MozillaZine

SM 2.46 Defaut Search Engine

User Help for Seamonkey and Mozilla Suite
Bob Fam1
 
Posts: 23
Joined: October 22nd, 2016, 10:14 am

Post Posted December 26th, 2016, 8:08 pm

I just updated to SM 2.46. I lost my default Google search engine, I got a DuckDuckGo as my default search engine. I went into about:config. My browser.search.defaultenginename is Google. I tried going to the Sidebar and clicked on Google and did a search but it still is DuckDuck. I went to Edit Preferences Browser Internet Search and it says Google.

How can I reset to Google?

Thanks, Bob.

therube

User avatar
 
Posts: 16765
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted December 26th, 2016, 8:24 pm

> I tried going to the Sidebar and clicked on Google

AFAIK, that should work.
Sidebar -> Search => [the dropdown selector {not, Manage Search Engines...}] ===> Google

If that doesn't do it... at least temporarily...
Open Customize, drag the 'Search Bar' out, somewhere, & drop it somewhere.
From the Search Bar, change the search engine to Google.
Open Customize again, & drag the search bar back into it (assuming you don't actually want it around).

---

IMO...
Yep, this should be relnoted (if it is not).
Yep, ddg should not be the default.
Yep, this issue is known, but not yet fixed on our end.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Bob Fam1
 
Posts: 23
Joined: October 22nd, 2016, 10:14 am

Post Posted December 26th, 2016, 9:53 pm

Thanks. Where can I find Customize? Bob.

Update: OK. I found it by rt clicking on Search box. I cannot drag it out.

Bob Fam1
 
Posts: 23
Joined: October 22nd, 2016, 10:14 am

Post Posted December 26th, 2016, 10:07 pm

I found browser.search.order.1;DuckDuckGo.

I found browser.search.order.2;Google

Can I just swap these and make 1 Google not DuckDuck?

Bob.

therube

User avatar
 
Posts: 16765
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted December 26th, 2016, 10:08 pm

You want to drag the Search Bar out from the Customize window (somewhere into) the browser window itself, like beside Help.
After you drag it out, close the Customize window.
In the Search Bar, change to Google.
Open Customize again, drag the Search Bar from beside Help back into the Customize window, then close Customize.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Bob Fam1
 
Posts: 23
Joined: October 22nd, 2016, 10:14 am

Post Posted December 27th, 2016, 9:11 am

Thanks. That did it. How did it change in 2.46? Bob.

frg
 
Posts: 249
Joined: December 15th, 2015, 1:20 pm

Post Posted December 27th, 2016, 10:16 am

>> How did it change in 2.46?

You probably mean: why did it change?

The default search engine got removed from the Gecko backend/Firefox. It now mimics the current search engine. So if you do a search and set the current one it becomes the default one. Its an annoying bug but with the current workarounds available the ones really breaking the program got fixed first.

FRG

Bob Fam1
 
Posts: 23
Joined: October 22nd, 2016, 10:14 am

Post Posted December 27th, 2016, 10:20 am

Hi. OK. Thanks. Bob.

ChrisRN75495
 
Posts: 4
Joined: August 7th, 2014, 5:01 am

Post Posted December 30th, 2016, 8:17 am

At the very least, there should be a choice. I get the preference for the no tracking with ddg, but being used to the facility of Google usage, I personally prefer it. :)

Bac_a_sable
 
Posts: 1
Joined: January 1st, 2017, 12:35 pm

Post Posted January 1st, 2017, 12:38 pm

I saw that it was broken since 2.46.
Workaround: remove all others serach engine from prefrence list: it will use the only one remaining.

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0 SeaMonkey/2.46

Peter Creasey

User avatar
 
Posts: 389
Joined: October 26th, 2007, 2:32 pm
Location: Texas

Post Posted January 2nd, 2017, 3:17 pm

I just moved my preference to the top of the preference list and did a search with it. Thus far, it appears to be sticking.
. . . . . . . . . . Pete

Return to SeaMonkey Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests