MozillaZine

[FX] drumsticks: OSX Release (G5 optimised) - NO MORE

Discussion of third-party/unofficial Firefox/Thunderbird/SeaMonkey builds.
drumsticks
 
Posts: 607
Joined: April 14th, 2005, 4:32 am
Location: Australia

Post Posted May 15th, 2005, 1:49 am

Thanks, |2uso. Always glad to hear that my work is appreciated.

Also, this onwards uses the -mpowerpc build option, instead of -mpowerpc64. This fixed the history loss issue that theNonSuch was experiencing before too. I didn't notice earlier that I was losing my history as I was always testing with new profiles. Hopefully, this should fix the history loss bug.

20050515 Firefox

mmoy
 
Posts: 5030
Joined: February 17th, 2004, 9:05 pm
Location: New Hampshire

Post Posted May 15th, 2005, 5:57 am

Anyone file a bug on that one? Sounds like a problem with long long in history.
Dell E521 X2 5600+ MacBookPro 17'' 2.5 Ghz Penryn Dell M1330 2.0 Ghz Merom 4 GB Vista x64 Compaq r3000z AMD 64 3200+ (Win 32/64) PowerMac G5 1.8 Ghz MMOY-1.5 (OSX 10) Inspiron 8500, 4100, 4000, Dimension 2300 MacBook Pro 2.2 Ghz HP E6600 HP X2 4400+

neilio
 
Posts: 235
Joined: November 16th, 2002, 8:42 am

Post Posted May 15th, 2005, 7:33 am

That's right - switching to -mpowerpc will fix the history loss issue. Took me a really long time to figure that one out...

neilio
 
Posts: 235
Joined: November 16th, 2002, 8:42 am

Post Posted May 15th, 2005, 8:13 am

When I apply patch 11, I get one error:

Code: Select all
patching file config/autoconf.mk.in
Hunk #3 FAILED at 517.
1 out of 3 hunks FAILED -- saving rejects to file config/autoconf.mk.in.rej


This is what appears in autoconf.mk.in.rej:

Code: Select all
***************
*** 515,527 ****
  MOZ_STANDALONE_COMPOSER= @MOZ_STANDALONE_COMPOSER@
  MOZ_STATIC_MAIL_BUILD = @MOZ_STATIC_MAIL_BUILD@
  MOZ_SUNBIRD   = @MOZ_SUNBIRD@
  WINCE         = @WINCE@

  MINIMO                = @MINIMO@

  MACOS_SDK_DIR = @MACOS_SDK_DIR@

  VISIBILITY_FLAGS = @VISIBILITY_FLAGS@
  WRAP_SYSTEM_INCLUDES = @WRAP_SYSTEM_INCLUDES@

  MOZ_V1_STRING_ABI = @MOZ_V1_STRING_ABI@
--- 517,531 ----
  MOZ_STANDALONE_COMPOSER= @MOZ_STANDALONE_COMPOSER@
  MOZ_STATIC_MAIL_BUILD = @MOZ_STATIC_MAIL_BUILD@
  MOZ_SUNBIRD   = @MOZ_SUNBIRD@
  WINCE         = @WINCE@

  MINIMO                = @MINIMO@

  MACOS_SDK_DIR = @MACOS_SDK_DIR@
+ GCC_VERSION   = @GCC_VERSION@
+ MACOS_SDK_FLAGS       = @MACOS_SDK_FLAGS@
  VISIBILITY_FLAGS = @VISIBILITY_FLAGS@
  WRAP_SYSTEM_INCLUDES = @WRAP_SYSTEM_INCLUDES@

  MOZ_V1_STRING_ABI = @MOZ_V1_STRING_ABI@


I still get errors when I try to compile, so I'm guessing this is causing the problem. Any ideas?

mento
 
Posts: 180
Joined: April 23rd, 2005, 1:33 pm

Post Posted May 15th, 2005, 11:36 am

autoconf.mk.in changed on the trunk just enough for patch to not have enough context to apply v11 cleanly. MOZ_DISTRIBUTION_ID was added to the file. I won't cut a new full patch for this right now because the split-up patches are under active review, but if you are eager to build, you can add GCC_VERSION and MACOS_SDK_FLAGS to config/autoconf.mk.in manually after patch rejects the last chunk. Just add these two lines to the file:
Code: Select all
GCC_VERSION = @GCC_VERSION@
MACOS_SDK_FLAGS = @MACOS_SDK_FLAGS@
You can stick them anywhere - at the end is fine, or put them after MACOS_SDK_DIR as I did.

neilio
 
Posts: 235
Joined: November 16th, 2002, 8:42 am

Post Posted May 15th, 2005, 12:20 pm

Darn. I'm still getting crashes.

Here's the last bit I'm seeing before the build process quits:
Code: Select all
nsStandardURL.cpp: In member function `nsresult nsStandardURL::BuildNormalizedSpec(const char*)':
../../../dist/include/string/nsTSubstring.h:502: error: 'nsCSubstring::nsCSubstring(const nsCSubstring&)' is protected
nsStandardURL.cpp:497: error: within this context
../../../dist/include/string/nsTSubstring.h:502: error: 'nsCSubstring::nsCSubstring(const nsCSubstring&)' is protected
nsStandardURL.cpp:497: error: within this context
make[5]: *** [nsStandardURL.o] Error 1
make[4]: *** [libs] Error 2
make[3]: *** [libs] Error 2
make[2]: *** [tier_9] Error 2
make[1]: *** [default] Error 2
make: *** [build] Error 2


Any idea what's going on here? Thanks for any help or advice you can provide...

mento
 
Posts: 180
Joined: April 23rd, 2005, 1:33 pm

Post Posted May 15th, 2005, 1:43 pm

theNonsuch: you are using the gcc 4.0 that Apple shipped with 10.4. It is known to be broken. You need to use gcc 3.3.

sudo gcc_select 3.3

drumsticks
 
Posts: 607
Joined: April 14th, 2005, 4:32 am
Location: Australia

Post Posted May 16th, 2005, 3:33 am

theNonsuch, have you worked it out yet?

I always seem to do this! I didn't create a new object directory, so the previous build, which claimed to be rid of the history bug wasn't actually rid of it. This ones are built using fresh object directories and I haven't had any problems with them.

20050516 Firefox
20050516 Thunderbird

neilio
 
Posts: 235
Joined: November 16th, 2002, 8:42 am

Post Posted May 16th, 2005, 8:21 am

Nope. :( I stil get a crash about 10-15 minutes into the build process. I have no idea why. I'm definitely using the right version of gcc, and our .mozconfig files are pretty much identical, though I'm not building support for 10.2.8.

I'll try one more time from the top with totally new build directories and all that and see what happens.

Robin_reala

User avatar
 
Posts: 1344
Joined: September 7th, 2003, 1:21 pm
Location: Guildford, UK

Post Posted May 16th, 2005, 12:53 pm

Just went from 1.0.4 stock to your latest trunk build and it's like night and day :) I've been running optimised trunk builds on my PC and was worried that my new iMac wasn't exactly snappy, but this has done the job. Thumbs up!

drumsticks
 
Posts: 607
Joined: April 14th, 2005, 4:32 am
Location: Australia

Post Posted May 16th, 2005, 1:34 pm

theNonsuch: Hmm. Strange... Sorry, I'm not sure how else we can help. Even stranger is that you had troubles with building pre-Tiger, while I could build normally. But that's all in the past, of course. Good luck!

Robin_reala: Always glad to help!

drumsticks
 
Posts: 607
Joined: April 14th, 2005, 4:32 am
Location: Australia

Post Posted May 17th, 2005, 5:38 am


drumsticks
 
Posts: 607
Joined: April 14th, 2005, 4:32 am
Location: Australia

Post Posted May 18th, 2005, 2:58 am

Yeah! Canvas composition fixed!

20050518 Firefox

DesterWallaboo
 
Posts: 6
Joined: May 18th, 2005, 2:36 pm
Location: USA

Post Posted May 18th, 2005, 2:40 pm

I've tried all of your builds since 051505 and haven't been able to get one to work as of yet.... they bounce once or twice in the dock and then disappear.

Dual 2.5 G5
MacOS X 10.3.9
3GB RAM
500GB HD
Radeon 9800 Pro

The G5 builds over at beatnikpad.com worked just peachy... but none of these will work.

DesterWallaboo
 
Posts: 6
Joined: May 18th, 2005, 2:36 pm
Location: USA

Post Posted May 18th, 2005, 2:42 pm

Here's the relevant crash log:

Host Name: Monsters-Inc.local
Date/Time: 2005-05-18 15:28:24 -0600
OS Version: 10.3.9 (Build 7W98)
Report Version: 2

Command: firefox-bin
Path: /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin
Version: ??? (???)
PID: 876
Thread: Unknown

Link (dyld) error:

dyld: /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin Undefined symbols:
/Users/dougs/Library/Application Support/Firefox/Profiles/default.s76/extensions/{463F6CA5-EE3C-4be1-B7E6-7FEE11953374}/components/FoxyTunes.dll undefined reference to __Z20NS_NewGenericModule2P12nsModuleInfoPP9nsIModule expected to be defined in /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/libxpcom.dylib

Return to Third Party/Unofficial Builds


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest