MozillaZine

E-mail client problem

User Help for Seamonkey and Mozilla Suite
Multigunner
 
Posts: 7
Joined: March 23rd, 2020, 12:44 pm

Post Posted March 23rd, 2020, 1:03 pm

When I try to compose a message from the e-mail client I get "The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) smtp.gmail.com timed out. Try again." How do I fix this?

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 123219
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted March 23rd, 2020, 3:22 pm

What settings do you have for that outgoing server?
What works here is:
Server name: smtp,gmail.com
Port: 587
User name: Full email address including the @gmail.com
Authentication method: Normal Password
Connection Security: STARTTLS

Multigunner
 
Posts: 7
Joined: March 23rd, 2020, 12:44 pm

Post Posted March 23rd, 2020, 3:50 pm

Those are now my settings for the outgoing server but I get "Mail server imap.gmail.com is not an IMAP4 mail server."
lol hi why are you looking here

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 123219
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted March 23rd, 2020, 4:06 pm

You were asking about issues sending messages. An IMAP server would not be involved in that operation which would depend on an SMTP server. That settings doe you have for the IMAP server?
Also, make sure that you have correctly set the options on the Gmail webmail page to enable IMAP access to the account.

.

Multigunner
 
Posts: 7
Joined: March 23rd, 2020, 12:44 pm

Post Posted March 23rd, 2020, 4:27 pm

I'M NOT USING A IMAP SERVER i tried to change IMAP to POP but it wouldn't do it
lol hi why are you looking here

Multigunner
 
Posts: 7
Joined: March 23rd, 2020, 12:44 pm

Post Posted March 23rd, 2020, 4:38 pm

i fixed it
lol hi why are you looking here

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 123219
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted March 24th, 2020, 4:22 am

It might be helpful to others having the same problem if you would report HOW you fixed it.

Return to SeaMonkey Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests