 11:49 am

I guess I didn't mention that I did that. SeaMonkey 2.48 worked perfectly in Safe Mode and normally when Windows was in Safe Mode. That is why I figure the problem is with Windows and shutting down Windows Defender didn't make difference. Not sure where to look next.

therube

User avatar
 
Posts: 17806
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted September 18th, 2017, 7:15 am

Or something that is not loading/running in (Windows) safe mode.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

89Flames
 
Posts: 20
Joined: January 27th, 2016, 2:11 pm

Post Posted September 18th, 2017, 11:48 am

Once in Windows Safe Mode is there a way to know what is not running and how can I add them one by one to find the problem.

frg
 
Posts: 430
Joined: December 15th, 2015, 1:20 pm

Post Posted September 18th, 2017, 12:27 pm

Just a hunch. Go into services and stop the "Delivery Optimization" Service. I have seen this one creating hundreds of TCPIP connections occasionally. Not really needed. Used by Windows Updates but they will work without it.

89Flames
 
Posts: 20
Joined: January 27th, 2016, 2:11 pm

Post Posted September 19th, 2017, 11:26 am

Thanks frg. I tried that and ran SM 2.48 before i rebooted and after. No change. The downloading of emails crawls and moving message to message crawls in the Inbox. Once out of the Inbox and into sub-folders it works like normal. Have not figured out how to debug Windows.

89Flames
 
Posts: 20
Joined: January 27th, 2016, 2:11 pm

Post Posted September 20th, 2017, 6:47 pm

Tried Windows Mail and it works fine. However it is a crappy reader. Can't see a way to sort into sub folders and I don't like the interface. Any ideas why it works but not SeaMonkey nor Thunderbird.

89Flames
 
Posts: 20
Joined: January 27th, 2016, 2:11 pm

Post Posted September 21st, 2017, 10:45 am

I also just tried running SeaMonkey in Administrator mode, no luck. I am getting very annoyed with this and obviously no help from MicroSoft.

therube

User avatar
 
Posts: 17806
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted September 22nd, 2017, 9:11 am

Peruse though what Autoruns runs gives you.
Perhaps something there might clue you in... ?
(Use more as an inquiry tool rather then to haphazardly stop items from running.)
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

89Flames
 
Posts: 20
Joined: January 27th, 2016, 2:11 pm

Post Posted October 3rd, 2017, 1:42 pm

Still no solutions found. Also still having serious problems with Windows 10 home 64 bit version 1703 os 15063.608. Many things not working well or at all since this Creators update. I am perplexed and poed!

89Flames
 
Posts: 20
Joined: January 27th, 2016, 2:11 pm

Post Posted October 3rd, 2017, 4:24 pm

Windows 10 Home 64 bit version 1703 still a pain in the you know what but I really need to get my emails with SeaMonkey 2.48 working. It is annoying to start in Windows Safe Mode all the time to read my emails. I noticed that my mouse cursor automatically goes to OK to advance to the next sub folder which it doesn't in normal Windows mode. So therube, what should I look for in Autoruns that might be the problem?

Return to SeaMonkey Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests