MozillaZine

Awesome bar is misbehaving in 39 (suggesting opened tabs)

User Help for Mozilla Firefox
pirst
 
Posts: 204
Joined: January 2nd, 2008, 7:07 am

Post Posted July 15th, 2015, 9:18 pm

When typing in url bar it suggests currently opened tabs as well even though I have this option deselected in privacy preferences. I have selected only suggest history option. It used to know what tabs are already open and not include those in the list. Now if you visit some list of sites on one domain daily (like bunch of youtube channels) it's no longer usable feature.

I tried in two different profiles.

JayhawksRock

User avatar
 
Posts: 10433
Joined: October 24th, 2010, 8:51 am

Post Posted July 15th, 2015, 9:32 pm

Go to Options > Privacy and at the bottom uncheck 'Open Tabs'
"The trouble with quotes on the internet is you never know if they are genuine" ...Abraham Lincoln

pirst
 
Posts: 204
Joined: January 2nd, 2008, 7:07 am

Post Posted July 16th, 2015, 12:06 am

jay,

i mentioned in my post that i have only history selected

therube

User avatar
 
Posts: 20046
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted July 16th, 2015, 7:58 am

Go into about:config & verify that the setting for browser.urlbar.suggest.openpage (which is what the above should be setting) is in fact set to 'false'.

(On a lark) have TabMixPlus?

Any change in Safe Mode?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

pirst
 
Posts: 204
Joined: January 2nd, 2008, 7:07 am

Post Posted July 16th, 2015, 10:14 am

browser.urlbar.suggest.openpage is false.
same thing in safe mode.
I do have tabmixplus installed.

dfoulkes

User avatar
 
Posts: 22575
Joined: June 28th, 2008, 10:31 pm
Location: Mesquite, Nevada

Post Posted July 16th, 2015, 10:29 am

Try safe-mode as therube suggested... at least that 'might' take TMP out of the pic... I use TMP but don't have your problem... maybe it's one of the gazillion options in TMP?
As you can see she's (The CAT) always alert and on the prowl for Meoware !!

therube

User avatar
 
Posts: 20046
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted July 16th, 2015, 11:04 am

Only other thing I can think is to disable ALL Plugins, & then try Safe Mode again?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

dfoulkes

User avatar
 
Posts: 22575
Joined: June 28th, 2008, 10:31 pm
Location: Mesquite, Nevada

Post Posted July 16th, 2015, 11:17 am

pirst wrote:same thing in safe mode.

Missed that line... yeah... plugins or one of those nice bars that AV devs. like to install in a users system?
As you can see she's (The CAT) always alert and on the prowl for Meoware !!

pirst
 
Posts: 204
Joined: January 2nd, 2008, 7:07 am

Post Posted July 16th, 2015, 11:46 pm

i tried in brand new profile that doesn't have any extensions installed. I unchecked open tabs in privacy. I loaded edition.cnn.com and if type in urlbar cnn it suggests me edition.cnn.com. same in safe mode in that brand new profile.

therube

User avatar
 
Posts: 20046
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted July 17th, 2015, 7:19 am

> it suggests

Now this "suggestion", that is a "Switch to tab" (the dropdown shows the Site & "Switch to tab") type suggestion?
Because if it is not, then that's a different issue.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

pirst
 
Posts: 204
Joined: January 2nd, 2008, 7:07 am

Post Posted July 17th, 2015, 7:53 am

Same issue. Not "switch to".

dickvl

User avatar
 
Posts: 52835
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted July 17th, 2015, 4:03 pm

You can check for problems with the places.sqlite file in the Firefox profile folder.
http://kb.mozillazine.org/Bookmarks_his ... _-_Firefox

See also:
Places Maintenance: https://addons.mozilla.org/firefox/addo ... intenance/

dfoulkes

User avatar
 
Posts: 22575
Joined: June 28th, 2008, 10:31 pm
Location: Mesquite, Nevada

Post Posted July 18th, 2015, 9:21 am

pirst wrote:i tried in brand new profile that doesn't have any extensions installed. I unchecked open tabs in privacy. I loaded edition.cnn.com and if type in urlbar cnn it suggests me edition.cnn.com. same in safe mode in that brand new profile.


I'm a little confused here... if that was a new profile to test with... and you made no changes to it other than visiting that site... where does the above (in red) come into play... I just checked one of my test profile and I don't see anything about tabs in privacy....
As you can see she's (The CAT) always alert and on the prowl for Meoware !!

pirst
 
Posts: 204
Joined: January 2nd, 2008, 7:07 am

Post Posted July 18th, 2015, 1:04 pm

dfoulkes,

preferences privacy settings. the one that doesn't work as it should.

therube

User avatar
 
Posts: 20046
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted July 19th, 2015, 6:32 am

To be clear, we're talking about Switch to tab, the top shot, not the bottom?

Image


(purposely broken because it doesn''t seem to be working properly in /this/ forum?)
[img]h%20ttp://s25.postimage.org/6qeue52f3/Firefox_Switch_To_Tab.png[/img]
Last edited by therube on July 19th, 2015, 7:13 am, edited 2 times in total.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 10 guests