MozillaZine

The Official 20170807 builds are out

Discussion about official Mozilla Firefox builds
The Tinsmith
 
Posts: 687
Joined: December 24th, 2011, 10:29 am

Post Posted August 6th, 2017, 12:26 pm

WildcatRay wrote:What many of us are waiting for are those add-ons that can be, are, in fact, converted to WebExtensions.



As I understand it there has been a very long time for this.

There are some that can not be "updated" because what they did/do can no longer be done. And there are others that can only do "some of the stuff" that they used to do. And there are others that the developer has abandoned. And there are some that can be, and have been, converted to Web-Ex. uBlock Origin for an example.

My guess, and it just what it is, is you have not seen any activity yet? You won't see much later.

Sorry about that.

The Tinsmith
 
Posts: 687
Joined: December 24th, 2011, 10:29 am

Post Posted August 6th, 2017, 12:35 pm

I've problem with essentials options from extensions, for example forcing external links to open in new tab in foreground, possible only with TMP, now it is death also....


Do you mean you want to open a link in Firefox from Firefox in a new tab with focus. I think Firefox does that "built-in". Cheek in 'settings'.

Xetmes

User avatar
 
Posts: 631
Joined: December 7th, 2011, 8:54 am
Location: Poland/Germany

Post Posted August 6th, 2017, 12:48 pm

The Tinsmith wrote:
Cheek in 'settings'.

Nope, option in Firefox is very simple, I've set in TMP options to open new tabs only for external links, from search bar, this is bit more complicated. For example links from same domain opens in same tab. ;)

The Tinsmith
 
Posts: 687
Joined: December 24th, 2011, 10:29 am

Post Posted August 6th, 2017, 1:03 pm

Xetmes wrote:
The Tinsmith wrote:
Cheek in 'settings'.

Nope, option in Firefox is very simple, I've set in TMP options to open new tabs only for external links, from search bar, this is bit more complicated. For example links from same domain opens in same tab. ;)



Hmm.. I understand now but did not understand before. Sadly, IIUC you are of-of-luck with TMP.

streetwolf

User avatar
 
Posts: 2119
Joined: August 21st, 2011, 8:07 am
Location: NJ (USA)

Post Posted August 6th, 2017, 1:16 pm

Unless Mozilla has change of heart and starts to support legacy add-ons (0% chance) get on board the Webextensions bus now. I had lots of legacy add-ons and decided months ago to use only WE add-ons. Sure I missed some of them right off the bat but after awhile I found replacements for the ones I considered crucial and learned to live without the others. I've worked with some developers who converted over to WE and they all agree that it's not nearly as powerful as the legacy method. I can't tell you how many devs would tell me that this or that was possible using WE but then after looking at the APIs and whatnot discovered a way to do it. Devs are under a learning curve. Some devs have spent years on their add-ons and instead of trying to find methods to make it work under WE, which could be a total rewrite, don't want to do it all over again.

My experience with We's might not be typical, your mileage might vary.
Intel Core i7-8700K CPU @ 5GHz | Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7 | Corsair 1000W PSU | Corsair H115i v2 CPU Cooler | Corsair 64GB RAM | EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING 11GB | DUAL ASUS PA249Q IPS 24" LCDs | 2-512GB Samsung 960 PRO M.2 | 2TB Seagate | Windows 10 Pro x64 | FIOS 1Gb Internet

The Tinsmith
 
Posts: 687
Joined: December 24th, 2011, 10:29 am

Post Posted August 6th, 2017, 1:32 pm

My experience with We's might not be typical, your mileage might vary.


My experience was similar.

I never used a large number of extensions anyway and when Web-Ex was announced I looked for 'replacements' Some did. Some did not. I found that some I needed to learn to not have and some I wondered just why I had them in the first place.

What I find confusing is the number of users, that are using the "Nightly" builds, who are surprised when the 'poo' hit the fan with FF 57.

Frank Lion

User avatar
 
Posts: 19420
Joined: April 23rd, 2004, 6:59 pm
Location: ... The Exorcist....United Kingdom

Post Posted August 6th, 2017, 1:42 pm

streetwolf wrote:Devs are under a learning curve. Some devs have spent years on their add-ons and instead of trying to find methods to make it work under WE, which could be a total rewrite, don't want to do it all over again.

viewtopic.php?p=14722346&sid=19257fbfa868a43dd118e715188c42ba#p14722346

Mozilla shills attempt to portray Firefox extension devs as lazy devils too idle to take on board what is on offer (and so make it seem like their fault when the stuff vanishes) What the shills are not telling you, despite mentioning the term 'APIs' over and over and over again, is this - those APIs do not exist yet, even in a test form. Even then, Mozilla are also already committed to the same 'don't touch our UI' policy, as Google Chrome and so you'll end up with this for Firefox - https://chrome.google.com/webstore/category/extensions
Metal Lion latest SeaMonkey & Thunderbird Themes - Sea Monkey and Silver Sea Monkey
"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing." - Edmund Burke (attrib.)

Virtual_ManPL

User avatar
 
Posts: 1910
Joined: July 24th, 2008, 5:52 am

Post Posted August 6th, 2017, 1:48 pm

Frank Lion wrote:[...]as Google Chrome and so you'll end up with this for Firefox - https://chrome.google.com/webstore/category/extensions
Meanwhile at Chrome Web Store there is too much POO, literally... :vamp:
Thankfully by editor pick, we can finally clean all this mess with toilet paper
Image :banana: \:D/ :monkey:
Virtualfox persona

Are you ready for deprecation of XUL & XBL & XPCOM extensions? Not?! Try Firefox ESR

Edds

User avatar
 
Posts: 321
Joined: July 21st, 2010, 1:13 pm
Location: SVK

Post Posted August 6th, 2017, 1:59 pm

Lurtz wrote:Changing tab position by dragging tabs on the tab strip is broken for me. Is there already a ticket for this?

I can confirm this. Don't know about a ticket.
PC: CPU: Core i7 6700K@4.6Ghz, MB: MSI Z270 GAMING M7, VGA: MSI GTX 1080 GAMING X, RAM: 16GB DDR4 Corsair, SSD: Samsung 850 EVO 500GB, OS: W10 x64
NB: CPU: Core i3 4030U@1.9Ghz, VGA: Intel HD4400, RAM: 4GB DDR3, SSHD: Seagate 500GB, OS: W10 x64 Phone: LG G4 Android 6.0

GHM113

User avatar
 
Posts: 664
Joined: December 16th, 2015, 3:59 am
Location: Moscow, Russia

Post Posted August 6th, 2017, 2:09 pm

Is this a new feature? :-k
Image
I am an idiot. Sorry for my poor English. Current list of config tweaks: https://pastebin.com/1dCT4Cvp

Virtual_ManPL

User avatar
 
Posts: 1910
Joined: July 24th, 2008, 5:52 am

Post Posted August 6th, 2017, 2:11 pm

Virtualfox persona

Are you ready for deprecation of XUL & XBL & XPCOM extensions? Not?! Try Firefox ESR

Grantius

User avatar
 
Posts: 1531
Joined: June 28th, 2011, 4:14 pm

Post Posted August 6th, 2017, 6:12 pm

Anyone noticed new tabs just load an "undefined" page in the child page? It doesn't load about:blank anymore
Micro gaming box: AMD A10-7800 APU, 8gb RAM M350 ITX case (size of a book), Windows 10/Ubuntu
Tablet/Laptop: Asus Transformer T100, Intel Atom 2GB RAM, Windows 10 x86
Mobile:Xiaomi Redmi Note 3 Pro

malliz
Folder@Home

User avatar
 
Posts: 43241
Joined: December 7th, 2002, 4:34 am
Location: Australia

Post Posted August 6th, 2017, 8:31 pm

New tab gives me a search bar and Top Sites
What sort of man would put a known criminal in charge of a major branch of government? Apart from, say, the average voter.
"Terry Pratchett"

Grantius

User avatar
 
Posts: 1531
Joined: June 28th, 2011, 4:14 pm

Post Posted August 6th, 2017, 9:15 pm

malliz wrote:New tab gives me a search bar and Top Sites


IF you change it to blank tab in the top right, what does it change your new tab open to?
Micro gaming box: AMD A10-7800 APU, 8gb RAM M350 ITX case (size of a book), Windows 10/Ubuntu
Tablet/Laptop: Asus Transformer T100, Intel Atom 2GB RAM, Windows 10 x86
Mobile:Xiaomi Redmi Note 3 Pro

JayhawksRock

User avatar
 
Posts: 10429
Joined: October 24th, 2010, 8:51 am

Post Posted August 6th, 2017, 9:39 pm

Also, if using CTR, the setting in Tabs page one has a New Tab setting that might work for you... It does for me on 52 using XP
"The trouble with quotes on the internet is you never know if they are genuine" ...Abraham Lincoln

Return to Firefox Builds


Who is online

Users browsing this forum: Josa and 3 guests