MozillaZine

Alternative to FEBE please? SORTED

Discussion of general topics about Mozilla Firefox
madmudmob

User avatar
 
Posts: 710
Joined: August 30th, 2006, 7:34 am
Location: Somerset, UK

Post Posted January 31st, 2017, 3:52 pm

As I have an ancient pc I am keen to keep a record of my bookmarks, add-ons. and their individual settings for the inevitable move to a newer one some day .... may it be ages away yet!

I have been using FEBE with no probs until recently (two Firefox updates ago) but now it comes up as incompatible after I clean the cookies/cache and has to be reinstalled each time.

Once I have done this and set it to backup on the first of every month it then pops a reminder at me whenever I open Firefox to tell me I have missed one even though I did an extra one in the hope of pacifying it. Did try to talk to the add-ons writer but we got nowhere sadly.
So, is there an alternative please folks?
Last edited by madmudmob on February 1st, 2017, 8:32 am, edited 1 time in total.
Mud is good!

barbaz
 
Posts: 1677
Joined: October 1st, 2014, 3:25 pm

Post Posted January 31st, 2017, 5:04 pm

Sure - completely quit Firefox, then copy C:\Users\<you>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\ to an external drive.
*Always* check the changelogs BEFORE updating that important software!

madmudmob

User avatar
 
Posts: 710
Joined: August 30th, 2006, 7:34 am
Location: Somerset, UK

Post Posted February 1st, 2017, 7:52 am

Thanks .... was hoping for another add-on or program as I am techy-dim :)
Mud is good!

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 37610
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted February 1st, 2017, 8:29 am

Hi Roz,
As barbaz said....
It's really easy just to back up your Profile, manually.
Create a folder somewhere, desk top is always a good choice & stick it in there, each time.

Q?
Do you have any kind of clock that you can set alarms on?
There are heaps of free ones.
ClocX is one that I use & have set numerous alarms as reminders.
> http://www.clocx.net/
Maybe just use that & do manual back ups, occasionally.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/Intel® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-56.0.1/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.11.0.
RadioYachting.
(Always choose the "Custom" Install.)

madmudmob

User avatar
 
Posts: 710
Joined: August 30th, 2006, 7:34 am
Location: Somerset, UK

Post Posted February 1st, 2017, 8:31 am

Ah, got it ..... many thanks. Off to look at clocks :)
Mud is good!

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 37610
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted February 1st, 2017, 8:50 am

Roz,
Please..... check the posted link.
It's great & has a heap of features.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/Intel® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-56.0.1/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.11.0.
RadioYachting.
(Always choose the "Custom" Install.)

madmudmob

User avatar
 
Posts: 710
Joined: August 30th, 2006, 7:34 am
Location: Somerset, UK

Post Posted February 1st, 2017, 8:55 am

Will do :)
Mud is good!

dfoulkes

User avatar
 
Posts: 22131
Joined: June 28th, 2008, 10:31 pm
Location: Mesquite, Nevada

Post Posted February 1st, 2017, 10:03 am

I guess to add stuff here... I also use FEBE but I do not use its reminder... I use an external app for that... which I won't mentions since THE ROBOT :-" has posted a good one for you... so, I'll assume that you will continue to use FEBE ...as it runs fine here.
As you can see she's (The CAT) always alert and on the prowl for Meoware !!

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 37610
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted February 1st, 2017, 10:15 am

Just a FWIW...
I opened v50.1.0 & installed FEBE v8.9.3.1, but upon trying to open it's prefs/options to set my selections,
all I got was a warning box from FEBE at the bottom right & a lot of beeps/screeches & I could not close it down.
I had to kill Firefox v50 to shut it off.
Something about..."Cannot load data...." or similar.
Weird stuff.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/Intel® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-56.0.1/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.11.0.
RadioYachting.
(Always choose the "Custom" Install.)

dfoulkes

User avatar
 
Posts: 22131
Joined: June 28th, 2008, 10:31 pm
Location: Mesquite, Nevada

Post Posted February 1st, 2017, 10:19 am

Just a FYI .... I had to create a blank profile yesterday because I messed up my userChrome.css file so I had to restore a FEBE backup into that new profile, got this profile back to normal... but what I'm saying is that I had no issues with any of the options... plus just checked this install and the screen displayed with no issues.... don't know why yours is having an issue.... a Win10 deal? ... which would be weird.

EDIT ... BTW... same version as yours.
Last edited by dfoulkes on February 1st, 2017, 10:20 am, edited 1 time in total.
As you can see she's (The CAT) always alert and on the prowl for Meoware !!

madmudmob

User avatar
 
Posts: 710
Joined: August 30th, 2006, 7:34 am
Location: Somerset, UK

Post Posted February 1st, 2017, 10:19 am

Not just me then
Mud is good!

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 37610
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted February 1st, 2017, 10:25 am

Hi df,
Just to "refresh your old 'n' apparently (getting worse), failing memory",
I mentioned this before.....
Do not take my UA as gospel.
I do not run WIN 10....It's just sitting there in one of my other drives.
I set it to dual boot, but I've never actually fired it up yet.
:)

&, No Roz.
It's not just you.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/Intel® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-56.0.1/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.11.0.
RadioYachting.
(Always choose the "Custom" Install.)

madmudmob

User avatar
 
Posts: 710
Joined: August 30th, 2006, 7:34 am
Location: Somerset, UK

Post Posted February 1st, 2017, 10:37 am

I just used this page to go back one and so far the very naughty FEBE is behaving .... http://softwarebychuck.com/febe/febe.html#latest
Mud is good!

dfoulkes

User avatar
 
Posts: 22131
Joined: June 28th, 2008, 10:31 pm
Location: Mesquite, Nevada

Post Posted February 1st, 2017, 10:58 am

LIMPET235 wrote:Hi df,
Just to "refresh your old 'n' apparently (getting worse), failing memory",
I mentioned this before.....
Do not take my UA as gospel.
I do not run WIN 10....It's just sitting there in one of my other drives.
I set it to dual boot, but I've never actually fired it up yet.
:)

&, No Roz.
It's not just you.

You picking on me? :-" Yeah, I now remember that you have mentioned that before... but with all of the 'mentioning' of all the various 'things' around here... I'm sure that I'll continue to file it away into my 'round file'... take care over there, down there ... or wherever you are... time for bed?
As you can see she's (The CAT) always alert and on the prowl for Meoware !!

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 37610
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted February 1st, 2017, 10:58 am

Nope.
Had exactly the same error with version 8.9.2 & Firefox v50.
Used the Task Manager to kill Firefox.
I'll stick with manual back ups when necessary.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/Intel® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-56.0.1/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.11.0.
RadioYachting.
(Always choose the "Custom" Install.)

Return to Firefox General


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests