MozillaZine

Firefox "stopped" and pages won't load.

Discussion of bugs in Mozilla Firefox
Bazza

User avatar
 
Posts: 9
Joined: August 30th, 2004, 2:38 am

Post Posted March 26th, 2009, 11:28 am

This is a strange one. Frequently when browsing Firefox suddenly refuses to load any page and simply says stopped in the status bar at the bottom. No matter what page I select it refuses to even attempt to load them. Quitting Firefox and trying again works for all pages but this can repeat itself at any time. When it has done this I have loaded IE7 and successfully loaded the selected pages to test it isn't my connection but returning to Firefox it refuses to work until I quit and relaunch. It doesn't happen say after 10 minutes or an hour. It can happen twice in succession or go hours working fine. Any ideas? Running Firefox 3.0.7 under Vista x64 SP1.

Cheers,
Bazza

SK.
Moderator

User avatar
 
Posts: 20750
Joined: October 18th, 2007, 1:28 pm
Location: Third Rock From The Sun

Post Posted March 26th, 2009, 11:32 am

Which extensions to Firefox are you using?
John 3:16 and Philippians 4:13

Bazza

User avatar
 
Posts: 9
Joined: August 30th, 2004, 2:38 am

Post Posted March 26th, 2009, 11:40 am

Here is a list of the extensions I'm using:

AdbBlock Plus 1.0.1
British English Dictionary 1.19
Cooliris 1.91
IE View 1.41
ImageShack Toolbar 5.0.1.2
Skype extension for Firefox 2.2.0.102
Bazza

SK.
Moderator

User avatar
 
Posts: 20750
Joined: October 18th, 2007, 1:28 pm
Location: Third Rock From The Sun

Post Posted March 26th, 2009, 11:41 am

Try running in Safe Mode - http://kb.mozillazine.org/Safe_mode

Don't forget that Safe Mode is a diagnostic tool. If you see one or more problems go away when you run in Safe Mode, that means that one or more of your extensions (see Tools | Add ons | Extensions to see which you have installed) and/or your selected theme (see Tools | Add ons | Themes to see which you are using) is causing the problem. The order in which extensions are installed or enabled can also cause the problem.
John 3:16 and Philippians 4:13

Bazza

User avatar
 
Posts: 9
Joined: August 30th, 2004, 2:38 am

Post Posted March 26th, 2009, 11:44 am

Thanks I'll try that and report back.
Bazza

RiddleN

User avatar
 
Posts: 1
Joined: March 3rd, 2005, 1:12 pm

Post Posted April 2nd, 2009, 3:53 pm

I am having the same problem, but ONLY with Myspace. This started when I updated to build 3.0.7. I am currently running 3.0.8, and it is still doing it. After I log in, Myspace may work fine about 5% of the time. Other times, it starts to load, partially loads the page, then says "stopped" in the status bar after a few seconds. Reloading does nothing. Once this happens, Firefox is pretty much frozen. Any page I try to load after that just says "stopped" in the status bar. After restart of Firefox, everything is fine except for Myspace. I have tried unloading extensions, and nothing works.

System stats:
Win Vista Home Premium x64 SP1
Firefox 3.0.8

Extensions running:
Adblock Plus 1.0.1
Anycolor 0.2.5
AVG Safe Search 8.0
BBCode 0.5.2.4
Compact Menu 2 - 2.3.0a3
Cooliris 1.9.1
Ctrl-Tab 0.20
CuteMenus Classic 0/7/3
Dictionary Lookup 1.5.1
Download Satusbar 0.9.6.4
FEBE 6.1
Forecast Fox 0.9.8
Image Tweak 0.1.8.1
Microsoft.NET Framework Assistant 1.0
Save Image in Folder 1.2.5
Splash 2.0.2
Stumble Upon 3.28
Update Notifier 0.1.5.4
Webmail Notifier 1.2.1

Theme running:
Aero Fox 3.0.2
[wait for it]

gravityman
 
Posts: 6
Joined: June 13th, 2007, 5:04 pm

Post Posted April 14th, 2009, 9:07 am

I have version 3.0.8 installed, and a business website I created was not loading the page completely.

On certain other web pages, this hanging/partial page load also occurred.

Viewing page in IE7, page loads with no problems.

I tried:

Viewing the page I created from the host server directly, page loaded fine.

Safe mode with all add ons and themes disabled, page partially loaded.

Going back to previous versions 3.0.4 and 3.0.6, page partially loaded.

Safe mode on previous versions, still no joy.

Created new profile with no themes or add ons, page partially loaded

Installed Fasterfox to toy with optimized page loading, no joy.

I finally installed the latest version of Java, which crashed Firefox 3.0.8.during the installation, but successfully installed it.

Now page loads with Fasterfox setting on "Courteous" but on "Optimized" page hangs loading images.

Updating Java may help?

http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.java.com%2Fgetjava%2F&ei=KbPkScvvGIrqlQfl6azgDg&usg=AFQjCNGgbfMntDNlt4vIIXXkSRWN64I3Tg

tyebone
 
Posts: 1
Joined: April 20th, 2009, 9:46 am

Post Posted April 20th, 2009, 11:51 am

I have been having this problem as well, except that I am running a mac. The pages refuse to load. Like Bazza said, quitting and then trying again is works, but it is very frustrating. I end up going back to Safari, which I don't like to use. Mac doesn't have a safe mode such as PC does.
Anyone else having firefox/mac problems?

LoudNoise
Moderator

User avatar
 
Posts: 39135
Joined: October 18th, 2007, 1:45 pm
Location: Next door to the west

Post Posted April 20th, 2009, 11:55 am

tyebone-
Could you remove the commercial link in your signature please. faq.php?mode=rules#f413
Post wrangler
“It's tough to make predictions, especially about the future.”
― Yogi Berra

jasmine

User avatar
 
Posts: 258
Joined: July 17th, 2004, 4:56 am

Post Posted April 24th, 2009, 5:40 am

Am having the exact same problem, and as I said in another post, it's beyond frustrating!

I use Vista Home Premium and have posted a few times in the support forum asking for help with this. I've followed all the suggestions given to me there, with no luck.
When FF stops responding I'm unable to use Task Manager to shut it down.
I've created several new profiles with no add ons and it happens with the new ones, as well.
At this point when one profile stops working, I simply go to another until that one stops.
I'm finally forced to restart my computer.

Since I've had this problem for quite a while I've done a lot of searching on the forums and notice others posting about this.

I love FF but I'm at the end of my rope with this issue.

Help!!
Political Correctness is simply Fascism with manners.

malliz
Folder@Home

User avatar
 
Posts: 41982
Joined: December 7th, 2002, 4:34 am
Location: Aus

Post Posted April 24th, 2009, 5:47 am

Do you have Zone Alarm installed?
What sort of man would put a known criminal in charge of a major branch of government? Apart from, say, the average voter.
"Terry Pratchett"

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 34626
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted April 24th, 2009, 5:58 am

tyebone, Seeing as you have not seen fit to comply with LoudNoises' request,
I have removed the Commercial links as stated in the Rules.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/Intel® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-30.0-36.0.1-38/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.5.0.
RadioYachting. Conficker Test.

jasmine

User avatar
 
Posts: 258
Joined: July 17th, 2004, 4:56 am

Post Posted April 24th, 2009, 8:56 am

malliz, I do.
But I've used Zone Alarm and FF together for years. This only started happening within the last few months.
Political Correctness is simply Fascism with manners.

malliz
Folder@Home

User avatar
 
Posts: 41982
Joined: December 7th, 2002, 4:34 am
Location: Aus

Post Posted April 25th, 2009, 2:06 am

Since you went to vista?
What sort of man would put a known criminal in charge of a major branch of government? Apart from, say, the average voter.
"Terry Pratchett"

jasmine

User avatar
 
Posts: 258
Joined: July 17th, 2004, 4:56 am

Post Posted April 25th, 2009, 6:42 am

No, malliz.
I've been using Vista for well over a year.
Political Correctness is simply Fascism with manners.

Return to Firefox Bugs


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests