MozillaZine

Firefox does not play most HTML5 youtube videos

Discussion of bugs in Mozilla Firefox
udovdh
 
Posts: 47
Joined: September 25th, 2005, 5:49 am

Post Posted December 3rd, 2016, 11:12 pm

Hello,

Firefox 50 on Fedora 24.
Most HTML5 videos on youtube do not play.
Some do.
Flash versions of videos, after refresh re-error and retry do play.
Vimeo videos play.
youtube HTML5 page shows all OK.

A failing HTML5 video shows in the Firefox console stuff like:
Code: Select all
Media resource
blob:https://www.youtube.com/59c2f3f1-6683-418a-a6af-e083e436a4f0 could not be
decoded.

Safe mode does not help.
How can I find out what is wrong?

udovdh
 
Posts: 47
Joined: September 25th, 2005, 5:49 am

Post Posted December 3rd, 2016, 11:48 pm

Setting media.ffmpeg.enabled to false makes html5 work. (at least it appears like that after a few quick tests)

James
Moderator

User avatar
 
Posts: 27009
Joined: June 18th, 2003, 3:07 pm
Location: Made in Canada

Post Posted December 3rd, 2016, 11:56 pm

HTML5 videos works for me with media.ffmpeg.enabled at true. I have Flash Player set a click to activate so it is not using Flash.

So you are saying you have all blue check marks at https://www.youtube.com/html5/

https://www.mozilla.org/firefox/50.0/releasenotes/
Changed
Blocked versions of libavcodec older than 54.35.1

udovdh
 
Posts: 47
Joined: September 25th, 2005, 5:49 am

Post Posted December 3rd, 2016, 11:58 pm

James wrote:HTML5 videos works for me with media.ffmpeg.enabled at true.

You can check to see what your system supports at https://www.youtube.com/html5/ as all should be blue checkmarks.

With ffmpeg enabled they are all blue yet I have the problem.
With ffmpeg disabled the H.264 related items are red but the HTML5 videos play.

https://www.mozilla.org/firefox/50.0/releasenotes/
Changed
Blocked versions of libavcodec older than 54.35.1

Which means?
What is the reason, the solution and why do users have to suffer such things?
And how does that impact me?

Code: Select all
$ ffmpeg
ffmpeg: /opt/xorg/lib/libOpenCL.so.1: no version information available (required by ffmpeg)
ffmpeg: /opt/xorg/lib/libOpenCL.so.1: no version information available (required by /lib64/libavfilter.so.6)
ffmpeg: /opt/xorg/lib/libOpenCL.so.1: no version information available (required by /lib64/libavutil.so.55)
ffmpeg version 3.1.5 Copyright (c) 2000-2016 the FFmpeg developers
  built with gcc 6.2.1 (GCC) 20160916 (Red Hat 6.2.1-2)
  configuration: --prefix=/usr --bindir=/usr/bin --datadir=/usr/share/ffmpeg --incdir=/usr/include/ffmpeg --libdir=/usr/lib64 --mandir=/usr/share/man --arch=x86_64 --optflags='-O2 -g -pipe -Wall -Werror=format-security -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector-strong --param=ssp-buffer-size=4 -grecord-gcc-switches -specs=/usr/lib/rpm/redhat/redhat-hardened-cc1 -m64 -mtune=generic' --extra-ldflags='-Wl,-z,relro -specs=/usr/lib/rpm/redhat/redhat-hardened-ld' --enable-bzlib --disable-crystalhd --enable-fontconfig --enable-frei0r --enable-gcrypt --enable-gnutls --enable-ladspa --enable-libass --enable-libbluray --enable-libcdio --enable-indev=jack --enable-libfreetype --enable-libfribidi --enable-libgsm --enable-libmp3lame --enable-nvenc --extra-cflags=-I/usr/include/nvenc --enable-openal --enable-opencl --enable-libopencv --enable-opengl --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-libpulse --enable-libschroedinger --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libv4l2 --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libxvid --enable-x11grab --enable-avfilter --enable-avresample --enable-postproc --enable-pthreads --disable-static --enable-shared --enable-gpl --disable-debug --disable-stripping --shlibdir=/usr/lib64 --enable-libmfx --enable-runtime-cpudetect
  libavutil      55. 28.100 / 55. 28.100
  libavcodec     57. 48.101 / 57. 48.101
  libavformat    57. 41.100 / 57. 41.100
  libavdevice    57.  0.101 / 57.  0.101
  libavfilter     6. 47.100 /  6. 47.100
  libavresample   3.  0.  0 /  3.  0.  0
  libswscale      4.  1.100 /  4.  1.100
  libswresample   2.  1.100 /  2.  1.100
  libpostproc    54.  0.100 / 54.  0.100
Hyper fast Audio and Video encoder
usage: ffmpeg [options] [[infile options] -i infile]... {[outfile options] outfile}...

Use -h to get full help or, even better, run 'man ffmpeg'

udovdh
 
Posts: 47
Joined: September 25th, 2005, 5:49 am

Post Posted December 4th, 2016, 1:02 am

Does the ffmpeg output indicate a libavcodec newer than 54.35.1?
I guess so.
So the issue is:
Why does the youtube html5 page show all blue but do I get 'media resource blob xxxx could not be decoded'?
If ffmpeg does that work, how can we debug ffmpeg's work when it is called?
Last edited by udovdh on December 6th, 2016, 6:56 am, edited 1 time in total.

Drumbrake

User avatar
 
Posts: 1177
Joined: February 14th, 2011, 2:34 am

Post Posted December 5th, 2016, 11:52 am

Are you using NoScript, by chance?

Anyhow, I've seen that setting media.mediasource.mp4.enabled to false seems to fix such issues in my case - YMMV.

The way I'm seeing it, Firefox and Youtube aren't getting along very well as of late.

udovdh
 
Posts: 47
Joined: September 25th, 2005, 5:49 am

Post Posted December 6th, 2016, 6:58 am

Drumbrake wrote:Are you using NoScript, by chance?

Anyhow, I've seen that setting media.mediasource.mp4.enabled to false seems to fix such issues in my case - YMMV.

The way I'm seeing it, Firefox and Youtube aren't getting along very well as of late.

With ffmpeg disabled disabling media.mediasource.mp4 does not have any effect.
With ffmpeg enabled I get the usual 'error occurred' and then the flash version.
Yes, noscript but I see no bad effects.

Return to Firefox Bugs


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests