MozillaZine

Email won't download to SeaMonkey

User Help for Seamonkey and Mozilla Suite
law452
 
Posts: 1
Joined: May 18th, 2017, 9:48 pm

Post Posted May 18th, 2017, 10:06 pm

I'm using W7-pro. Version 2.46 of SeaMonkey. This appears to have started after all the updating for the malware attack but can't be sure. When I attempt to download my email to SeaMonkey, I press the GET MSGS. I get the message "Host contacted, sending login information" Hangs for several minutes, then the message just drops off. No error message. No any messages. But no email either. Email is att.net which is (unfortunately) now a Yahoo email.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 117997
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted May 20th, 2017, 11:49 am

What security software are you running on that machine?

Tumbleweed73
New Member
 
Posts: 1
Joined: May 24th, 2017, 12:55 pm

Post Posted May 24th, 2017, 2:29 pm

I'm having the same problem. I'm using W7-pro latest updated version. This appeared on May 5th and nothing I've done seems to work.
I've been using SeaMonkey and the Mail & Newsgroup part for many years. It is solely used to offload my Yahoo email to my desktop.
When I click on "Get Msgs" a message pops up at the bottom "Host contacted, sending login information" which is then followed by a line that
says: "Downloading messages 1 to 445" which hangs there for several minutes and clears with nothing downloaded.

Looking through my Control Panel history of software installs I see that I installed "Private Internet Access (PIA)" on May 5th. I've tried exiting the PIA and that did not fix the problem. I've gone to the Network and Sharing Center / Change Adapter Settings and disabled Local Area Connection 2 (TAP-Windows Adapter V9) {{ which is used by PIA}} and still the Get Msgs does the same as stated above....no help.
No error messages nor is there any message saying why noting happened within the Mail & Newsgroup application.
Email is at yahoo.com.

caran
 
Posts: 6
Joined: May 29th, 2017, 5:33 am

Post Posted May 29th, 2017, 5:53 am

I have the same problem.

I'm using Seamonkey 2.46 and hmailserver 5.56 at win10
I got the message, that mail (1 of ...) would be downloaded, this tooks about a minute, then nothing happens...
the Version 2.46 has been installed at 24.Dec 2016 - Nothing changed in between

I have reinstalled Seamonkey 2.46 - nothing changed
I have upgraded hmailserver - nothing changed
when i use Win10-Mail all mails will be downloaded

There is a log from my mailserver:

"TCPIP" 3968 "2017-05-29 14:39:22.314" "TCP - nn.nn.nn.nn connected to 192.168.0.199:110."
"DEBUG" 3968 "2017-05-29 14:39:22.314" "TCP connection started for session 63"
"POP3D" 3968 63 "2017-05-29 14:39:22.314" "nn.nn.nn.nn" "SENT: +OK POP3"
"POP3D" 5268 63 "2017-05-29 14:39:22.376" "nn.nn.nn.nn" "RECEIVED: CAPA"
"POP3D" 5268 63 "2017-05-29 14:39:22.376" "nn.nn.nn.nn" "SENT: +OK CAPA list follows[nl]USER[nl]UIDL[nl]TOP[nl]."
"POP3D" 3136 63 "2017-05-29 14:39:22.454" "nn.nn.nn.nn" "RECEIVED: USER someone@domian.at"
"POP3D" 3136 63 "2017-05-29 14:39:22.454" "nn.nn.nn.nn" "SENT: +OK Send your password"
"POP3D" 3968 63 "2017-05-29 14:39:22.516" "nn.nn.nn.nn" "RECEIVED: PASS ***"
"POP3D" 3968 63 "2017-05-29 14:39:22.532" "nn.nn.nn.nn" "SENT: +OK Mailbox locked and ready"
"POP3D" 5268 63 "2017-05-29 14:39:22.594" "nn.nn.nn.nn" "RECEIVED: STAT"
"POP3D" 5268 63 "2017-05-29 14:39:22.594" "nn.nn.nn.nn" "SENT: +OK 3 66451"
"POP3D" 3968 63 "2017-05-29 14:39:22.657" "nn.nn.nn.nn" "RECEIVED: LIST"
"POP3D" 3968 63 "2017-05-29 14:39:22.657" "nn.nn.nn.nn" "SENT: +OK 3 messages (66451 octets)"
"POP3D" 3968 63 "2017-05-29 14:39:22.657" "nn.nn.nn.nn" "SENT: 1 1760[nl]2 3566[nl]3 61125[nl]."
"POP3D" 3136 63 "2017-05-29 14:39:22.844" "nn.nn.nn.nn" "RECEIVED: UIDL"
"POP3D" 3136 63 "2017-05-29 14:39:22.844" "nn.nn.nn.nn" "SENT: +OK 3 messages (66451 octets)[nl]1 14745[nl]2 14746[nl]3 14747[nl]."
"POP3D" 3968 63 "2017-05-29 14:39:22.906" "nn.nn.nn.nn" "RECEIVED: LIST 1"
"POP3D" 3968 63 "2017-05-29 14:39:22.922" "nn.nn.nn.nn" "SENT: +OK 1 1760"
"POP3D" 5268 63 "2017-05-29 14:39:22.984" "nn.nn.nn.nn" "RECEIVED: RETR 1"
"POP3D" 5268 63 "2017-05-29 14:39:22.984" "nn.nn.nn.nn" "SENT: ."
"DEBUG" 3136 "2017-05-29 14:39:53.155" "The read operation failed. Bytes transferred: 0 Remote IP: nn.nn.nn.nn, Session: 63, Code: 2, Message: End of file"
"DEBUG" 3136 "2017-05-29 14:39:53.155" "Ending session 63"


{
"application": {
"name": "SeaMonkey",
"osVersion": "Windows_NT 10.0",
"version": "2.46",
"buildID": "20161213183751",
"userAgent": "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0 SeaMonkey/2.46",
"safeMode": false,
"updateChannel": "release",
"supportURL": "http://www.seamonkey-project.org/doc/",
"numTotalWindows": 1,
"numRemoteWindows": 0,
"remoteAutoStart": false,
"autoStartStatus": 2
-------------------------
Last edited by DanRaisch on May 29th, 2017, 12:06 pm, edited 1 time in total.
Reason: Balance of inspector report truncated as unnecessary.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 117997
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted May 29th, 2017, 12:05 pm

Log onto that account using a browser and delete the oldest message not yet downloaded to SeaMonkey. Sometimes a message with a malformed header can block its own receipt and that of the messages following it on the server.

caran
 
Posts: 6
Joined: May 29th, 2017, 5:33 am

Post Posted May 30th, 2017, 1:47 am

I just deletet the complete inbox on the mailserver - seamonkey regognize there are 0 Mail - OK
Then i send a test-mail with test5 in the header and test5 in the body - same problem!

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 117997
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted May 30th, 2017, 5:02 am

Did you use the browser element of SeaMonkey to access the server inbox or some other program?
What security software are you running on the system?

caran
 
Posts: 6
Joined: May 29th, 2017, 5:33 am

Post Posted May 30th, 2017, 5:04 am

Now i've installed Thunderbird, just for testing. Same Problem.

Windows Mail can download the headers, but there is a problem by downloading the body.

I just tryed this with TB and SM - Same situation - Header are here, body wont come down


Now i testet my mail server with my Android-phone and gmail - i can see header and body
Also i send a mail with TB via my server to gmail - this is OK - i see header and body


I really dont know what to do now.... :(

caran
 
Posts: 6
Joined: May 29th, 2017, 5:33 am

Post Posted May 30th, 2017, 6:22 am

DanRaisch wrote:Did you use the browser element of SeaMonkey to access the server inbox or some other program?
What security software are you running on the system?


i used the hms-interface and also deleted all files manually
i'm using AVIRA internet suite

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 117997
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted May 30th, 2017, 9:53 am

What I should have asked was, can you access the account's web mail page using the browser element of SeaMonkey?

caran
 
Posts: 6
Joined: May 29th, 2017, 5:33 am

Post Posted May 30th, 2017, 11:44 pm

Sorry, i'd don't understand. Its my own mail server and i don't have web mail with this.

As i described, i forward all mails to gmx automatically and there is no problem with the body.

caran
 
Posts: 6
Joined: May 29th, 2017, 5:33 am

Post Posted May 31st, 2017, 12:22 am

I don't understand how, but now it works.

I've deleted yesterday all mails directly in server and it dosent work.
Today i deactivatet AV and startet over. All mails ar downloaded now in TB
Then i activatet AV and started over again. Now it works with SM too.

I understand, that AV was the problem, but not why it doesnt work as all files are deleted?
Nevertheless, it works now! Many Thanks for help!

tayser
 
Posts: 1
Joined: June 6th, 2017, 11:42 am

Post Posted June 6th, 2017, 11:56 am

Hello,

I too am not able to retrieve my emails from my account on Cox Cable. I was to last night without any problems but not I get the same response as noted above in the thread here when clicking 'Get Msgs'. It logins in says retrieve but doesn't do a thing. The message disappears and it just sits there.

I read the last post but do not know what 'AV' is such in order to see it works for me. I have deleted all emails on my Cox sever but still doesn't work. I went through Google Chrome browser to log into Cox email server to delete the emails.

On my PC I have Windows 7 Home Premium using SeaMonkey 2.46 to retrieve my emails off the Cox email servers.

Thank you in advance for you help.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 117997
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted June 6th, 2017, 2:28 pm

"AV" stands for anti-virus.

Return to SeaMonkey Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests