MozillaZine

Installing ESR to run separately

Discussion of general topics about Mozilla Firefox
Debskinner
 
Posts: 231
Joined: July 27th, 2006, 3:22 am

Post Posted September 29th, 2019, 4:05 am

Hi
I've just got a new PC & am trying to get FFESR to run as well as regular FF 64-bit

I did it on my last PC & remember having trouble. Can't remember the solution. I know I have to have 2 profiles. The problem is installing the 2nd version without it overriding the first.

I want to run ESR from my downloads folder in order to keep it completely separate (on old PC had target as C:\Users\User\Downloads\FirefoxPortable\firefox.exe -no-remote -profile "name"

It's the installation that's foxing me (& the fact that I can't seem to open profile manager from outside of FF)

Thanks

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 123551
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted September 29th, 2019, 4:21 am


therube

User avatar
 
Posts: 20519
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted September 29th, 2019, 6:17 am

on old PC had target as C:\Users\User\Downloads\FirefoxPortable\firefox.exe -no-remote -profile "name

Note that the command line is not running FF "portably".
Actually, not sure what you're doing there?
You might be running FF directly?

Typically you'd want to run \FirefoxPortable\FirefoxPortable.exe.
(firefox.exe itself being found within \App\Firefox\ subdirectory.)
Fire 750, bring back 250.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Debskinner
 
Posts: 231
Joined: July 27th, 2006, 3:22 am

Post Posted September 29th, 2019, 10:57 am

Hi
Thanks. Got there, eventually
Trick is to NOT allow FFESR to start & to make sure to put the -no-remote -profile on BEFORE starting it up

James
Moderator

User avatar
 
Posts: 27711
Joined: June 18th, 2003, 3:07 pm
Location: Made in Canada

Post Posted September 29th, 2019, 1:11 pm

Note unless you are trying to run two different Firefox instances at the same time (like say the Fx 68.1.0 ESR and Fx 69.0.1 Release) you do not need the -no-remote switch. It is good however to still have each version shortcut pointing to it's own Profile.

Return to Firefox General


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests