MozillaZine


Migrating Bookmark Toolbar

User Help for Seamonkey and Mozilla Suite
ray2047
 
Posts: 1013
Joined: October 16th, 2003, 11:07 am

Post Posted December 26th, 2014, 2:53 pm

I have a new install of Seamonkey in Linux on a virtual machine. I was able to copy my bookmarks as HTML but i would also like to copy my bookmark toolbar (2.31 Linux vs to 2.31 Linux vs). Read the tutorials but am just lost. If it maters the Seamonkey I am copying the bookmarks bar to is in a VirtualBox Linux guest on a Linux host that contains the Seamonkey with the Bookmark bar I am trying to copy.

What file contains the bookmark toolbar file? Can I just copy the file from one install and replace it with the copied file in the other install.
As Always: I may be right. I may be wrong.

Ztruker

User avatar
 
Posts: 1309
Joined: February 27th, 2005, 1:08 pm
Location: Melbourne, Fl

Post Posted December 26th, 2014, 8:01 pm

It's included in the bookmarks.html file you already exported. When I did it on my Win 8.1 system, it was right near the top.

Code: Select all
<!DOCTYPE NETSCAPE-Bookmark-file-1>
<!-- This is an automatically generated file.
     It will be read and overwritten.
     DO NOT EDIT! -->
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=UTF-8">
<TITLE>Bookmarks</TITLE>
<H1>Bookmarks Menu</H1>

<DL><p>
    <DT><A HREF="place:sort=14&type=6&maxResults=10&queryType=1" ADD_DATE="1353270566" LAST_MODIFIED="1353270566">Recent Tags</A>
    <DT><A HREF="place:folder=BOOKMARKS_MENU&folder=UNFILED_BOOKMARKS&folder=TOOLBAR&sort=12&excludeQueries=1&maxResults=10&queryType=1" ADD_DATE="1353270566"
    <HR>    <DT><H3 ADD_DATE="1200262090" LAST_MODIFIED="1200262347"> Movies Theaters</H3>
    <DL><p>
        <DT><A HREF="http://cinemaworldonline.com/showtimes.asp" ADD_DATE="1200262106" LAST_MODIFIED="1309204454" LAST_CHARSET="ISO-8859-1">Cinemaworld Movie S
        <DT><A HREF="http://oaks10.com/" ADD_DATE="1200262237" LAST_MODIFIED="1309204454" LAST_CHARSET="ISO-8859-1">Premiere Theaters - Oaks Stadium 10</A>
        <DT><A HREF="http://www.ravemotionpictures.com/theaters/fl_melbourne16.html" ADD_DATE="1200262211" LAST_MODIFIED="1309204454" LAST_CHARSET="ISO-8859-1"
    </DL><p>
    <DT><H3 ADD_DATE="1270682410" LAST_MODIFIED="1270682415">Acronis</H3>
    <DL><p>
        <DT><A HREF="https://www.acronis.com/my/online-backup/index.html" ADD_DATE="1270682422" LAST_MODIFIED="1289699703" LAST_CHARSET="UTF-8">Acronis Online
Rich
Do, or do not. There is no try. - Yoda

ray2047
 
Posts: 1013
Joined: October 16th, 2003, 11:07 am

Post Posted December 26th, 2014, 9:03 pm

You mean the HTML string:
Code: Select all
TOOLBAR&sort
don't you? I don't see that in mine.

Code: Select all
<!DOCTYPE NETSCAPE-Bookmark-file-1>
<!-- This is an automatically generated file.
     It will be read and overwritten.
     DO NOT EDIT! -->
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=UTF-8">
<TITLE>Bookmarks</TITLE>
<H1>Bookmarks Menu</H1>

<DL><p>
    <DT><A HREF="javascript:(function(){var%20ca,cea,cs,df,dfe,i,j,x,y;function%20n(i,what){return%20i+%22%20%22+what+((i==1)?%22%22:%22s%22)}ca=cea=cs=0;df=document.forms;for(i=0;i<df.length;++i){x=df[i];dfe=x.elements;if(x.onsubmit){x.onsubmit=%22%22;++cs;}if(x.attributes[%22autocomplete%22]){x.attributes[%22autocomplete%22].value=%22on%22;++ca;}for(j=0;j<dfe.length;++j){y=dfe[j];if(y.attributes[%22autocomplete%22]){y.attributes[%22autocomplete%22].value=%22on%22;++cea;}}}alert(%22Removed%20autocomplete=off%20from%20%22+n(ca,%22form%22)+%22%20and%20from%20%22+n(cea,%22form%20element%22)+%22,%20and%20removed%20onsubmit%20from%20%22+n(cs,%22form%22)+%22.%20After%20you%20type%20your%20password%20and%20submit%20the%20form,%20the%20browser%20will%20offer%20to%20remember%20your%20password.%22)})();" ADD_DATE="851377089" LAST_MODIFIED="851377011">remember password</A>
    <DT><H3 ADD_DATE="851374925" LAST_MODIFIED="1419616392">Accts Payable</H3>
    <DL><p>
        <DT><A HREF="https://uversecentral4.att.com/uvp/myhome/bbu" ADD_DATE="851377089" LAST_MODIFIED="851377011" ICON_URI="http://www.mozilla.org/2005/made-up-favicon/0-1390660919673" ICON="data:image/png;base64,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">ATT_Usage</A
As Always: I may be right. I may be wrong.

therube

User avatar
 
Posts: 20854
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted December 27th, 2014, 8:59 am

> i would also like to copy my bookmark toolbar

Found in places.sqlite (along with your bookmarks, & other stuff).
So how about just coping places.sqlite from one Profile to the other, outright (with SeaMonkey closed).


(Backup.
And also copy over the /bookmarkbackups/ folder.
So that you have a lessor chance of running into Bug 1093623 - Bookmarks are lost when upgrade 2.31 from 2.30.
Sure hope the patch for that makes it into 2.32, as it does work.)
Last edited by therube on December 27th, 2014, 9:05 am, edited 1 time in total.
Fire 750, bring back 250.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

therube

User avatar
 
Posts: 20854
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted December 27th, 2014, 9:01 am

In the HTML file, thinking it would be a place within here:

Code: Select all
    <DT><H3 ADD_DATE="1228794666" LAST_MODIFIED="1403963583" PERSONAL_TOOLBAR_FOLDER="true">Bookmarks Toolbar</H3>
Fire 750, bring back 250.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Ztruker

User avatar
 
Posts: 1309
Joined: February 27th, 2005, 1:08 pm
Location: Melbourne, Fl

Post Posted December 27th, 2014, 11:12 am

Does Linux use places.sqlite like Windows does?

Exporting and importing bookmarks.html should work.
Rich
Do, or do not. There is no try. - Yoda

ray2047
 
Posts: 1013
Joined: October 16th, 2003, 11:07 am

Post Posted December 27th, 2014, 11:55 am

Well I tried moving places.sqlite but when I started Seamonkey it labeled it corrupt and made a new one. Really appreciate the help but I am at the point where it is easier to just recreate it. I had to do that a few weeks ago when my bookmarks and bookmark bar vanished and Restore no longer worked so I'm getting use to recreating it. .
As Always: I may be right. I may be wrong.

therube

User avatar
 
Posts: 20854
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted December 27th, 2014, 1:44 pm

If there aren't too many Bookmarks Toolbar entries, you can open both instances, side by side or whatever, & drag from one to another.
Fire 750, bring back 250.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

ray2047
 
Posts: 1013
Joined: October 16th, 2003, 11:07 am

Post Posted December 27th, 2014, 2:36 pm

you can open both instances, side by side or whatever, & drag
Because it is running in VirtualBox that won't work. (Tried just to see.)

P.S. The formatting of the forum is odd today. Tested in two browsers and it is twice the wdith of my screen. I'm having to side scroll to write or read. Edit displays as expected. It is just the main screen.
Last edited by ray2047 on December 28th, 2014, 8:33 am, edited 1 time in total.
As Always: I may be right. I may be wrong.

therube

User avatar
 
Posts: 20854
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted December 28th, 2014, 7:07 am

> The formatting of the forum is odd today.

I noticed that too.
It is the second "code" box in this post, viewtopic.php?p=13947683#p13947683, but I'm not sure why that's causing it?

I noticed similar on another forum, [bug] Board Layout Busted if JavaScript is Blocked.
(In that case, with JavaScript disabled the issue ensued. Here, JavaScript makes no difference.)
Fire 750, bring back 250.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Return to SeaMonkey Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest