MozillaZine

Drop-down menus show mangled text

Discussion of bugs in Seamonkey
DavideBaldini
 
Posts: 3
Joined: May 5th, 2015, 7:50 pm

Post Posted September 2nd, 2017, 9:55 am

Some drop-down menus from Seamonkey interface show mangled text.
Seamonkey has just been installed, it has no addons except the Italian spellcheck dictionary.
I altered no settings except those exposed by the "Preferences" menu.
Screenshots taken after restart in safe mode.

Image
Image


Application Basics
------------------

Name: SeaMonkey
Version: 2.48
Build ID: 20170706221455
Update Channel: release
User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0 SeaMonkey/2.48
OS: Linux 3.11.1-SDcard-5620z
Multiprocess Windows: 0/1 (Disabled)
Safe Mode: true

Crash Reports for the Last 3 Days
---------------------------------

All Crash Reports

Extensions
----------

Graphics
--------

Features
Compositing: Basic
Asynchronous Pan/Zoom: none
WebGL Renderer: WebGL is currently disabled.
WebGL2 Renderer: WebGL is currently disabled.
Hardware H264 Decoding: No
Audio Backend: pulse
GPU #1
Active: Yes
Description: VMware, Inc. -- Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 0x209)
Vendor ID: VMware, Inc.
Device ID: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 0x209)
Driver Version: 2.1 Mesa 8.0.5

Diagnostics
AzureCanvasAccelerated: 0
AzureCanvasBackend: skia
AzureContentBackend: skia
AzureFallbackCanvasBackend: none
CairoUseXRender: 0
Decision Log
HW_COMPOSITING:
blocked by default: Acceleration blocked by platform
blocked by runtime: Acceleration blocked by safe-mode
OPENGL_COMPOSITING:
unavailable by default: Hardware compositing is disabled




Important Modified Preferences
------------------------------

accessibility.typeaheadfind.enablesound: false
accessibility.typeaheadfind.linksonly: false
browser.cache.disk.capacity: 51200
browser.cache.disk.filesystem_reported: 1
browser.cache.disk.smart_size.enabled: false
browser.cache.disk.smart_size.first_run: false
browser.cache.disk.smart_size.use_old_max: false
browser.download.useDownloadDir: true
browser.fixup.alternate.enabled: false
browser.places.smartBookmarksVersion: 4
browser.startup.homepage: https://www.google.com
browser.startup.homepage_override.mstone: rv:51.0
browser.tabs.autoHide: false
browser.tabs.loadGroup: 0
browser.urlbar.autoFill: true
dom.event.contextmenu.enabled: false
extensions.lastAppVersion: 2.48
font.minimum-size.x-western: 13
media.gmp.storage.version.observed: 1
network.cookie.prefsMigrated: true
places.history.expiration.transient_current_max_pages: 122334
plugin.importedState: true
privacy.popups.remove_blacklist: false
services.sync.declinedEngines:

Important Locked Preferences
----------------------------

Places Database
---------------

JavaScript
----------

Incremental GC: true

Accessibility
-------------

Activated: false
Prevent Accessibility: 0

Library Versions
----------------

NSPR
Expected minimum version: 4.13.1
Version in use: 4.13.1

NSS
Expected minimum version: 3.28.1
Version in use: 3.28.1

NSSSMIME
Expected minimum version: 3.28.1
Version in use: 3.28.1

NSSSSL
Expected minimum version: 3.28.1
Version in use: 3.28.1

NSSUTIL
Expected minimum version: 3.28.1
Version in use: 3.28.1

Experimental Features
---------------------

Sandbox
-------

Seccomp-BPF (System Call Filtering): true
Seccomp Thread Synchronization: false
User Namespaces: false
Media Plugin Sandboxing: true

therube

User avatar
 
Posts: 18023
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted September 3rd, 2017, 8:21 am

Any change if you restart in Safe Mode?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

barbaz
 
Posts: 1680
Joined: October 1st, 2014, 3:25 pm

Post Posted September 3rd, 2017, 9:54 am

DavideBaldini wrote:Screenshots taken after restart in safe mode.

[...]
Safe Mode: true
*Always* check the changelogs BEFORE updating that important software!

therube

User avatar
 
Posts: 18023
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted September 4th, 2017, 4:15 am

Then as a test, create a new, clean Profile & see if the issue persists there.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

DavideBaldini
 
Posts: 3
Joined: May 5th, 2015, 7:50 pm

Post Posted September 4th, 2017, 4:32 am

Creating a new profile didn't work; With Seamonkey closed, I did:

Code: Select all
mv .mozilla/seamonkey/ .mozilla/seamonkey_original


then started Seamonkey, but the problem persists. I suspect this is a bug in GTK.

DoYouWantKarate
 
Posts: 20
Joined: March 24th, 2005, 9:24 am

Post Posted November 12th, 2017, 5:59 pm

I'm seeing roughly similar behavior in SM 2.48 (latest from Ubuntuzilla) under XFCE (Debian 9.2 amd64) however it is not the same menus: My link context menu is fine and so is Tools, however my Help and File menus are both displaying the issue, as is my "Save as..." dialog box:

Image

Resizing the dialog box "fixes" it.

therube

User avatar
 
Posts: 18023
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted November 13th, 2017, 5:12 am

Does the same happen with SeaMonkey 2.49.1?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

frg
 
Posts: 450
Joined: December 15th, 2015, 1:20 pm

Post Posted November 13th, 2017, 10:50 am

I have seen this happen with bad OS themes and bad graphics drivers under Linux. According to about:support hw acceleration is already blocked so I would check the OS theme.

Return to SeaMonkey Bugs


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest