MozillaZine

The first official 20170909 builds are out

Discussion about official Mozilla Firefox builds
WaltS48

User avatar
 
Posts: 3449
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted September 9th, 2017, 5:38 am

20170909 Linux Nightly is out. A 50.1 MB update for me.

BuildID: 20170909100226
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

Virtual_ManPL

User avatar
 
Posts: 1910
Joined: July 24th, 2008, 5:52 am

Post Posted September 9th, 2017, 5:39 am

Virtualfox persona

Are you ready for deprecation of XUL & XBL & XPCOM extensions? Not?! Try Firefox ESR

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2575
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted September 9th, 2017, 6:51 am

Deja vu

Edds

User avatar
 
Posts: 321
Joined: July 21st, 2010, 1:13 pm
Location: SVK

Post Posted September 9th, 2017, 8:18 am

Is there anything I can do to bypass Error code: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP when opening a web page ? Looks like Firefox removed support for something.
PC: CPU: Core i7 6700K@4.6Ghz, MB: MSI Z270 GAMING M7, VGA: MSI GTX 1080 GAMING X, RAM: 16GB DDR4 Corsair, SSD: Samsung 850 EVO 500GB, OS: W10 x64
NB: CPU: Core i3 4030U@1.9Ghz, VGA: Intel HD4400, RAM: 4GB DDR3, SSHD: Seagate 500GB, OS: W10 x64 Phone: LG G4 Android 6.0

johnp_
 
Posts: 119
Joined: March 7th, 2011, 11:22 am

Post Posted September 9th, 2017, 8:26 am

@Edds: Nightly recently disabled 3DES support. You can still enable it via `security.ssl3.rsa_des_ede3_sha`, but it will be removed completely sooner or later. Check the site at ssllabs to see which ciphers the web page offers.
You can contact the server administrator directly or report the issue to Mozilla like it has been done for other pages (filed under Tech Evangelism) so they may be able to reach out / use their contacts.

Edds

User avatar
 
Posts: 321
Joined: July 21st, 2010, 1:13 pm
Location: SVK

Post Posted September 9th, 2017, 8:47 am

Thanks!
PC: CPU: Core i7 6700K@4.6Ghz, MB: MSI Z270 GAMING M7, VGA: MSI GTX 1080 GAMING X, RAM: 16GB DDR4 Corsair, SSD: Samsung 850 EVO 500GB, OS: W10 x64
NB: CPU: Core i3 4030U@1.9Ghz, VGA: Intel HD4400, RAM: 4GB DDR3, SSHD: Seagate 500GB, OS: W10 x64 Phone: LG G4 Android 6.0

squall_leonhart

User avatar
 
Posts: 884
Joined: March 17th, 2008, 5:32 am
Location: Australia

Post Posted September 9th, 2017, 1:36 pm

installed 32bit Firefox Developer edition from https://download-installer.cdn.mozilla. ... 56.0b8.exe

got auto-updated to beta 9 64bit.

O.o

SLK350

User avatar
 
Posts: 109
Joined: July 21st, 2011, 3:19 am

Post Posted September 9th, 2017, 2:38 pm

Something weird is going on with my bookmarks toolbar. Just noticed that when it's full of bookmarks it becomes taller. If I remove a bookmark and not using the entire width it's more narrow. If you know what I mean.
Fractal Design Define R5 Blackout * Intel Core i7 7700K @ 4,8 GHz * Asus Maximus IX Formula * G.SKILL DDR4 4x8GB PC4000 CL18 Trident Z * Samsung 960 Pro 512GB * Benq BL3201PT * ASUS GeForce GTX 1080 TI ROG Strix * Creative Soundblaster X7 * Windows 10 Pro x64 build 16251

Peja Stija

User avatar
 
Posts: 560
Joined: June 4th, 2008, 8:46 am
Location: Belgium (proud producer of waffles)

Post Posted September 9th, 2017, 2:43 pm

EDIT:Can be related to bug 1389496 (Slow getHost method in Page Zoom WE) but in this particular case I could refine it to the web-extension Tampermonkey.

@Alice, I remember posting about this problem and you filing a bug for it some weeks/months? ago, I don't recall the bug number, but it seems the bug is still present.

STR:

EDIT:- Have the web-extension Tampermonkey installed.
- Visit a site, for example http://www.majorgeeks.com/.
- Highlight a bunch of stuff, and rightclick View Selection Source
- After the view-source tab opens, observe a complete browser lock up (no single link/tab loads, clicking web-extension icons keeps them from showing their popup content, after closing the browser it asks for crash reports to be sent).
Last edited by Peja Stija on September 9th, 2017, 3:22 pm, edited 3 times in total.

GHM113

User avatar
 
Posts: 672
Joined: December 16th, 2015, 3:59 am
Location: Moscow, Russia

Post Posted September 9th, 2017, 2:47 pm

I am an idiot. Sorry for my poor English. Current list of config tweaks: https://pastebin.com/1dCT4Cvp

Peja Stija

User avatar
 
Posts: 560
Joined: June 4th, 2008, 8:46 am
Location: Belgium (proud producer of waffles)

Post Posted September 9th, 2017, 2:59 pm

GHM113 wrote:https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1389496
?

Thanks ! Could be related, but I had Zoom Page WE disabled, I could spot the problematic extension in this case, it was Tampermonkey.

bjherbison
 
Posts: 706
Joined: October 6th, 2003, 5:40 am
Location: Bolton, MA, US

Post Posted September 9th, 2017, 4:07 pm

On some pages actions on the page don't seem to be able to perform page actions or follow links until after the page is fully loaded. This has been happening for a couple of days but it's only annoying and I've been to busy to track it down.

Is anyone else seeing this? Is this reported?

WaltS48

User avatar
 
Posts: 3449
Joined: May 7th, 2010, 9:38 am
Location: Pennsylvania, USA

Post Posted September 9th, 2017, 5:07 pm

Another 50.1 MB update for Linux Nightly.

BuildID: 20170909220406
Linux Desktop - AMD Athlon(tm) II X3 455 3.3GHz | 8.0GB RAM | GeForce GT 630
Windows Notebook - AMD A8 7410 2.2GHz | 6.0GB RAM | AMD Radeon R5

flaneurb
 
Posts: 587
Joined: December 10th, 2011, 3:50 am

Post Posted September 9th, 2017, 6:45 pm

Omega X wrote:That new Highlights feature feels creepy. I need to find a technical explanation.

For now,
Code: Select all
browser.newtabpage.activity-stream.showTopSites;false
seems to work.

bjherbison
 
Posts: 706
Joined: October 6th, 2003, 5:40 am
Location: Bolton, MA, US

Post Posted September 9th, 2017, 6:56 pm

flaneurb wrote:
Omega X wrote:That new Highlights feature feels creepy. I need to find a technical explanation.

For now,
Code: Select all
browser.newtabpage.activity-stream.showTopSites;false
seems to work.
Clicking the gear in the upper right and unchecking Highlights would seem to be a simpler and more reliable approach.

Return to Firefox Builds


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests