MozillaZine

FireFox theme help? (tabs)

Discussion of general topics about Mozilla Firefox
ErraticFox

User avatar
 
Posts: 16
Joined: October 28th, 2013, 11:33 am

Post Posted October 28th, 2013, 12:02 pm

I'm usually flying through when I edit websites with custom CSS scripts, that's because I have firebug telling me the css class names and what has what. Then editing firefox itself, has stumped me. I've been looking stuff up about it for the last three hours and have made no progress. I've even tried editing other themes, I'm still not finding anything out about this really. I've look about in every sticky.

patrickjdempsey

User avatar
 
Posts: 23734
Joined: October 23rd, 2008, 11:43 am
Location: Asheville NC

Post Posted October 28th, 2013, 5:35 pm

Can you be any more specific about what problem you are having? You can use DOM Inspector to inspect browser chrome, and the tab stuff is in browser.css in the default theme... although it uses a hinky method based on image-border stuff.
Tip of the day: If it has "toolbar" in the name, it's crap.
What my avatar is about: https://addons.mozilla.org/en-US/seamonkey/addon/sea-fox/

ErraticFox

User avatar
 
Posts: 16
Joined: October 28th, 2013, 11:33 am

Post Posted October 30th, 2013, 2:23 am

patrickjdempsey wrote:Can you be any more specific about what problem you are having? You can use DOM Inspector to inspect browser chrome, and the tab stuff is in browser.css in the default theme... although it uses a hinky method based on image-border stuff.


Well, I'm just trying to find a great easy way to get the information I need. Like right now I'm using DOM inspector and I cannot for the love of my life, find the property to change the new tab buttons border radius to 0px. This is a lot more confusing than just editing a website with Stylish.

patrickjdempsey

User avatar
 
Posts: 23734
Joined: October 23rd, 2008, 11:43 am
Location: Asheville NC

Post Posted October 30th, 2013, 4:51 pm

This is because they are using stupid border image stuff. There is no code because the curvy part is an image, not CSS. This is actually a reversion to the silly way they did it back in Firefox 2.0, before it was possible to make nice curves in CSS. The 3.x series used code to make the tabs curved, so in those you could just change one line of code. Now you have to either swap out the images, or totally create custom tabs.
Tip of the day: If it has "toolbar" in the name, it's crap.
What my avatar is about: https://addons.mozilla.org/en-US/seamonkey/addon/sea-fox/

ErraticFox

User avatar
 
Posts: 16
Joined: October 28th, 2013, 11:33 am

Post Posted October 30th, 2013, 7:16 pm

You'd think they would've fixed that by now... I'm trying to change the New tabs plus icon I've seen plenty of image urls displaying the image, but every time I replace the image url with mine, I either get a error or it doesn't show up..

patrickjdempsey

User avatar
 
Posts: 23734
Joined: October 23rd, 2008, 11:43 am
Location: Asheville NC

Post Posted October 30th, 2013, 7:24 pm

The "plus" icon is separate from the curved part. Are you doing this as part of an actual Theme or are you doing a userStyle?
Tip of the day: If it has "toolbar" in the name, it's crap.
What my avatar is about: https://addons.mozilla.org/en-US/seamonkey/addon/sea-fox/

ErraticFox

User avatar
 
Posts: 16
Joined: October 28th, 2013, 11:33 am

Post Posted October 30th, 2013, 7:40 pm

patrickjdempsey wrote:The "plus" icon is separate from the curved part. Are you doing this as part of an actual Theme or are you doing a userStyle?


I'm using Stylish. I'll probably move it to userChrome once it's finished.

patrickjdempsey

User avatar
 
Posts: 23734
Joined: October 23rd, 2008, 11:43 am
Location: Asheville NC

Post Posted October 30th, 2013, 7:48 pm

It's been a long time since I played with swapping image url's via userStyle. Is this your first attempt or do you have others that work but this one doesn't?
Tip of the day: If it has "toolbar" in the name, it's crap.
What my avatar is about: https://addons.mozilla.org/en-US/seamonkey/addon/sea-fox/

ErraticFox

User avatar
 
Posts: 16
Joined: October 28th, 2013, 11:33 am

Post Posted October 30th, 2013, 8:39 pm

patrickjdempsey wrote:It's been a long time since I played with swapping image url's via userStyle. Is this your first attempt or do you have others that work but this one doesn't?

It's my first time. Is there another way of doing this easily?

patrickjdempsey

User avatar
 
Posts: 23734
Joined: October 23rd, 2008, 11:43 am
Location: Asheville NC

Post Posted October 30th, 2013, 9:02 pm

Please post your code and the specific error message you are getting.
Tip of the day: If it has "toolbar" in the name, it's crap.
What my avatar is about: https://addons.mozilla.org/en-US/seamonkey/addon/sea-fox/

LoudNoise
New Member

User avatar
 
Posts: 40048
Joined: October 18th, 2007, 1:45 pm
Location: Next door to the west

Post Posted October 30th, 2013, 9:44 pm

Moving to Firefox General.
Post wrangler
"Choose between the Food Select Feature or other Functions. If no food or function is chosen, Toast is the default."

ErraticFox

User avatar
 
Posts: 16
Joined: October 28th, 2013, 11:33 am

Post Posted October 30th, 2013, 10:38 pm

Alright, let's try this again...

I'm not getting any error codes (yet or anymore).

But something isn't quite working.
Like for instant, the menu bar. I'm trying to get it to have a border radius of 0px, a background of #222222 and a selected box of #505050 with a text color of #a8a8a8

This is all I have now for it:

#toolbar-menubar {
color: #a8a8a8 !important;
text-shadow: none !important;
}

#main-menubar:not(:-moz-lwtheme):not(:-moz-window-inactive)
color: #a8a8a8 !important;
border-radius: 0px !important;
}

The text color isn't working, and I don't know how to get the properties of the selected or hover box...

Return to Firefox General


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests