MozillaZine

No autofill form option?

User Help for Mozilla Firefox
fred8615
 
Posts: 8
Joined: July 22nd, 2013, 12:29 pm
Location: Sorrento, LA

Post Posted September 29th, 2017, 12:48 pm

I downloaded the U.S English 64 bit version yesterday. It was a clean install as I was using Vivaldi before then. But I have no Autofill option in Privacy & Security, like it's supposed to be. I checked in about:config and found this:

extensions.formautofill.available type: string value: staged-rollout

Neither the Release Notes, Support pages, or any of the web sites talking about 56 mention anything about autofill form being a staged rollout, just that it's only available in the U.S., which I'm in. Anybody else have it missing, or is it just me? And any suggestions?

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 117786
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted September 29th, 2017, 1:59 pm

extensions.formautofill.available type: string value: staged-rollout

Note that that config setting name starts with "extension" which indicates that it is not a standard part of Firefox but added to the program by installing an extension. Not sure what you mean about a "staged rollout". Have you installed the extension AutoFill Forms.

fred8615
 
Posts: 8
Joined: July 22nd, 2013, 12:29 pm
Location: Sorrento, LA

Post Posted September 29th, 2017, 2:17 pm

No, what I'm actually talking about is what's on this page:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/au ... ress-forms

You're not supposed to need an extension, it's builtin now. But I don't have it.

I thought the config setting I posted was related to it.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 117786
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted September 29th, 2017, 4:27 pm

I think it is there. Have you tried populating a form to see what happens?
Unless something has been changed, that "extension" at the beginning means that it is not related to the built in functionality.

malliz
Folder@Home

User avatar
 
Posts: 43263
Joined: December 7th, 2002, 4:34 am
Location: Australia

Post Posted September 29th, 2017, 4:33 pm

Only just hit the nightly builds as far as I am aware
What sort of man would put a known criminal in charge of a major branch of government? Apart from, say, the average voter.
"Terry Pratchett"

James
Moderator

User avatar
 
Posts: 27090
Joined: June 18th, 2003, 3:07 pm
Location: Made in Canada

Post Posted September 29th, 2017, 4:39 pm

The extensions.formautofill.available in Fx 56.0 replaces extensions.formautofill.experimental which is deprecated.

Bug 1385201 - [Form Autofill] Rename "extensions.formautofill.experimental"

costark
 
Posts: 245
Joined: July 14th, 2004, 5:03 am

Post Posted September 30th, 2017, 4:50 am

malliz wrote:Only just hit the nightly builds as far as I am aware

James wrote:The extensions.formautofill.available -- in Fx 56.0 -- replaces extensions.formautofill.experimental which is deprecated.

My About:config Value is "Staged-Rollout" and Clking it changes nothing.
So it will be Added in near future Updates?
Firefox 57(64) - Win 7-64 Hm Prem - i5 8G - ESET EIS - MBAM Prem 3 - SuperAS Pro - Macrium Reflect 7 - Diskeeper Pro 15- EPIM Mail - Secunia PSI 3 - NO Java or Flash

dalef
 
Posts: 41
Joined: March 18th, 2003, 10:18 am
Location: NJ, USA

Post Posted September 30th, 2017, 10:24 am

I am just confirming that I have the same issue with Firefox 56.0 not having the "Autofill addresses" capability as stated on https://support.mozilla.org/en-US/kb/au ... ress-forms . This issue has occurred on two separate computers without the Firefox accounts being linked.

LibertyGuy62
New Member
 
Posts: 1
Joined: October 14th, 2017, 12:11 pm

Post Posted October 14th, 2017, 12:16 pm

I'm having the same issue. I tried toggling dom.forms.autocomplete.formautofill but it just resets itself back to false.

fred8615
 
Posts: 8
Joined: July 22nd, 2013, 12:29 pm
Location: Sorrento, LA

Post Posted October 31st, 2017, 9:09 am

dalef wrote:I am just confirming that I have the same issue with Firefox 56.0 not having the "Autofill addresses" capability as stated on https://support.mozilla.org/en-US/kb/au ... ress-forms . This issue has occurred on two separate computers without the Firefox accounts being linked.

I noticed today they added a box at the top of the link saying "This new feature will be rolled out gradually over time, so not all users will see it." So it is a staged rollout, and we just haven't gotten it yet. Maybe in 57?

Alice

User avatar
 
Posts: 2625
Joined: April 23rd, 2003, 11:47 am

Post Posted November 8th, 2017, 5:42 am

fred8615 wrote:
dalef wrote:I am just confirming that I have the same issue with Firefox 56.0 not having the "Autofill addresses" capability as stated on https://support.mozilla.org/en-US/kb/au ... ress-forms . This issue has occurred on two separate computers without the Firefox accounts being linked.

I noticed today they added a box at the top of the link saying "This new feature will be rolled out gradually over time, so not all users will see it." So it is a staged rollout, and we just haven't gotten it yet. Maybe in 57?


I asked in the related bug report, https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1380942 and the reply was,
Address Autofill is still under the gradual rollout stage and will proceed on Fx57, so users might not see the feature on day 1 even their Firefox updates to 57.0.
Alice Wyman

fred8615
 
Posts: 8
Joined: July 22nd, 2013, 12:29 pm
Location: Sorrento, LA

Post Posted November 15th, 2017, 3:31 pm

Using 57 now and still no autofill forms option. Guess I still gotta wait. :(

Alice

User avatar
 
Posts: 2625
Joined: April 23rd, 2003, 11:47 am

Post Posted November 16th, 2017, 4:36 pm

See https://wiki.mozilla.org/Firefox/Features/Form_Autofill#Feature_Availability

Modifying the extensions.formautofill.available preference value from staged-rollout to on and then restarting Firefox will enable the feature.
Alice Wyman

fred8615
 
Posts: 8
Joined: July 22nd, 2013, 12:29 pm
Location: Sorrento, LA

Post Posted November 20th, 2017, 4:56 pm

Alice wrote:See https://wiki.mozilla.org/Firefox/Features/Form_Autofill#Feature_Availability

Modifying the extensions.formautofill.available preference value from staged-rollout to on and then restarting Firefox will enable the feature.

That worked! Thanks.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], IBMtown and 9 guests